Najdi forum

TISKNJE NALEPK

Znam morda kdo tiskati nalepke v Open Officu.Podatke imam v preglednici in jih zelim potegniti ven iz preglednice.

Prosim za pomoč.rada bi se naučila pa ne gre.

1. pojdi v meni Datoteka – Nova in izberi Nalepke.
2. na jezičku Nalepke imaš polja Zbirka podatkov, Tabela in Polje zbirke podatkov, na levi pa prazno okno, v katerega moraš vnesti vsebino nalepk.
3. Zbirka podatkov = izberi tvoj vir podatkov
Tabela = izberi tabelo
Polje zbirke podatkov = izbiraj posamezna polja in jih z gumbom z veliko črno puščico, ki kaže levo, pošlji v prazno polje na levi. izbiraj enega za drugim. med posamezna polja lahko vstavljaš presledke, jih z Enter postaviš v novo vrstico, idr.
4. ko vneseš vsa polja v bodočo nalepko, med spodnjimi možnostmi izberi obliko List, da se ti bodo (samodejno) razporedile po celem listu. izberi tudi znamko lista (verjetno A4 Avery). ostalo lahko pustiš.
5. na jezičku Oblika nastavi velikost, robove, idr. za nalepko (nastavitve lahko tudi shraniš za drugič)
6. na jezičku Možnosti izberi možnost Cel list, če jih želiš natisniti več na enem listu in označi možnost Sinhroniziraj nalepke (da bodo ista polja na vseh nalepkah).
7. klikni gumb Nov dokument

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Klemenxx še imam problem.

Poskusila sem zgoraj napisani postopek.Zatakne se pri zbirki podatkov.Okvirčki so prazni, tudi če kliknem na prebrskaj.Ne vzpostavi mi povezave z preglednico, kjer imam podtke.

Prikaz razporeditve nalepk lepo uspe, ne uspe pa dejanski vnos naslovov.

Poskusila sem tudi s help-om (Printing Adress Labels), pa ga ne razumem dobro še posebno ne tistega, ko narediš povezavo v meniju Pogled in viri podatkov.

Hvala za navodila, vesela bom če boš še vstrajal z mano…

Živjo,

oprosti, sem mislil, da že imaš pripravljeno zbirko podatkov.
Po mojem ti bo najlažja pomoč na tej strani http://sl.openoffice.org/kakooojcki/mail1/writer2_SI.html kjer imaš
lepo napisano in narisano, kako se kreira zbirka podatkov iz cal-ca, potem
pa samo tisto kar sem zgoraj napisal narediš pa je.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala, polepšal si mi dan….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close