Tisti, ki dopustujete na Bledu ali v Bohinju – kaj boste počeli
… zdaj na dopustu, ko sta se jezeri pošteno ohladili? Iz prijetnih 23 stopinj na mrzlih 18.
Tudi samo ozračje ni prav toplo, vsakodnevne padavine bodo očitno vztrajale kar dobrih 10 dni …
Na morju še gre, ker se hitro otopli, na gorenjskem pa zna biti ornk hladno tudi poleti, sploh zvečer.
Za tiste, ki dopustujejo v hotelih in apartmajih ni tak problem; za tiste, ki zdaj v tem hladu kampirajo pa ni najbolj prijetno …
Zdajle sicer nisem tam, a velikokrat sem bil v taki situaciji – in spet bom.
Meni je v kampu čisto prijetno in všeč v takem – malo izziva in manj vročine nikdar ne škodi! Pa še spi se bolje, sploh če imaš pozicijo na soncu, le eno odejo več čezse vržeš.
Počenjam pa isto kot v bolj vročem – z izjemo namakanja oz. kopanja. Torej hoha po hribih, kolesarjenje, veslanje, itd.
Kaj početi… lahko greš na rafting, suppanje, sprehod po Vintgarju, na Pokljuko, obiščeš katerega izmed razglednih vrhov nad Bledom, kolesariš po nešteto kolesarskih poteh v okolici, greš na Stražo, se greš kopat v Wellness Živo ali Aquapark Bohinj, loviš ribe, se zapelješ do mojstrane ali Kranjske gore, Zelencev, obiščeš grad Kamen v Begunjah in ko si že ravno tam se sprehodiš še na Sv. Petra, v bližini se nahaja kar nekaj urejenih plezališč, primernih tudi za začetnike… itd.
Kakšne so razmere v kampu ob bohinjsekm jezeru? Kdo tam kampira?
[/quote]
Včeraj sem bila tam, kar zaseden kamp, luštna lokacija, prijazni ljudje, tako zaposleni kot gostje, čiste in lepe sanitarije.
Ljudje so se mi zdeli ful srečni, ne vem zakaj, ampak tak vtis sem dobila, mogoče zaradi prečudovite narave, dobrega zraka …
Daj že preboli tiste kremšnite in teraso. Bled poka po šivih od turistov, a ni čudno? Ga znajo/mo ceniti.
[/quote]
Res je groza, ja. Bled pa poka po šovih turistov, ki so zavedeni in posledično pridejo tja, se čudijo “turizmu” in odidejo. In se nikoli več ne vrnejo.
Če tak turizem zate vse, kar lahko nek kraj ponudi obiskovalcem……..
Daj že preboli tiste kremšnite in teraso. Bled poka po šivih od turistov, a ni čudno? Ga znajo/mo ceniti.
[/quote]
Res je groza, ja. Bled pa poka po šovih turistov, ki so zavedeni in posledično pridejo tja, se čudijo “turizmu” in odidejo. In se nikoli več ne vrnejo.
Če tak turizem zate vse, kar lahko nek kraj ponudi obiskovalcem……..
[/quote]
Če bi bilo to res, bi se v današnjih časih to razvedelo, ne? Očitno je Bled hit, saj je vedno poln turistov. Dejstva govorijo v prid meni, Bled je turistom všeč
Tole je (zame) samo plus.
Moje čisto osebno mnenje o tem je, da če človek ne more biti sam s sabo zadovoljen, je vse ostalo v kar se spušča itak samo mašilo notranje praznine.
Vem da ni na mestu – a vseeno v razmislek tistim, ki so mnenja da se mora vedno kaj dogajati da so ljudje zadovoljni.
[/quote]
Podpis pod tole.
Zlatorog propada žal, tako dobra in lepa lokacija, pa nič.
Jezeo pa dela in je polno. V bistvu cel Bohinj je poln, Bled tudi.
V zadnjih Financah so naredili razrez slo turizma, št turistov na št. Prebivalcev občine. Zmaga Kranjska gora, drugi je Bled, tretji Bohinj. Ko si tam, vidiš kako polno turistov v resnici je tam. Tudi v Lj, v centur 3/4 turistov.
Lepo je to videti, ne znamo pa še izkoristit tega.
Prosim, lepo prosim, ne priporočajte spustov s kajaki po reki osebam, ki veslanja po divji vodi vsaj osnovno ne obvladajo!
Že parkrat sem bil zraven, ko se je koga reševalo – pa čeprav je reka tam načeloma 1 do 2 stopnje. Vseeno se ni za hecat!
In za nekoga ki prvič ali drugič sedi v čolnu, reka vseeno (še) ni.
Forum je zaprt za komentiranje.