Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tiste, ki živite s fanti

Tiste, ki živite s fanti

Potrebno se je prilagajati.

Midva sva začela živeti skupaj po približno pol leta (on se je preselil k meni). Zanimivo je, da sva si v marsičem podobna, zato nisva imela nikoli težav.
Najbolj me je motilo, ker ni dajal pokrova od straniščne školjke dol (haha), pa se je navadil. Pomaga mi tudi pri gospodinjstvu. Prilagodila sva se tudi glede TV. Oba imava službo zjutraj, jaz včasih pozneje in zato sva ugotovila, da je najbolje, do jo gledava do 11. zvečer, če hočeva vstati. Res pa je, da je moj računalničar, tako da veliko prostega časa preživi pred računalnikom. Vendar se navadiš, sprejmeš kompromise, ker drugače življenje v dvoje ne štima.

Tudi si ne predstavljam, kako se nekateri najprej poročijo in šele potem živijo skupaj.

Vsekakor pa – res se morata naučiti prilagoditi. Kakorkoli že.

LP

Za vse tiste, ki same cistite kopalnico ali stanisce. Ali vasi moski lulajo stoje? Ker tako namrec nastane velika packarija dalec okoli skoljke. No, moj odkar ziviva skupaj lula sede, ker pravi, da se mu gravza, da bi pucal tisto svinjarijo :-). In tako se meni prihrani veliko.

Tud moj lula sede, čeprav nad tem ni preveč navdušen, ker sem mu parkrat pokazala, kakšno svinjarijo dela in mu zagrozila, da bo sam čistil wc 😛

Moj je enkrat tisti “lok” svinjarije videl pod neonsko svetlobo in je reku, da dejansko ni vedel, da so taki prasci :-))))).

MOj mož še vedno lula stoje,vendar ne posvinja okrog in okrog. V bistvu si pospravljanje po stanovanju deliva. Res je, da jaz pomijem straniščno školjko, on pa ponavadi tuš kabino in ploščice. Pomiva tudi po tleh, jaz pa brišem prah iz omaric.

Res mi pomaga pri čiščenju in to mi je všeč. Ponavadi za to izkoristiva nekaj uric v soboto, potem pa greva kam ven, ali na obisk k njegovim staršem (nismo doma v istem kraju) ali plesat. No, kakor koli že.

LP

Midva sva začele živet skupaj po pol leta, zdaj sva že poročena, ampak nisva mela kakšne probleme glede prilagajanja. Sam pri muski je stvar taka, da jaz ne morem brez nje, tako, da mam radio skoraj vedno prižgan, sam ga mam zelo potihem, ko pa njega ni si dam pa duška. Najbolj ga moti, če ga prižgem v dnevni, pol grem pa v kopalnico,al pa likat v drugo sobo, pa tam prižgem druzga, unga v dnevni pa ne ugasnem. Kar pa glede lulanja stoje, on puca kopalnico. Kadit je nehal meni na ljubo.Kuham, likam jaz, v soboto mi je prvič naredil pecivo. Stvar je taka, da sva se oba precej prilagodila.

Tudi moj je začel kuhati. Imava eno staro, ful dobro kuharsko knjigo in sva jo ob vikendih (ko sva cel dan oba doma) začela s pridom uporabljati.
Prejšnji teden sem bila v bolnici in je bil sam doma. Pa je vse pospravil, celo prat je dal (po mojih navodilih), potem pa je moja mami obesila tisto, kar ni dal v sušilca, pa zlikala je.

Sicer dela do pol petih in je doma okol pol šestih šestih, tako da si kuham samo zase (kosilo), zvečer pa si potem narediva skupno večerjo (nič posebnega). Vsekakor ugotavljam, da so vikendi najini.

LP

Jaz tudi ne morem ziveti brez muzike in obicajno navijem ful naglas. Njega to moti, ker ze tako dea v glasnem prostoru in ko je on prisoten, dam na “poslusljivo” glasnost :-))

Mislim, da je pametno, da cas, ko smo lahko skupaj izkoristimo pametno – ne s kreganjem kdo dela kaj in kaj nas moti in stalno prepiranje.

Tudi midva imava rada glasbo, vendar jo poslušava nekako skupaj in pa seveda v avtu.

Zveče,r ko sva skupaj, se veliko pogovarjava in včasih nama prav paše tišina. Včasih pa tudi nabijeva kak komad, ki nama je posebno všeč ali nama nekaj pomeni.

LP

No evo, samo če pa zdaj ne bo deža, bo huda…

😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne bo, ker si ti prišel gor ….

LP

A res? Pa sem upal da se bo do sobote zlilo. damn!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Čao
Moj fant je tut zlat, samo sem ga mogla do tega nekako spravt.
Predvsem pa vam priporočam, da ste čimbolj zvite in diplomatske. Če recimo noče pomit posode, mu enostavno rečte: Dej, a bi ti dans pomil, ker ti to res tko fajn nardiš in tko te je fajn gledat.
Če pa to ne bo palilo, pa mu lahko samo kontra daš, recimo ko on zjutraj spi, ti prižgi luč, išči po omari in poskušaj bit čimbolj glasna. Če ti bo težil, mu pa razloži tisto s svobodo in pravicami. Ko bo dojel zakaj to delaš (lahko mu tudi poveš zakaj), bo verjetno tut on sam zvečer s tv malo bolj obziren. Jaz upam, da vam bo uspelo.
lp

Ja punce (in fantje), kako lahko živite z nekom, ki nima niti toliko pameti, da bi se za dobro skupnosti odrekel svojim razvadam in se prilagodil za dobrobit.
Mislim, da tako ne bo šlo. Če te že zdaj ne upošteva kaj šele bo.

