Tiste, ki ste moža speljale drugi, povejte…
Izgovori? Ne rabim se prav nič izgovarjat.
Smo pač ljudje, ki nimamo celo življenje enega samega partnerja. Saj verjamem, da si ti v celem svojem življenju imela le enega moškega. Pa vse ostale, ki se bodo tule zgražale, so tudi sigurno imela samo enega moškega, tistega, ki jim je vzel nedolžnost in potem nobenega več.[/quote]
Nisem imela samo enega moškega, ampak vezani, poročeni, oddani – se ne tikajo![/quote]
Jih je treba vikat, ali kaj? Ti nisi gladka. Če je pa dec podvržen kurbariji, pa ni druga ženska kriva, ampak ti, ker ga ne znaš peljat in kriv je dec sam, ker ne more tiča v gatah imet. :)))
Nisem imela samo enega moškega, ampak vezani, poročeni, oddani – se ne tikajo![/quote]
Jih je treba vikat, ali kaj? Ti nisi gladka. Če je pa dec podvržen kurbariji, pa ni druga ženska kriva, ampak ti, ker ga ne znaš peljat in kriv je dec sam, ker ne more tiča v gatah imet. :)))[/quote]
Saj veš kako je. Če ženska poročenega moškega tika, njegova žena to smatra kot, da ga sili v seks :). Saj veš, da bo poročena ženska, ki jo moški vara, trdila, da se je ljubica metala na njega, da ga je ljubica prisilila v seks. Ko ga začne tikat, to pomeni, da ga sili v seks :). Zato le vikaj, da te ne bo kaka žena zlasala.
Ampak zakaj partnerja zapusti šele, ko spozna drugo osebo? Kot opica, ki ne spusti veje, dokler ne preprime na drugo … A bi partnerja zapustil tudi v primeru, da ne bi spoznal druge osebe? Ponavadi ne bi … To so navadni slabiči, oportunisti, ljudje, ki sploh ne vedo, kaj hočejo, vzamejo pač tisto, kar se jim prikotali na pot, nimajo razdelanih stvari v glavi. In ko se jim ponudi tretja prilika, jo z veseljem pograbijo, saj je to njihov modus vivendi.[/quote]
Ne, vem, mogoče zato, ker je bila takrat prilika?
Spozna prijetno osebo s katero želi biti? In če se ne zmiga, ta prijetna oseba ne bo več na trgu?
Drugače pa je stvar čisto enostavna. Če je med dvema vse ok, ne bo varanja, ne bo želje po drugem. Tam, kjer pa je veza zanič, si pa on/ona najde kakega postrani oz. ko sreča nekoga prijetnega, zapusti moža/ženo.
Če je veza ok, do tega ne pride. Če pa recimo ona njmeu kar naprej najeda, čekira mobitel in tako naprej, bo imel enkrat poln kufer. Ali pa, če on njo ves čas terorizira kje hodi, nikoli je ne objame, bo ona naletela na razumevajočega, toplega moškega in bo hitro pozabila na moža. Ker bo takrat dojela,da je njuna veza zanič.[/quote]
No tako mi je on predstavil njun konec, ona je bila taka in taka, pa to in to, danes pa mislim, da ni bilo tako. Moj problem je bil, ker sem verjela njemu, nikoli nisem podvomila v njegovo resnico, pa mi je veliko ljudi poskušalo namigniti…
Danes se resnično sprašujem kakšna je bila resnica, odkrivam vedno nove in nove laži, on pa navzven še vedno deluje uglajeno, igra igro skrbnega in ljubečega moža, tako da da bom jaz izgledala grda grda…
Mah brez veze….
Ne, ampak me enostavno zanima, kako si ti to predstavljaš s temi pravicami in omejevanjem in da je človek samo svoj.
Nihče ni samo svoj in takole lakonične reči, da lahko delamo, kar se nam sprdne … Ne moremo, še manj v partnerstvu.
Nimam partnerja, imam pa polno “tvojih” na grbi, ravno takih, ki trdijo, da delajo, kar hočejo, da niso nikogaršnja last in bla bla bla. Če ne čutiš neke osnovne odgovornosti do svoje partnerke, kje je šele vse drugo.[/quote]
Ej, pojma nimam kaj hočeš povedat.
Če je tebi normalno, da brskaš partnerju po telefonu, meni recimo ni. Če je tebi normalno, da partner ne sem imet druge ženske, meni ni. Zaradi mene ima lahko drugo žensko, ni problema. Samo jaz potem ne bom več z njim. Da je pa z drugo, tega mu pa ne morem in ne smem prepovedat.[/quote]
O čem ti to? Kakšno brskanje po telefonu? Kdo sploh govori o tem? Kaj je s tabo?
