Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti, ki kupujete “direkt od kmeta”

Tisti, ki kupujete “direkt od kmeta”

Ste opazili, da so “direkt kmeti” postali navadni Kitajci? Konstantno se jim niža kvaliteta, cene pa vedno višje. Jih imam na sumu, da zelenjavo in sadje kupujejo v štacunah, potem jih pa po dvojni ali trojni ceni preprodajajo kot domači bio in eko, samo malo počakajo, da plod upade, dehidrira in nagnije, da ima bolj ekološki videz iz kmetije starih časov. A gledate kdaj, kaj piše na deklaracijah njihovih sirov, mleka, klobas, pršutov in ostalega predelanega, kar prodajajo? A preverite kdaj kemično sestavo teh izdelkov, če je res kvalitetna, ali kar na besedo zaupate? Večkrat slišim, da “direkt kmeti” kopirajo industrijske predelovalce živil in tudi oni furajo dve proizvodni liniji: eno zase in za frende ter žlahto, drugo pa za mestne lenuhe, ki ne znajo sami ničesar pridelat. Cena za drugorazredno robo je pa še višja od prvorazredne. “Direkt kmeti” so pri nas kot zahodni proizvajalci Nutelle, pralnih praškov, orodja in ostalega: vi jim predstavljate kupce vzhodne evrope! Namenoma napisano z malimi začetnicami, da se ve.

Moj “direktni” kmet me je letos že 2x nategnil pri krompirju, obakrat po 20 kg,  prvič je na sredino vreče vsul krompir velikosti orehov, katerega sem lahko samo stran vrgla – ne moreš niti olupiti takih kroglic, drugič je pomešal 2 vrsti, polovica je bila OK, druga polovica je bila zgrbančena in krompir tudi po dolgotrajnem kuhanju/pečenju steklen.  Zdaj sem kupila v Mercatorju “slovenski” krompir – bogve, če je res, ampak ni pomembno glede na sranje, kupljeno pri “domače, domače”.  Tega kmetavza pa sem zadnjič nagnala od hiše, ne vem kako sploh ima obraz zvoniti in ponujati svoje sranje.  Naslednjič ga z zračko pihnem, da bo bolj poskočen, lopov hehe.

Najraje imajo Eurospin zelenjavo, ki jo prodajo kot “domačo” ?

Odgovor na objavo uporabnika
še slabši, 12.10.2021 ob 22:01

Moj “direktni” kmet me je letos že 2x nategnil pri krompirju, obakrat po 20 kg,  prvič je na sredino vreče vsul krompir velikosti orehov, katerega sem lahko samo stran vrgla – ne moreš niti olupiti takih kroglic, drugič je pomešal 2 vrsti, polovica je bila OK, druga polovica je bila zgrbančena in krompir tudi po dolgotrajnem kuhanju/pečenju steklen.  Zdaj sem kupila v Mercatorju “slovenski” krompir – bogve, če je res, ampak ni pomembno glede na sranje, kupljeno pri “domače, domače”.  Tega kmetavza pa sem zadnjič nagnala od hiše, ne vem kako sploh ima obraz zvoniti in ponujati svoje sranje.  Naslednjič ga z zračko pihnem, da bo bolj poskočen, lopov hehe.

No, tega drobnega krompirja ti ne bi bilo treba zavreči, ga dobro opereš in spečeš (z olupkom, ja).

Mogoče je res tako hudo, kdo bi vedel; a sam kupujem od kolegove sestre, ki mi gre vsakič sproti na njivo in v rastlinjak iskati kar naročim.

Tudi večina žlahte in prijateljev jemlje od nje… tako da, če nas bo zastrupila, cele druščine ne bo več.

Jbg… vsi enkrat umremo.

noja13, 12.10.2021 ob 22:53

No, tega drobnega krompirja ti ne bi bilo treba zavreči, ga dobro opereš in spečeš (z olupkom, ja).

ne maramo jest krompirja z olupkom, ni nam dober

ne hvala, 12.10.2021 ob 23:40

ne maramo jest krompirja z olupkom, ni nam dober

Še zmerej ti ostane kitajski riž.

letos je bil krompir zaradi suše zeloo droban. Sam povem.

Letošnji krompir je bil po večini švoh ja, majhen. Ampak ne pri vseh,ki so ga sadili.

Seveda pa se to morda kaže tudi na področju sreče, saj veste krompir-sreča, kajti plandemija shiterija in fašizem že zahtevata davek in psihopatom se želje približujejo uresničitvi, saj se vse draži,kot na dražbi. Nekateri si že manejo roke od dobička drugi pa manejo oči, ker se že točijo solze ali pa so pred tem, da jih bodo-bomo potočili.

Takojčica, 12.10.2021 ob 23:53

Še zmerej ti ostane kitajski riž.

letos je bil krompir zaradi suše zeloo droban. Sam povem.

