Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti, ki imate robotski sesalnik, kako ste zadovoljni z njim

Tisti, ki imate robotski sesalnik, kako ste zadovoljni z njim

Predvsem sem v dvomih, ali res vse tako temeljito počisti. Imam kar nekaj pohištva z zelo nizkim robom in se mi zdi, da se zaradi tega ne splača nakup. Kakšne praktične izkušnje?

Imam robotski sesalnik in pomivalec. Z obema sem zelo zadovoljna. Važno mo je, daopraita večino dela, če pa kje ob robu kdaj ostane kakšen prahec, pa ni panike.

Super zadovoljna. Najboljši izum po pralnem, sušilnem in pomivalnem stroju. Seveda ne omete pajčevine, v kotu kaj ostane ali pod nizkim robom pohištva, ampak to se reši v minutki. Metlo in cunjo v roke. Pomivalca nisem vzela, ker mi pomivanje ne vzame toliko časa – reši pa vse, kar sesalec pusti. Mega zadovoljna, čas čiščenja hiše se je zelo skrajšal. Ta čas, ko sesalec sesa, lahko jaz brišem prah, ko konča, pomijem po tleh in voila. Pa še parkrat čez teden potegnem, da se ne nabira.

Hvala za odgovore. Čeprav bi bil zame bolj dragocen robot, ki je specializiran za vse robove in pod robovi. Ali robot za pomivanje tal. Najboljše pa za vse skupaj. Po moje bo tudi takšen v prihodnosti.

Odvisno, kako globok je rob. Ker sesalec deluje tudi kot pometalec – ima ščetko, s katero zajema prah tudi širše – robove in kote.

Imam robotski sesalnik in pomivalec. Z obema sem zelo zadovoljna. Važno mo je, daopraita večino dela, če pa kje ob robu kdaj ostane kakšen prahec, pa ni panike.

Imam sesalec približno pol leta in sem zelo zadovoljna, sploh ker gre tudi pod kavč ali pod posteljo. Edino kar me moti je, čas sesanja, ampak ga v enem večjem prostoru, ki ga imam pač ponavadi vklopim, ko nas ni doma.
Me pa zanima tiste, ki imate pomivalec katerega imate in koliko časa npr. pomiva eno sobo cca. 20m2? Ter kako se obnese na laminatu, ni preveč mokro?

Hvala

Če prav razumem rabiš robotski sesalec in pomivalec ločeno – ni možno vse v enem. Mislim pa, da pomivalec ni za lesena tla.

Jaz ga tudi imam. Ampak!
Kot so ti že zgoraj napisale – ne gre pod pohištvo, robovi ….

Jaz nimam živce za tako s…
Ga spustim samo včasih, ko grem od doma.

Ga nimam, ker sem ga želela prej preizkusit, prijateljica mi ga je posodila za 14 dni.
Pri njej funkcionira odlično, živi v stanovanju, otrok nima.
Pri nas je neuporaben. Hiša, stopnice, otroci (tla niso nikoli prazna + otroci ga itak ne pustijo pri miru), pohištvo pod katero ne gre. Traja predolgo, smiselna bi bila itak dva, zvok me moti. Itd.

Ja, hvala, sem imela občutek, da zadeva ni tako 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Me kar moti precej stvari.

smo ga imeli … je bilo več dela z umikanjem stolov kot sesanje z ročnim sesalcem. Je šel v pokoj ☺
da o umikanju drugih predmetov na tleh ne tipkam, konjska koža na tleh je pa sploh morilska zanj.

Za naš način življenja neuporaben. Ga imam, pa ne uporabljam. Nimam časa da bi ga čakala, ker nikoli nisem cel dan doma. Veliko hitreje in predvsem temeljiteje naredim s sesalcem sama.

Hočeš reči, da ko sesaš z navadnim sesalcem, sesaš samo tam, kjer po tleh nimaš navlake?
V kakšnem to živite, da ne morete stvari za par minut umaknit dvakrat na teden, da sesalec posesa?
In kako šlampasto sesate, da vam umikanje stolov vzame več časa kot sesanje?

Hočeš reči, da ko sesaš z navadnim sesalcem, sesaš samo tam, kjer po tleh nimaš navlake?
V kakšnem to živite, da ne morete stvari za par minut umaknit dvakrat na teden, da sesalec posesa?
[/quote]

Hja no – je razlika, če imaš naprimer 70 m2 za posesat – ali pa 170m2 dupleks, pa četudi večinoma samo parket, čiste linije – je veliko kvadrature.