Lahko ima druge ženske – ampak to so zadeve, ki se jih razčisti pred zvezo. Pa smo spet pri zrelosti, iskrenosti, odkritosti.
Na naših zemljepisnih širinah pa se s sklenitvijo zak. zveze oziroma začetkom resnega partnerstva predvideva, da smo osredotočeni na eno osebo. In ja, spet se sprenevedaš. Mogoče pa živiš v afriškem plemenu, ker ne poznajo monogamnosti.
Če ga pa zanese pozneje in se zaljubi v drugo žensko, bi pa tudi kot odrasla oseba moral biti sposoben tolikšne odgovornosti in spoštljivosti do partnerke, da ji to takoj, čim prej pove! O tem govorim. Ni treba varat, samo pol ure tiča držat v hlačah, no, al pa fufljo v primeru ženske, ampak očitno se tebi to zdi čisto prehud podvig za enega človeka.
Ne, vem, mogoče zato, ker je bila takrat prilika?
Spozna prijetno osebo s katero želi biti? In če se ne zmiga, ta prijetna oseba ne bo več na trgu?
Drugače pa je stvar čisto enostavna. Če je med dvema vse ok, ne bo varanja, ne bo želje po drugem. Tam, kjer pa je veza zanič, si pa on/ona najde kakega postrani oz. ko sreča nekoga prijetnega, zapusti moža/ženo.
Če je veza ok, do tega ne pride. Če pa recimo ona njmeu kar naprej najeda, čekira mobitel in tako naprej, bo imel enkrat poln kufer. Ali pa, če on njo ves čas terorizira kje hodi, nikoli je ne objame, bo ona naletela na razumevajočega, toplega moškega in bo hitro pozabila na moža. Ker bo takrat dojela,da je njuna veza zanič.[/quote]
No tako mi je on predstavil njun konec, ona je bila taka in taka, pa to in to, danes pa mislim, da ni bilo tako. Moj problem je bil, ker sem verjela njemu, nikoli nisem podvomila v njegovo resnico, pa mi je veliko ljudi poskušalo namigniti…
Danes se resnično sprašujem kakšna je bila resnica, odkrivam vedno nove in nove laži, on pa navzven še vedno deluje uglajeno, igra igro skrbnega in ljubečega moža, tako da da bom jaz izgledala grda grda…
Mah brez veze….[/quote]
Če je tak kot praviš, zakaj si še vedno z njim?
Glavo pokonci in ga daj na čevelj. Ok, si naredila napako, jo tudi plačala in jo boš verjtno še plačevala. Ampak nisi edina in še imaš možnost, da se tega rešiš. Si vredna dostojnega življenja.
Kot samska ti bo dosti bolje. Verjemi.
Predvsem pa se ne oziraj na opravljivce. Ti poskrbi zase. Tega si vredna. Za nazaj ne moreš spreminjat, je kar je. Za naprej pa lahko spremniš. Verjemi.
Ej, pojma nimam kaj hočeš povedat.
Če je tebi normalno, da brskaš partnerju po telefonu, meni recimo ni. Če je tebi normalno, da partner ne sem imet druge ženske, meni ni. Zaradi mene ima lahko drugo žensko, ni problema. Samo jaz potem ne bom več z njim. Da je pa z drugo, tega mu pa ne morem in ne smem prepovedat.[/quote]
O čem ti to? Kakšno brskanje po telefonu? Kdo sploh govori o tem? Kaj je s tabo?
Lahko ima druge ženske – ampak to so zadeve, ki se jih razčisti pred zvezo. Pa smo spet pri zrelosti, iskrenosti, odkritosti.
Na naših zemljepisnih širinah pa se s sklenitvijo zak. zveze oziroma začetkom resnega partnerstva predvideva, da smo osredotočeni na eno osebo. In ja, spet se sprenevedaš. Mogoče pa živiš v afriškem plemenu, ker ne poznajo monogamnosti.
Če ga pa zanese pozneje in se zaljubi v drugo žensko, bi pa tudi kot odrasla oseba moral biti sposoben tolikšne odgovornosti in spoštljivosti do partnerke, da ji to takoj, čim prej pove! O tem govorim. Ni treba varat, samo pol ure tiča držat v hlačah, no, al pa fufljo v primeru ženske, ampak očitno se tebi to zdi čisto prehud podvig za enega človeka.[/quote]
Še dobro, da nisem bila nikoli poročena, da nimam takih težav.