Zaradi suše je bil letos bolj droban …

A ni suša vsako leto? A ni že vsaj dvajset let jamranje zaradi suše, pa se spomnim bolj neusmiljenih poletij, kot je bilo letošnje? Kar naprej so suše, pa vsako leto imamo stoletne poplave. A ni to čudno? Vsako poletje odnaša povodenj mostove, pumpajo se poleti meteorne vode iz kleti, kmetje imajo pa sušo. To so orenk Hofer in Lidl izgovori za kulaški nateg kupcev. Zdaj razumem, zakaj so jih komunisti stisnili po vojni.

Kakšna je kemična sestava produktov “direkt od kmeta”, da vi veste, da je to kvaliteta? Kaj piše na deklaracijah “direkt od kmeta”? A kaj berete njegovih nalepkah, kakšne vsebine so?

Jemljemo jajca , od gospe katere kure gledamo kako se pasejo okoli hiše, jemljemo meso od direktnega soseda (tudi vemo kaj dela z živalmi), krompir včasih, tudi ga gremo pomagat ven kopat. Zelenjavo in sadje imamo veliko doma, če ne, pa dokupimo sezonsko ali kakšno leto gajbico topaza, ki nam je všeč.

Gotovo ni vse bio, razen doma pridelanega. Je pa vseeno bolje, kot iz hipermarketa ali prekooceank.

Raje kupujem v. Leclercu.  Tocno vem , kaj kupim, izbira je ogromna, pa vem, da jih inspekcije kar kontrolirajo.

Jajca jemljemo direkt izpod sosedovih kur, s prašičem se pa še pogajam, neki ni glih entuzijast, zelenjava je pa vsa naša, razen tiste, ki jo kupujemo v Hofru, sadje pa izključno kupujem, saj ne raste na drevesu…aja razen borovnic, ribeza pa podivjanih jagod, to je pa vse alpsko, raste na posebej izbranem mestu za bajto med koprivami. Super okus, so pa mal papricirane, ko jih nabiram. Aja, pa orehe, pa češplje, sončnice za tiče, lubenice za mamo, pa en kup zelenjave za župo, kivije mam pa letos namesto pelargonij. Čebel pa nimam več, sem oddal vso čredo…. Saj bi še kaj napisal, samo že zdaj meji na baharijo….

rok-1, 12.10.2021 ob 23:13

Mogoče je res tako hudo, kdo bi vedel; a sam kupujem od kolegove sestre, ki mi gre vsakič sproti na njivo in v rastlinjak iskati kar naročim.

Tudi večina žlahte in prijateljev jemlje od nje… tako da, če nas bo zastrupila, cele druščine ne bo več.

Jbg… vsi enkrat umremo.

ne moreš primerjat nečesa, kar kupiš od poznanih ali prek znancev od tistega, kar dobiš, ko pač greš kupit k nekemu neznanemu ponudniku. tam se pa marsikaj doživi, če prideš malo prekmalu, tudi kakšno prepakiravanje zadev iz pakung trgovskih znamk. videno in doživeto, pa ne le enkrat.

in še to, kako se jim zdi fajn poniževat mestno gospodo, ki si je nesposobna kaj pridelat, ampak denar jim pa ne smrdi. no, mojega po parih takih eskalacijah pač ne vidijo več.

Desperadodajka, 13.10.2021 ob 16:25

Kakšna je kemična sestava produktov “direkt od kmeta”, da vi veste, da je to kvaliteta? Kaj piše na deklaracijah “direkt od kmeta”? A kaj berete njegovih nalepkah, kakšne vsebine so?

Saj ne vejo.  Ker oni vidijo kure, ki se sprehajajo okoli hiše, to pomeni ta tisti kmet tudi ne pretirava s škropivi pri krompirju in zelenjavi, ki ju veselo prodaja.

Najbolj smešno pa se mi zdi, ko kupci argumentirajo poznavanje kmetovega obdelovanja z izjavami “mi poznamo kmeta, hodimo k njemu že dalj časa, on ni tak, da bi pretiraval s škropivi”, ker sploh ne vedo, kolikokrat se škropi neka jablana, v kolikor ima kmet seveda interes, da nima gor samo nekaj črvivih jabolk in se namerava iti biznis z odjemalci, ki itak nimajo pojma o pojmu.

poznam to, 13.10.2021 ob 20:37

Saj ne vejo.  Ker oni vidijo kure, ki se sprehajajo okoli hiše, to pomeni ta tisti kmet tudi ne pretirava s škropivi pri krompirju in zelenjavi, ki ju veselo prodaja.

Najbolj smešno pa se mi zdi, ko kupci argumentirajo poznavanje kmetovega obdelovanja z izjavami “mi poznamo kmeta, hodimo k njemu že dalj časa, on ni tak, da bi pretiraval s škropivi”, ker sploh ne vedo, kolikokrat se škropi neka jablana, v kolikor ima kmet seveda interes, da nima gor samo nekaj črvivih jabolk in se namerava iti biznis z odjemalci, ki itak nimajo pojma o pojmu.

ja, jaz sem dolga leta živela “direkt od kmeta”, neposredna bližina, vem ,kakšno govno se je prodajalo za bio in eko.

Jaaaa, potem pa prijavi inšpekciji, ko si tako pametna, mi pravijo tisti, ki cvilijo, da inšpekcije nikjer ni, da so vse komunistično podkupljene in samo v pisarnah visijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close