Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti, ki jamrate, da vam je pokojnina prenizka

Tisti, ki jamrate, da vam je pokojnina prenizka

Pa kaj je z vami folk… ?

Mene pa zanima, kako bodo oziroma že živijo tisti z minimalno penzijo, sploh če so sami. Saj čez mesec se že nekako prebijejo, ampak kaj pa izredni stroški, kot so registracija avta, popravilo zob, zdravstvene storitve, nov avto, vsaj skromne počitnice. Prihrankov verjetno ne morejo imeti. Jim pomagajo otroci?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7622, 03.08.2025 ob 18:43

Sama višina osnovne bruto plače, je v mnogih primerih kljub konstantnem pomanjkanju kadra, nerealno nizka, oziroma bolje rečeno sužnjelastniška. Seveda po zaslugi sindikatov, delodajalcev, in parlamenta. Vsak, bi moral imeti uradni minimalec startne plače, pa čeprav gre samo za čistilko. Vse ostalo so manipulacije, laži, zavajanja, in sužnjelastništvo  v 21 stoletju! Pametnemu popolnoma dovolj!

Manj od minimalne plače na tačun nihče, ne more dobiti konec meseca. Od te plače se plačajo davki in prispevki.

Višina vaše plače je odvisna od ponudbe/povpraševanja vašega profila in pa seveda vaših pogajalskih sposobnosti.

Drugače samo za boljšo predstavo. Da se zadevaatematično izvede: Nekdo, ki ima povprečno plačo mora za eno leto penzije delati 4-5 let. Nekdo, ki ima minimalno plačo mora za 1 leto delati nekje 6-7 let.

40 let delovne dobe vam matematično da največ 10 let penzije!

Anonimen15748292, 03.08.2025 ob 18:45

???, 03.08.2025 ob 15:56

Anonimen15748292, 03.08.2025 ob 15:53

???, 03.08.2025 ob 15:06

Še eno budalo, ki ga nosi zemlja. Naše pokojnine so prenizke zaradi drastičnega upada odmernega odstotka iz  85 % na 63, 5, za moške v nekem obdobju pa še nižji. V tem je fora, za isto vplačilo v p. b. in več let dela, novodobni upokojenci prejemamo tudi za 1/3 nižjo pokojnino od predhodnikov. Kaj meniš, 200 ali 300 evrckov za isto vplačilo se pa kar pozna??

To vam je Noriški uredil.

Pa ga še zmeraj volite.

Ti prav gotovo ne veš, koga kdo voli.

Volilna baza Noriškega so v glavnem upokojenci. In ravno on jim je najbolj znižal penzije.

Jaz nikoli

Kako bodo, 03.08.2025 ob 19:02

Mene pa zanima, kako bodo oziroma že živijo tisti z minimalno penzijo, sploh če so sami. Saj čez mesec se že nekako prebijejo, ampak kaj pa izredni stroški, kot so registracija avta, popravilo zob, zdravstvene storitve, nov avto, vsaj skromne počitnice. Prihrankov verjetno ne morejo imeti. Jim pomagajo otroci?

Zato pa ni dobra ideja, da ljudje bežijo v penzijo takoj ko izpolnijo pogoje. Če bodo delali še kako leto več bodo imeli več prihrankov in tudi višjo penzijo.

PS: če imate nepremičnino jo lahko tudi vedno prodate! Nekateri ljudje bi rabi kup dodatkov, hkrati pa živijo v 100, 200, 300 ali še več vredni nepremičnini!

Kdo odreja ceno ure dela neke panoge, oziroma posameznika? Antikristi, židovski masoni, neoliberalni kapitalisti, prodani domači parlament, social marksisti? Pametnemu popolnoma dovolj!

Minimalna plača mora biti izplačana, vendar gre se za dodatke v delovni aktivnosti, ki so na račun nizke osnove mizerni, oziroma sužnjelastniški, kljub 21 stoletju! Pametnemu popolnoma dovolj!

Verjetno so lahko srečni, če jim znese plačati položnice in kupiti hrano.

Anonimno 3541, 03.08.2025 ob 19:15

Minimalna plača mora biti izplačana, vendar gre se za dodatke v delovni aktivnosti, ki so na račun nizke osnove mizerni, oziroma sužnjelastniški, kljub 21 stoletju! Pametnemu popolnoma dovolj!

