Tisti cepljeni brez posledic
Vsak zase ve. Jaz osebno sem se cepila. Za ostale me pa resno ne gane ali se ali ne. Mi je jasno da so lahko kakšne posledice. Tako kot so pri vsem kar dajemo v telo. Poznam ljudi, ki dobesedno ko jih zasrbi pogoltnejo dva nalgesina. Sedaj glasni o posledicah. Jetra imajo pa kot rešeto verjetno. Nič ni brez posledic. Na vsakemu je samo da se odloči kaj je zanj bolje. To siljenje mi je pa nagnusno in za mojo logiko totalno proti vsemu za kar so se ljudje potegovali. Ne bi rekla ko bi cepljenje preprečilo prenos, pa ga ne. Samo zmanjšuje možnosti zapletov ob obolelosti. Tako da razen izgovora da imamo premalo bolnišničnih kapacitet (ljudi), ne pije vode. To s stanjem zdravstva pa bi bil mogoče zadnji čas da se začne sistemsko reševati, ker vseh možnih bolezni bo vse več, glede na to kako ljudje delamo z naravo. V občini kjer sem odraščala recimo že 3 leta iščejo zdravnika. Ga ne dobijo. Tako da trenutni pač podaljšuje čas namesto da bi užival v penziji. Za zjokat. Dejstvo da zmešani ljudje obtožujejo zdravnike za vse možno tudi ravno ne pomaga pomoje pri tem da bi se več ljudi za to odločilo in potem celo življenje poslušalo google dr. in bevskanje kako so preveč plačani in nesposobni.
neznana prihodnost, 15.10.2021 ob 10:32
Pozdravljeni,
Berem komentarje cepljenih ljudi in trenutno jih večina ni imela resnih posledic. Marsikateri se posmehujejo necepljenim, ker nezaupajo znanosti in se bojijo pika v roko. Vsi si želimo nazaj v normalno življenje, ampak dejstvo je, da nimamo informacij o dolgoročnih posledicah. Ok, lahko se gremo cepit in zaupamo stroki, da je v njihovem interesu naše zdravje in ne denar. Kaj pa če ni? Ne gre za teorijo zarote, ampak zgodovina se rada ponavlja. Kolikokrat so nam tisti na visokih položajih trdili, da je nekaj varno in na koncu ni bilo? Zelo dober primer je – Thalidomide. Mogoče sploh ne gre, da prikrivajo informacije, ampak iskreno nimajo podatkov, kako cepivo vpliva na različne ljudi, še posebej otroke.
Lep Pozdrav
Najslabše za farmacijo bi bilo, da bi dali glave v pesek in bi se delali, da korona ne obstaja. S tem bi pomrlo ogromno ljudi, predvsem starejših ki farmaciji znosijo največ denarja. In tudi če bi si farmacija želela s cepivi iztrebiti prebivalstvo, bi bile to zadnje milijarde, ki bi jih videli naslednjih nekaj desetletij.
Za farmacijo je najbolje, da imaš načeloma zdrave ljudi ki imajo lažje težave. Na ta način so lahko “bolniki” aktivno prebivalstvo, ki služi denar, del tega pa porabi za tablete/kapsule/preparate itd. Strank brez denarja nihče noče. In mrtva stranka je le za grobarja dobra stranka.
A okužbe z virusom in kaj to na dolgi rok prinaša vas pa ni strah? Virusi so pa ja znani da so sprožilci raznoraznih imunskih tegob. Se spomnim mladega dekleta na Gorensjkem ki je šla tečt po preboleli angini in umrla. Če že razmišljate v to smer preverite še te možnosti, torej, kaj lahko virusna okužba povzroči telesu.
Lina470, 29.01.2024 ob 10:06
V družini in družbi smo vsi cepljeni. Smo pa vsi izobraženi in razgledani. Iz anticepilcev se radi delamo norca. Res ste taki nori, da ste smešni.
Hm … Poznam najstnico, ljubko, bistro, uspešno, iz izobražene oh in sploh familije, seveda cepljeno takoj, ko je dopolnila 12. Zaupaj stroki.
Bolna vsak teden. Sploh ne vem, kako šolo naredi. Meni je deklice škoda, ampak nisem razgledan starš.
Kar en 33, 29.01.2024 ob 12:07
Zdravnik naj zdravi
O čevljih pa naj sodi kopitar
Brezdelneži pa se spravte delat in ne samo na FB modrovat
Se strinjam, in cepljenje ni zdravljenje. Glede na to, da na tem področju zdravniki odvisni od mnenja farmacije, bi se jaz vprašala o nekaterih stvareh.
