Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tisti ki kampirate

Tisti ki kampirate

Letos sem se odločila, da bi šla poleti parkrat za par dni kampirat sama z otrokom, ker mož dela. Pa me zanima, kakšen šotor bi mi svetovali (za 3 osebe), da je seveda čim lažje za postavit in pospravit – nimam pojma o kampiranju, ker do sedaj tega nismo počeli, mi je pa ratalo nekako privlačno, pa še sin, star 8 let je zelo navdušen.
V mislih imam samo po par dni, ne cel dopust. Mogoče se bi celo kje priključila prijateljem, ki imajo prikolico…
Kakšne izkušnje s kampi na Hrvaški obali bi mi tudi prav prišle.
Kaj bi vse rabila? Ne mislim ravno kuhati, no kakšen kofe (za to že imam tak mini planinski plinski koharček ali kakorkoli že!?)
Ali se npr. v kampih lahko sploh grila? V mislih imam gril za enkratno uporabo.

Saj sem že bila v kampih, ampak pred 10 leti madonca in še to v šotoru samo 2x mislim da.

Hvala za kakršenkoli nasvet in lp

Ko se spomnim šotora iz mojih mlajših dni, ti vsekakor predlagam nekaj takega: http://www.mimovrste.com/artikel/1490001621/sotor-kampa-hayling-4

Za nekajdnevni izlet se ti ne splača nabavljati vse opreme in šotora, poleg tega so pa kamp na Hrvaškem tako dragi, da je vseeno, če greš v apartma. Moje skromno mnenje.

Za brzinsko postavljanje brez hude pomoči je najboljša reč šotor Quechua. Imajo jih v Italiji, v trgovinah Decathlon (pa menda jih je lani se dalo dobiti nekje pri nas, ampak nimam točne informacije). Dejansko šotor, ki stoji v nekaj sekundah in se krasno obnese. Se pa najde dovolj majhnih šotorčkov v športnih trgovinah in trgovskih centrih pri nas, prav tako druge reči – vsa oprema praviloma zadošča za poletno kampiranje (ne potrebuješ kakšne divje spalke iz specializirane trgovine recimo).
Ostalo pa po pameti – če ne kampirate velikokrat se ne splača kupovati ne vem česa. Pa doma po stanovanju se najde precej uporabnega, tako da res ne rabiš dosti.

Quechua šotore so prodajali v Intersportu. Ga pa samo vržeš v zrak in že je postavljen. So pa manjše izvedbe, vsaj kar sem jaz videla…

Hvala, bom šla malo pogledat.
Ma gre se predvsem zato, ker že nekaj let razmišljam o kampiranju, kjer si pač bolj v stiku z naravo. Otroku bo to sigurno všeč, sem prepričana.
Kar se tiče apartmajev, moraš najprej najti app, potem je še težje samo za 2 osebi, pa moraš točno vedeti kdaj in za koliko časa… Za par dni, pa ti v hudi sezoni tudi nihče noče oddati, tako da app ne pride v poštev.
Pa še to, živimo v bloku in bi definitivno rada kaj bolj “naravnega”.

Pa za majhen šotor sigurno dobiš kakšen prostor v kampu. Če ne v prvemu, pa v drugemu.

Jaz ti priporočam Quechua šotor. Dobiš ga tudi pri nas. Edino kar ti priporočam je, da ga enkrat prej doma postaviš in pospraviš. Pospravljanje šotora je prvič malo zapleteno, ampak potem gre pa hitro. Lani sem ga uporabljala tudi v dežju in je bilo super.

Link so šotorov: http://quechua.50webs.com/#ecwid:category=960178&mode=category&offset=0&sort=priceDesc

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Jaz ti priporočam Quechua šotor. Dobiš ga tudi pri nas. Edino kar ti priporočam je, da ga enkrat prej doma postaviš in pospraviš. Pospravljanje šotora je prvič malo zapleteno, ampak potem gre pa hitro. Lani sem ga uporabljala tudi v dežju in je bilo super.

Link so šotorov: http://quechua.50webs.com/#ecwid:category=960178&mode=category&offset=0&sort=priceDesc%5B/quote%5D

Res hvala!

Super, sem ga že našla, vsaj mislim da! Bom pa še definitivno malo pregledala vse druge.
Res fajn, cene od do!

Pa nujno kupi takega, za vsaj enega cloveka vec, kot vas bo v sotoru.

Preverjeni in najboljši v slo:

http://www.camp-oprema.si

Smo kupili šotor Quechua, mizo in še 3 ležišča (Quechua sleepin’bed )… Preizkušeno zaenkrat samo doma – kmalu tudi v kampu 🙂

Rabiš kakšno svetilko, jaz bi vsekakor nabavila tudi nekaj mini za sedet (mizico, stole), ker se v parih dneš kar naveličaš posedat po tleh.

svetujem ti, da nabaviš šotor, ki ima stojno višino, če ste 3 , vzemi enega za 4 osebe, niso preveliki pa postavljat. tiste male pasje ute so zelo nepraktične, sploh ker imaš otroka in je fajn, ko recimo zvečer kaj pokramljate v šotoru. če ti bo ratalo kampiranje všeč, se ti zna zgodit, da ga boš rabila večkrat. Pod šotor daj polivinil, da se ti dno ne preluknja in ne zmoči, če bo kakšen dež. super iznajdba so tudi samonapihljive blazine za spanje, saj spiš kot v postelji in te zjutraj ne bodo bolele kosti. Ena lučka, spalne vreče, pa kakšna dekca, pa imaš osnovno opremo. Pa še eno kladivce za postavljanje šotora. Jaz precej kampiram z otrokom, kuham pa nikoli ne, tako da te opreme nimam. Enkrat na dan gremo jest ven, zjutraj in vmes pa kaj prigriznemo, pa je.

Se strinjam, ker imaš vedno še kakšno kramo v šotoru in hitro zmanjka prostora.

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close