To je karma po zahodnjaško, ker zahodnjaška kultura ima v sebi veliko krivde. kaznovanja in itd…..
V azijskih državah in marsikje druge karma pomeni čisto nekaj drugega ne kaznovanje, ne krivde tega sploh ni…..na žalost zahodnjake to zelo ovira in si mečejo polena pod noge, ker si prevarala boš dobil/a to nazaj. Torej kaznovanje.Otročarije. Kdor hoče postati duhoven bo imel več ali manj veliko težav v življenju, ker s tem duhovno raste. Je pa tako treba je imeti empatijo do tistega, ki vara in tisti, ki je varan. Ker oba imata življenjsko šolo pred sabo. Ne pa kaznovanje.
To je karma po zahodnjaško, ker zahodnjaška kultura ima v sebi veliko krivde. kaznovanja in itd…..
V azijskih državah in marsikje druge karma pomeni čisto nekaj drugega ne kaznovanje, ne krivde tega sploh ni…..na žalost zahodnjake to zelo ovira in si mečejo polena pod noge, ker si prevarala boš dobil/a to nazaj. Torej kaznovanje.Otročarije. Kdor hoče postati duhoven bo imel več ali manj veliko težav v življenju, ker s tem duhovno raste. Je pa tako treba je imeti empatijo do tistega, ki vara in tisti, ki je varan. Ker oba imata življenjsko šolo pred sabo. Ne pa kaznovanje.[/quote]
Torej se Puma kiti s tujkami, ki jih niti sam ne razume. Podobno velja za ostale.
Tako, da me veseli, da si napisala to, kar si. Vsaj eno pojasnilo.
Mah brez veze….[/quote]
Če je tak kot praviš, zakaj si še vedno z njim?
Glavo pokonci in ga daj na čevelj. Ok, si naredila napako, jo tudi plačala in jo boš verjtno še plačevala. Ampak nisi edina in še imaš možnost, da se tega rešiš. Si vredna dostojnega življenja.
Kot samska ti bo dosti bolje. Verjemi.
Predvsem pa se ne oziraj na opravljivce. Ti poskrbi zase. Tega si vredna. Za nazaj ne moreš spreminjat, je kar je. Za naprej pa lahko spremniš. Verjemi.[/quote]
Misliš, da je tako preprosto. Za govorice mi je malo mar, mi nikoli ni bilo (no mogoče bi mi takrat moralo biti), že naslednjo uro bi šla, imam kam, imam denar….pa brezveze da razlagam, “siti lačnega ne razume”.
Srečno!
Imaš kam, imaš denar – potem res ne sme biti problem.
Težko je tistim, ki nimajo službe, ki nimajo dovolj denarja, take verjamem, da ne morejo nikamor. AMpak, ostale pa , brez zamere, ampak jih res ne razumem. Če je z moškim hudo, imajo denar, imajo kam it, pa ostanejo, ne vem no, ni logično.[/quote]
Pa je, a nisi nikoli brala črne kronike?
Težko je tistim, ki nimajo službe, ki nimajo dovolj denarja, take verjamem, da ne morejo nikamor. AMpak, ostale pa , brez zamere, ampak jih res ne razumem. Če je z moškim hudo, imajo denar, imajo kam it, pa ostanejo, ne vem no, ni logično.[/quote]
Pa je, a nisi nikoli brala črne kronike?
Pa je, a nisi nikoli brala črne kronike?[/quote]
čak mal, ti se ga na smrt bojiš?????
Pokliči DNK , društvo za pomoč v stiski ali kakšen sos telefon. Tam ti bodo znali prav svetovati.
OJej, potem pa še kar ostani leta in leta, dokler ne boš našla svojega mesta v črni kroniki.
Samo, da se ne bo prej zgodilo, da te bodo lastni otroci sovražili, ker jih nisi rešila iz takega okolja.
Pogost pojav. Ženske jamrajo, jamrajo kak je mož. Kako je nasilen. Celo lažejo, da ostajejo zaradi otrok. Potem pa jih otroci sovražijo, ker so zaradi svojih morali ostajat v takem okolju.
OJej, potem pa še kar ostani leta in leta, dokler ne boš našla svojega mesta v črni kroniki.
Samo, da se ne bo prej zgodilo, da te bodo lastni otroci sovražili, ker jih nisi rešila iz takega okolja.