Ja potem se pa pogajajte za višjo plačo ali pa se prekvalicirajte v kaj boljše plačanega!

Jezus! Kdo pa jo skrbel za vašo kariero kot pa vi sami?!! Vse-življensko učenje?

pino596, 03.08.2025 ob 18:54

Na plačilni listi imam 280evr dodatka do minimalne plače. Točno tako mi tudi piše. Imel bom tudi dodatek do minimalne penzije.

Dodatek do minimalne plače se šteje v bruto in od njega se plačajo pokojninski  prispevki, zato to pokojnine ne znižuje. Večji problem je, da se minimalno plačo ne ponuja samo za najenostavnejša dela, ampak tudi za zahtevnejša, za katera minimalna plača ni primerna.

niso, 03.08.2025 ob 15:26

Neregistriran, 03.08.2025 ob 15:15

Spet boste vse živo nakladali in pametovali, samo preprostega podatka, koliko ste ali plačujete za ZPIZ, niste sposobni preveriti.

Niso sposobni preveriti vplačil, ker povprečen delavec ne razume plačilne liste. Izobraževali sistem ne izobražuje o praktično uporabnih stvareh.

twelve pointz!! – še o oporokah, dednem redu, DDV … nihče ne uči mladine – niti na faksu

slabo, 03.08.2025 ob 17:32

mamka Miška, 03.08.2025 ob 17:25

Zato pa  nastaja pokojninska reforma, ki bo ta sramotno nizka odmerjanja pokojnin % dvigovala- sicer postopno, vendar bo.

Seveda je problem nizkih pokojnin pri tistih, ki so jim izplačevali velik del plače na roke, pa nabijali vrednosti za potne stroške, prehrano, razni boni, ker od tega niso bili in niso odvajane davščine in prispevku in ne gredo v pokojninsko osnovo za obračun pokojnin.

Pokojninska reforma bo % dvigovala na račun tega, da bo treba delati dlje, ampak marsikdo tega ne bo zmogel in bo še na slabšem.

Vsak bo na slabšem, saj bo treba delati dlje.

Kot so mi razložili, izvajajo dve plačili za PIZ Eno je znesek, ki ga vidite na obračunu plače in plača delodajalec ob dvigu plač, ker brez tega ni plač. Drugo, kar plača delodajalec od seštevka vseh plač in delavec ne vidi tega zneska. ker ni poimenski.

anonimno 9010Men, 03.08.2025 ob 20:10

Kot so mi razložili, izvajajo dve plačili za PIZ Eno je znesek, ki ga vidite na obračunu plače in plača delodajalec ob dvigu plač, ker brez tega ni plač. Drugo, kar plača delodajalec od seštevka vseh plač in delavec ne vidi tega zneska. ker ni poimenski.

Narobe so ti razložili. Res so pokojninski prispevki dvojni, ampak vse se vidi na plačilni listi. Če ne vidiš, ni bilo obračunano.

Pa če bi si omislili poleg nizke plače ali nizke penzije kak pasivni prihodek. Lahko je 100€ na mesec. Nekaj je nekaj, nč ni nč.

Razmislite v tej smeri. Če pa koga pritegne naj mi piše na malone3m@gmail.com

Če je prenizka pokojnina to pomeni, da premalo veselo plešete za Goloba, Boštjančiča, Svobodo, Levico in SD.

Bo treba bl na poskok, bl noro… še bl noro…

Anonimno 8058, 04.08.2025 ob 18:01

Kakor koli, vsi smo obsojeni na smrt.

🙂 IN ZATO KAR VESELO IN BREZ SRAMU PLEŠITE ŠE NAPREJ!

La la lala la la, la la lala, la la la la..

Mi plešemo cijeli dan i noć..

Mi plešemo cijeli dan i noć..

NesramnaResnica, 05.08.2025 ob 06:07

Plešite, plešite, veselo plešite za Goloba, Boštjančiča, Svobodo, Levico, SD, korupcijo, lopovščino, nepotizem…

Vsak mesec vam bodo z davki pobrali več, imeli boste manj…še vedno boste pa lahko veselo plesali, ker boste srečni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close