Real cleaner, 15.10.2021 ob 16:48
A okužbe z virusom in kaj to na dolgi rok prinaša vas pa ni strah? Virusi so pa ja znani da so sprožilci raznoraznih imunskih tegob. Se spomnim mladega dekleta na Gorensjkem ki je šla tečt po preboleli angini in umrla. Če že razmišljate v to smer preverite še te možnosti, torej, kaj lahko virusna okužba povzroči telesu.
Si ti sicer v vse v življenju stoodstotno prepričana? Za vse veš kako bo v prihodnosti?
Ko se vsedeš v avto, si prepričana da boš prišla na cilj? Si prepričana da ti bo v primeru nesreče varnostni pas rešil življenje? Pa vseeno se pripneš z zavedanjem, da si naredila vse v svoji moči in upaš da je bilo dovolj, ne?
Verjetno se ne vsede v avto, ki so ga razvijali nekaj mesecev, vedeli, da vsi deli ne funkcionirajo kot bi bilo treba in jo prisilili, da ga kupi.
V družini in družbi smo vsi cepljeni. Smo pa vsi izobraženi in razgledani. Iz anticepilcev se radi delamo norca. Res ste taki nori, da ste smešni.
Ti, ki si izobrazena in iz izobrazene druzine, mi bos znala odgovoriti na naslednje vprasanje: celica pri cepljenju z mRNA cepivom dobi gensko kodo/ navodilo za izdelavo spike proteina, kar je bistvo mRNA cepiv in v cemer so locijo od klasicnih cepiv, kjer je celica izpostavljena oslabljenemu patogenu. Ko se ta celica razcepi, ali hcerinski celici podedujeta gensko kodo ali ne?
Mama stara več kot 70 let dvakrat cepljena – nobenih posledic. Nikoli oziroma ne ve; da bi imela covid. Mož cepljen-prebolel covid na intenzivi – pljučni strdki. Jaz nič cepljena; 2 krat covid in nobenih posledic. Sin – necepljen. Prebolel 3 krat covid in letos ves čas bolan. Bolan v smislu viroznih obolenj.
Tako; da mešano in zmešano.
tristo kosmatih, 29.01.2024 ob 15:17
Ti, ki si izobrazena in iz izobrazene druzine, mi bos znala odgovoriti na naslednje vprasanje: celica pri cepljenju z mRNA cepivom dobi gensko kodo/ navodilo za izdelavo spike proteina, kar je bistvo mRNA cepiv in v cemer so locijo od klasicnih cepiv, kjer je celica izpostavljena oslabljenemu patogenu. Ko se ta celica razcepi, ali hcerinski celici podedujeta gensko kodo ali ne?
Izobražena mogoče si; čustveno inteligentna pa ne. V prijateljskih vrstah imam tako 3 krat cepljene kot nikoli cepljene. In noben se ne norčuje iz nikogar. Vsak se sam odloča.
Na to ti lahko jaz odgovorim. Ne, to pa zato ker mRNA molekula nima stika z našo DNA, ki je v jedru celice. Celi point mRNA molekul v celicah je, da se gen iz DNA prepiše v mRNA in le ta potuje ven iz jedra do citoplazme kjer se na ribosomih s pomočjo tRNA molekul prevaja v funkcionalen protein, ki ima neko nalogo, bodisi se vgradi v membrano, gre ven iz celice itd.. Se pravi ko se mi cepimo z mRNA cepivom, ta potuje do celic kjer se v citoplazmi že takoj začne prevajat v protein, mRNA molekule se zelo nestabilne zato se te reakcije začnejo takoj ko molekula prispe v celice. Prav tako je naše jedro selektivno prepustno, kar pomeni da ne spušča vseh stvari noter temveč samo tiste ki so potrebne za gradnjo in stabilnost DNA molekule.
Zaupam znanosti in zdravstvu. Sem cepljena, vsi v ožji in širši družini smo, tudi večina poznanih. Niti eden med njimi nima posledic cepljenja. Poznam pa tudi kar nekaj tistih, ki niso bili cepljeni in so kljub nepridruženih bolezni in v lepih letih utrpeli hudo obliko corone in še danes imajo težke posledice. Nekaj njih je tudi umrlo.
Anonimno 10292, 29.01.2024 ob 15:34
Zaupam znanosti in zdravstvu. Sem cepljena, vsi v ožji in širši družini smo, tudi večina poznanih. Niti eden med njimi nima posledic cepljenja. Poznam pa tudi kar nekaj tistih, ki niso bili cepljeni in so kljub nepridruženih bolezni in v lepih letih utrpeli hudo obliko corone in še danes imajo težke posledice. Nekaj njih je tudi umrlo.
Enako tudi pri nas.
Forum je zaprt za komentiranje.