Med vašimi vrsticami sem videla tudi svojo zgodbo.
Sedaj je že 9 mesecev, ki živim s fantom. Tudi pri naju na začetku ni blo vse rožnato, moram priznat, da sedaj se počasi zadeva izboljšuje in tudi ustaljuje. Midva tudi problem z okni. Rešla sva tako, da poleti je odprto, pozimi pa zaprto. Televizijo je utišal, sicer mu nisem dala miru in težila do onemoglosti. Tako se je on prej utrudil kot jaz. Prisilila sem ga, da gre vsaj z mano v trgovino, ko grem po velike nakupa, da nosi on tiste težke vrečke. Drugače sem hodila vedno jaz, on pa me čakal doma na kavču in ko sem prišla domov sem morala še nahitro kuhat…. Mislim, da s časoma fantje postanejo boljši. Doma niso vajeni veliko delat, ker jim mama pomoli vse pod nos. Še gate ne znajo za sabo pospravit.
Pri naju se je zgodilo, da je pustil gate na sredi sprejemne sobe, potem pa so prišle moje prijeteljice in videle njegove spodnjice. One so malo čudno gledale, on se pa kmalu ugreznil. Od takrat jih pospravi.
Moški morajo sami videt.. če preveč govoriš, jih učiš,.. si ponovno ti kriva, ker si zatežena…
Le vidiš da se situacija če kakšen mesec ne izboljša…. odloči se sama.
lp

Mislim, da nekateri moški potem, ko zaživjo s punco, živijo drugače kot doma (mojemu je doma pospravljala mami). Zdaj, ko sva poročena, stori to sam (npr. kar se tiče oblačil, ko sespreobleče inp.).
Ker tudi mojemu pomeni veliko čistoča, pa da imava pospravljeno in lahko kadarkoli pričakava goste, se potrudi tudi on. Ponavadi pospraviva skupaj oz. si nekako razdeliva delo.

LP

Zgleda, da imam jaz tudi blazno srečo s fantom, ker se v vseh šestih letih, odkar sva skupaj, še niti enkrat nisva “ornk” skregala, kaj šele, da bi se prepirala zaradi prenaglas muzke in odprtih/zaprtih oken.
Živiva skupaj približno tri leta, super se razumeva, pomaga mi pri kuhanju in pospravljanju, skratka je najboljši fant na celem svetu. In kot sem že rekla, midva kreganja sploh ne poznava. Če nama kaj ne paše, se pogovoriva in umirjeno rešiva problem.

Hvala za vse predloge in ideje. Res sem se nasmejala glede tistega z okni – ha ha – kakšne kolobocije sva imela midva okrog tega! Amak, ne morem verjet, skoraj sem že pozabila, ampak kar se oken tiče, je obveljala moja. Okna odpira sredi zime na stežaj samo kadar sem jaz v drugem prostoru ali pa me ni doma. A imajo tole luftanje v genih al kaj? Pa tudi straniščne školjke še ni nikdar zamazal. Sicer edino kar počne je to, da 1x na 2 tedna posesa (ampak res zelo natančno), no pa tudi to je bolje kot nič. Bom poskusila še malo delati na njem, pa se še kaj javim, če bodo težave. Skupaj pa živiva 2 leti. Mislim, da je trmast, ampak da me ima vseeno rad.
Bye

Matr ste hujse kot najhujsi penzionisti.Jaz sem verjetno enkrat starejsi od vecine vas ba tem forumu.Ampak mi se na misel ne pride da bi me taksne malenkosti motile eh se sploh ne obremenjujem z taksnimi bedarijami.Radio glasno radio tiho,muzika v kopalnici ne muzike v kopalnici,pozno prizgana luc luc ne prizgana eh dajte no mir z taksnimi bedarijami pa se rajsi seksajte.Jaz ce se doma skregam z zeno je to samo zaradi denarja.odrastite ze enkrat ali pa idite v dom upokojencev.

Midva tudi živiva skupaj že kakšno leto in pol …. pa sploh ni kakšnih večjih problemov …. kadar delava delava ponavadi oba …. ali pa enkrat eden enkrat drugi pomiva posodo npr. ….pa na splošno mi full pomaga …. glede spanja je tud Ok – samo to je zato ker sva zelo zelo dolgo se stiskala na postelji za enega in sva se že navadila odpovedovanja …. zdaj pa ko imamo čist spodobno posteljo za 2 je pa sploh super.
Edino kar me malo moti je to da vem da mu gre malo na živce moje zamujanje /preden kam grem traja vsaj 2 minuti več da se spravim od hiše …. krtača, zobna ščetka, ličenje itd/ , ker on vse kar more naredit naredi hitro in potem je vedno čaka (da pojem zajtrk, zavežem čevljem, se naličim itd. in potem sem na koncu že jaz živčna ker imam občutek da ga oviram pri tem da bi bil točen, ven pa spet ne morem it kot strašilo iz njive :)))
🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close