Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Tisti, ki bi nujno prodali avto

Tisti, ki bi nujno prodali avto

Včasih pride do nepredvidenih stroškov, včasih zveš za ugodno ponudbo avta, pa bi rad na hitrco prodal stari avto…včasih…

če bi radi prodali avto po ugodni ceni..tam do 1500 eur, ga kupim. Za objavo tu sem se odločila, ker imam nesrečno roko pri izbiri avta, doslej sem kupila že dva, ki sta se mi zelo kvarila. Zato bi rada kupila avto z nižjo ceno od teh, ki so na trgu, ker bom itak potem zdevala za popravila od 100 do 400 mesečno.

če misliš dajati po 100€ na mesec za razna popravila,avta ne kupi.Kupi malo dražjega, pa bo.Jaz sem v dveh letih in pol dala za popravilo plus servis 260€. Imam pa C3

*****Tudi zate sonce sije****

Škodaaa, pred dnevi smo prodali super avto, nikoli pokvarjen za 1400€.
Kje si prej hodila?:-))))

Veliko sreče pri izbiri ti želim!

V prvem stavku je opisan ves tvoj problem. Iščeš avte, ki so ugodni in potem ti prodajo klump.
Mi smo kupili že 2 avta, stara 10 let. Oba sta imela pošteno ceno in oba delata kot urca, samo z najnujšim vzdrževanjem – servis enkrat letno. Enega zdaj prodajamo, ima 13 let, ampak ga ne dam za tvojo ceno. Če ga kupiš, ti pa garantiram, da ne boš bankrotirala na popravilih.

To je bilo tako malo za hec, ker nimam namena prodajat prek foruma.

Ti pa ne servisiraš redno avta.
Pol ga boš pa prodala, pa bo kupec imel smolo kakor odpiralka teme.

Če imaš namen vsak mesec plačati 100-400€ za popravila, kupi novega konjička, ki ima garancijo, kredit te pa pride cca 200€/mesec.

Pol ga boš pa prodala, pa bo kupec imel smolo kakor odpiralka teme.[/quote]

Hehe, slabo bereš. Ona je dala toliko za servis + popravila. Samo ne vem, kaj pod to spada. Redne menjave ali dejanske okvare. Ker če so okvare, je to še zmeraj preveč. Pomeni, da je okvara bila.

Če kupuješ preko oglasov, je dobro če imaš s seboj koga ki se spozna, in ve kaj pogledat. Vsega se sicer na oko ne vidi takoj, a kdor ve kaj gledat ti lahko takoj odsvetuje, ali priporoča.
Nas še niso “nategnili” pa smo dobili oba avta ugodno. Če se ti glih ne mudi z nakupom, se pa splača počakat in spremljat kdaj se kaj pojavi.
Kaj bi pa rada imela?

Jaz drug teden prodajam Twingota, letnik 6/1996, prevoženih samo 60.200 km, 1. lastnica. Avto je nekaramboliran, redno servisiran, niti najmanj ni potrebno vsak mesec kaj vlagati (razen bencina). Auspuh in akumulator sta novejša. Na avtomobilu so praktično nove letne gume Toyo 155/70 R13 (kupljene januarja 2008). Zaenkrat ne izgleda, da bi bilo treba kaj vložiti ali zamenjati. Meni dela kot urca. Cena je znotraj tvojih želja.

Imam enega mehanika, ki bi šel z mano gledat avtomobile…a bi mu morala plačati…po moje minimalno 50 eurov po avtu, ker bi on porabil čas za telefoniado, oglede…zastonj pa nerada rečem ljudem, zastonj usluge so najdražje.

Doslej sem kupovala prek oglasov ali na sejmu. Tu sem napisala ponudbo, ker z mojo srečo pričakujem veliko popravil, da bi vsaj z nakupno ceno prišla malo bolje skozi.

Ko sem imela še katrco, je bilo res še najmanj popravil, italijanski in nemški avti so se mi pa kvarili. Odprla bom en email, mogoče bo pa ta objava na forumu res pomagala..ga objavim v kratkem!

Kakšnega prijatelja ki se spozna na te stvari nimaš? Kakšen avto bi pa imela? Ali ti je vseeno?

E naslov: cdcd@email.si

Kakšen avto bi imela? Predvsem zanesljivega. Delavec pri mehaniku mi je rekel, da se samo stari avti ne kvarijo, da so izdelani solidno, da se novi kvarijo pri vseh znamkah. Po drugi strani mi pa moj mehanik pravi, da po 150.000 km avto odsluži svoje in ga je treba menjati.