Pogost pojav. Ženske jamrajo, jamrajo kak je mož. Kako je nasilen. Celo lažejo, da ostajejo zaradi otrok. Potem pa jih otroci sovražijo, ker so zaradi svojih morali ostajat v takem okolju.[/quote]
Nasilen, še lasu mi ni skrivil. Ti ničesar ne razumeš, ti misliš da se pretepamo, da otrok to gleda, da…..
Nič od tega, navzven in tudi do otroka je idealen….. pa saj ni čudno da ne razumeš, to moraš doživeti!
Pogost pojav. Ženske jamrajo, jamrajo kak je mož. Kako je nasilen. Celo lažejo, da ostajejo zaradi otrok. Potem pa jih otroci sovražijo, ker so zaradi svojih morali ostajat v takem okolju.[/quote]
Nasilen, še lasu mi ni skrivil. Ti ničesar ne razumeš, ti misliš da se pretepamo, da otrok to gleda, da…..
Nič od tega, navzven in tudi do otroka je idealen….. pa saj ni čudno da ne razumeš, to moraš doživeti![/quote]
se pravi imaš najbolj butastega otroka na svetu, ki ne čuti, da je očka en psihopat, ki v šahu drži svojo mamo. Pa saj bo ravno tak kot ata, ko bo odrasel.
Nič od tega, navzven in tudi do otroka je idealen….. pa saj ni čudno da ne razumeš, to moraš doživeti![/quote]
Veš zakaj eni tega ne doživimo? Ker tega preprosto ne toleriramo. Ne vem kaj ti mož hoče. Ker tega nisi napisala.
Si pa odrasla oseba, praviš, da imaš denar, da imaš kam it. Torej?
Drugače pa je veliko možnosti za pomoč. Od telefonov v stiski, varnih hiš, psihoterapij, skupin za samopomoč. Tako, da ja se da. Samo, če se hoče. In če ti je seveda mar tvojih otrok ali pa jih raje še naprej izpostavljaš temu peklu?
Če ti je zase vseeno, da živiš v peklu. Poskrbi vsaj za otroke. Zanje si ti odgovorna. In možnost pomoči je dosti. Brezplačne.
No, ja … kdo pa ve, če pa že to “prevzemanje” ni poplačilo karme?
Drugače pa, karma je ena velika zabloda, stvarek teme. Če dobro razmisliš, malo logike … ni šans, da jo kdaj poplačaš, zaključiš, izstopiš iz tega cikla. Večno tenstanje v sranju. In prav z namenom je bila tako zasnovana. Loleki pa verjamejo v to, da enkrat prideš do konca …
Jaz sem bivša. V času najine krize, mladost in pa jaz sem imela denarne težave, se je odločila, da bo njen, ker je bil precej premožen in predvidevam, da se je tudi zaljubila vanj, saj ni bil slab za videti. Ona tudi izhaja iz premožne družine. Jaz sem se umaknila, ker sem mislila, da se bo boril za naju,pa mu je šlo le za korist. Tako se je poročil z njo, jaz pa moram priznati, da sem bila zelo prizadeta in na dnu družbene lestvice ostala sama. Mislim, da se je takrat tudi ona počutila zmagovalno. Pa sem nekako prebolela, mu oprostila, se ponovno postavila na noge, ter našla zvezo na višjem nivoju, kjer sva se oba združno borila in se podpirala. Spoznala sem pravo ljubezen, kar je bil tudi razlog, da sem bila sposobna bivšemu oprostiti in mu zaželeti srečo. Samo vrag ima mlade in po dvajsetih letih so se najine poti zopet križale. Oba poročena, jaz sem mu priznala, da sem bila zelo prizadeta, da pa sem mu vseeno hvaležna za bolečo izkušnjo, ki mi je prinesla rast. On pa na robu propada, finančno in nesrečen v svojem po razumu sklenjenem zakonu (sam se je tako izrazil). Pa mi je ponudil, da bi bila ljubica. Moram reči, da sem bila čisto šokirana, lažje bi mi bilo, da bi srečno živel, kot pa to grenko spoznanje, da sem trpela zaradi njega zaradi nekih neizživetih iluzij, namesto,da bi potegnila črto tisti trenutek, ko me je pustil in rekla hvala nebesom, da sem se ga znebila. Ponudbo nisem sprejela, nisem se počutila zmagovalno temveč grenko in pa zbrisala sem dokončno vse kontakte z njim.
Forum je zaprt za komentiranje.