Jaz imam Dysona – sicer še klasičnega Allergy model, na vtičnico – že 15. leto. Dela ko šus, nobenih pripomb glede sesalca samega, samo čas je pa problem, pa žnoro vlečt, pa cel aparat vlečt za seboj in dvigovat za vrh kuhinjskih elementov napirmer.

Bo zamenjan z Dyson V8 Absolute, baterijskim, stestiran pred nakupom. Stestiran vzporedno tudi iRobot, pa me ni prepričal – ker ga ne morem dat na omaro :). Dyson ročni z nastavki pa 170m2 posesa v 25 ih minutah v nulo…..

Hja no – je razlika, če imaš naprimer 70 m2 za posesat – ali pa 170m2 dupleks, pa četudi večinoma samo parket, čiste linije – je veliko kvadrature.

Jaz imam Dysona – sicer še klasičnega Allergy model, na vtičnico – že 15. leto. Dela ko šus, nobenih pripomb glede sesalca samega, samo čas je pa problem, pa žnoro vlečt, pa cel aparat vlečt za seboj in dvigovat za vrh kuhinjskih elementov napirmer.

Bo zamenjan z Dyson V8 Absolute, baterijskim, stestiran pred nakupom. Stestiran vzporedno tudi iRobot, pa me ni prepričal – ker ga ne morem dat na omaro :). Dyson ročni z nastavki pa 170m2 posesa v 25 ih minutah v nulo…..
[/quote]

Etotigana:

https://www.dyson.com/sticks/dyson-v8-absolute-yellow.html

Vahtam nekje eno dobro ponudbo, za cca 370 eur. Trenutno med 470 in 570 eur za tanajboljši model……

Ja, tudi naš robotski sesalec stoji v kotu. No, vmes ga je vzela hči, pa tudi njej ni prišel prav. Skratka, zgrešen nakup.

Imamo iRobot in smo ful zadovoljni. Zjutraj, ko gremo od doma, dvignemo stole in pospravimo vse čevlje v omaro. Oddela svoje in gre počivat. Tista krtačka tudi zelo dobro pobere prah po robovih in kotih. Svoje delo opravi 2-3 krat na teden in ročnega sesanja skorajda nimamo več.

Zakaj ga moraš čakati? Saj ko posesa, se sam vrne k polnilni postaji.

Kako/s čim pa čistiš prah na višini, kamor IRobot ne more? Torej ti to vzame še dodatni čas, za ročno obdelavo.

Etotigana:

https://www.dyson.com/sticks/dyson-v8-absolute-yellow.html

Vahtam nekje eno dobro ponudbo, za cca 370 eur. Trenutno med 470 in 570 eur za tanajboljši model……
[/quote]

Oprosti, ampak bolj štorastega sesalca svet še ni videl.

Kako/s čim pa čistiš prah na višini, kamor IRobot ne more? Torej ti to vzame še dodatni čas, za ročno obdelavo.
[/quote]

A ti sesaš vse površine? 🙂 Ali te površine tudi kdaj mokro cunjo vidijo? Higiena, pa to? Ali z istim sesalcem, s katerim sesaš svinjarijo, po kateri hodiš, sesaš vse površine?
Vsakič sem frapirana, kakšne higienične navade imate ženske. Danes sem izvedela, da sesate samo med luknjami, kjer ni navlake, ker ste prelene, da bi jo umaknile, za krpo za prah pa še niste slišale.

A ti sesaš vse površine? 🙂 Ali te površine tudi kdaj mokro cunjo vidijo? Higiena, pa to? Ali z istim sesalcem, s katerim sesaš svinjarijo, po kateri hodiš, sesaš vse površine?
Vsakič sem frapirana, kakšne higienične navade imate ženske. Danes sem izvedela, da sesate samo med luknjami, kjer ni navlake, ker ste prelene, da bi jo umaknile, za krpo za prah pa še niste slišale.
[/quote]

A to vsak dan čistite??? Tedensko pomivate?? Ene pa mate časa vrh glave!

[/quote]

Ja, sesam z enim sesalcem – z različnimi nastavki ( eden za vzmetnice, dva za trda tla, eden za sedežno, eden nastavek za prah na omarah, dodatna teleskopska mini cev za pajčevine za radiatorji, …….) Vsi nastavki so spravljeni na sesalcu na klik. Bi mogoče še kaj?

krpa za prah – samo razpiha in razmež, pa več časa porabiš z njo, kot z dobrim sesalcem in ustreznim nastavkom.

Vzemi kdaj v roke pravi sesalec ( napirmer kak Dyson), pa ti bo jasno, koliko neorganizirana in komplicirajoča si in kako po nepotrebnem in krivičnem obsojaš druge 😛

[/quote]

wau … si pa natipkalo mimosunkov ☺

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close