Sem torej v dilemi, ali kupiti avto..kakšnega citroena ZX za 500 eurov ali kaj novejšega s klimo, ki jo bom zelo pogrešala, če kupim avto brez klime.

Sem iz 02, občasno v Ljubljani. Drugi teden bom tam.

Pol ga boš pa prodala, pa bo kupec imel smolo kakor odpiralka teme.[/quote]moj avto ima 50.000km in ima opravljene servise redno.

*****Tudi zate sonce sije****

Po moje bo še najmanj stroškov če kupiš japonca. Bi pa jaz dala vseeno malo več kot 500 eur : )

za rigevidon…

redni servis te pride skoraj vsako leto, pa če prevoziš tistih ponavadi govorijo, da je treba na 10.000km na redni servis…ali ne, jaz se ne vozim skoraj nič in moram kljub vsemu na redni servis vsako leto, ki me za C3 pride nekje okoli 230 evrov, samo servis, kar pomeni menjava vseh filtrov, oljni, klima…, menjava olja in še in še, skratka redni servis, avto je star 3 leta in dela brezhibno, torej plačujem le redni servis, ko mi zapiska, da moram na servis, kot tebi…in to ti vsako leto in ne na 10.000 prevođenih…opazila sem, da je to bolj naravnano na čas, enkrat letno… torej če si to delala vsako leto, si porabila veliko več denarja le za servis, kaj šele popravila, ki si jih ti na avtu že imela.

Pol ga boš pa prodala, pa bo kupec imel smolo kakor odpiralka teme.[/quote]moj avto ima 50.000km in ima opravljene servise redno.[/quote]

Redni servis se dela 1 xletno.
Četudi bi ga peljala k najcenejšemu mehaniku, bi te v 2,5 letih prišlo več kot 260€.
Verjamem, da je tvoj avto ok in ne potrebuje velikih popravil razen rednih vzdrževalnih in menjave klasičnega potrošnega materiala, ampak te je to koštalo verjetno več kot si navedla.

S temi parimi besedami si povedala vse.

Ti se ne voziš skoraj nič, zato imaš tudi stroškov “skoraj nič”.
Če bi prevozila vsaj po 2000 km na mesec, bi bila pesmica drugačna.

Zamenjaj mehanika. 150.000 km? Normalen avto bi ob rednem servisiranju moral brez večjih problemov zdržat 300.000, 400.000 km.

Jaz vozim punto dizel in sem po letu in pol, kar ga imam, super nadzadovoljna!
Poraba je resnično minimalna, v tem času sem ga imela na servisu enkrat, ker me je lučka na armaturni opozorila, da je nekaj narobe (menjali so mi nek senzor, sem že pozabila, plačala par 10 €),
olje & filter mi redno na 15.000 km menja kar moj dragi (jap, imam srečo, hehe), prav tako mi je sam menjal filter zraka in komplet cel zavorni sistem spredaj – ko sem ta material kupovala, mi je rekel prodajalec, da imam srečo, ker imam Fiata zaradi nizkih cen, hehe.
Morala bom mejat še filter nafte v kratkem, pa klimo bi rada dala pregledat, za drugo pa menda ni potrebe, so mi rekli tudi na servisu.

V enem letu in pol si že vse to menjala? To mora bit pa res fajn ta Fiat. Elektronika ti še dela? Ponavadi jim crkne že na začetku.

twingolina
pustiš mail

Ja, super je! 🙂
Glej, zavorne ploščice so pač potrošni material in ko gre, gre, nimaš kej.Jaz sem hkrati menjala še diske. Avto ima konec koncev 120.000 km in sem druga lastnica. Menjava olja & filtra se ti tudi zdi čudna? Pa to je pač redno servisiranje, halo??

Dobila sem dve ponudbi, hvala! Ne vem, zakaj ne morem odgovoriti, bom kar tu. Pri Nissanu nisem mogla primerjati cene, ker nisem našla nobenega podobnega z objavljeno ceno, eden je bil samo, a iz Nemčije. Pri Accentu pa sem našla cenejše na netu. Vem, da cenejše ni nujno cenejše, da je odvisno od mnogih dejavnikov, a odločila sem se, da bom kupila avto, ki bo imel vsaj v štartu nižjo nakupno ceno od ostalih. Bom še delala na tem in se mogoče beremo.

Tudi jaz nisem našla nobenega podobnega. Kar je tega letnika, imajo povečini 100.000 km več. Cena je pa tudi tu nekje.

New Report

Close