Najdi forum

Tiramisu

Bejbe, pomoč, prosim.

Koliko časa je lahko tiramisu v hladilniku, v kolikšnem času ga je treba pojest? Če ga bom naredila danes, je lahko do nedelje? Zaradi jajc sprašujem, surova jajca so delikatna zadeva…

Hvala!

-------------------- Fikreta ma vas rad;))

Pri nas se to sicer bolj redko zgodi, ampak ja, tudi 2 dni star tiramisu sem že jedla, pa ni bilo nič. Ampak ni pa več tako lep, se povrhu malo posuši.
Rajši ga kar danes pojejte, lahko tudi jaz pridem pomagat. :))))

;))

Hvala

-------------------- Fikreta ma vas rad;))

Lahko ga narediš brez jajc in je ravno tako dober.

Če ga imaš v hladilniku, po mojem komot počaka do nedelje – itak ga je bolje naredit en večer prej, da se prepojijo okusi.

Ampak brez jajc to seveda NI tiramisu!

Kaj da ne! Sama ga delam po receptu iz One, kjer je bil objavljen pred kakšnim letom. In ta tiramisu vsi pohvalijo. Še nihče ni niti omenil, da pogreša kakšna jajca noter.

Prosim za ta recept brez jajc.Hvalaaaaa!!!!

No, ga bom pa napisala. Upam, da bo tudi vam dober.

Potrebujemo: pravo kavo, limono, vinjak ali rum, otroške piškote, maskarpone, sladkor, mleko, sladko smetano in kakav v prahu.

Skuhaš pravo kavo in jo ohladiš (jaz jo vedno skuham po občutku – toliko, da je imam dovolj, da primerno navlažim piškote). Drobno naribaš približno žličko limonine lupine. Ohlajeni kavi primešaš vinjak ali rum (sama sem do zdaj še zmeraj delala z rumom). Plast otroških piškotov zložiš v model, v katerm boš imela tiramisu, in jih namočiš s kavno mešanico (po občutku – mora se prepojiti cel piškot, da ni suh vmes, preveč pa spet ne, da ne teče od njih). V skledi zmešamo maskarpone in sladkor (jaz dam 500 g maskarponeja, ponavadi iz hoferja ali lidla in približno pet žlic sladkorja). Postopoma vmešamo mleko (8-10 žlic) in dodamo še naribano limonino lupino. Kremo namažemo po piškotih. Potem spet dodamo plast s kavo namočenih piškotov, na vrhu spet kremo. Kremo potresemo s kakavom v prahu in damo tiramisu v hladilnik. Najbolje čez noč, da se vse skupaj lepo prepoji, drugače pa za približno tri do štiri ure.

To je to :). LP

saj verjamem, da je dober, posebno, če imaš recimo alerijo na jajca, ampak to je pač pecivo z mascarponejem in piškoti, ne pa tiramisu 🙂

Mi ga delamo tudi brez jajc. In mama2831, verjemi, da je po okusu čisto enak tistemu z jajci. Smo pa brez skrbi zaradi salmonele, pa tudi v hladilniku počaka kakšen dan več.

Drugače pa je recept na prehrani.

Potrebuješ:
1 skodelico kave (espreso oz. instant)
naribano lupinico ene limone
2 žlici konjaka (ali ruma)
150 g biskvitnih piškotov
250 g maskarponeja
3 žlice sladkorja
5 žlic mleka
120 ml sladke smetane
1 žlico (grenkega) kakava v prahu za posip

Kavo zmešamo s konjakom in v njej namočite piškote in jih polovico zložite v pekač.
V skledi zmešajte maskarpone in sladkor. Postopoma, po žlicah v kremo umešajte mleko. Čvrsto stepite smetano in jo umešajte v kremo.
Polovico kreme naložite na piškote. Namočite preostale piškote in jih naložite na kremo, na njih pa naložite preostalo kremo.
Tiramisu za najmanj 4 ure postavite na hladno. Tik preden ga ponudite, ga potresite s kakavom v prahu.

Mi ponavadi porabimo več kave, ker mi je tiramisu boljši, če so piškoti skoz in skoz prepojeni, ne pa samo malce namočeni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close