Najdi forum

Tiramisu

Lep pozdrav!

Iščem originalni recept za tiramisu – od takšnega, ki ga dobiš npr. v slaščičarni. Torej ne tistega z bebikeksi, ampak z biskvitom. Prav kot torta. Krema je taka zelo fina in nič ne spominja, da bi bila v njej skuta ali kisla smetana. Vrjetno je samo sladka smetana in kup nekih drugih stvari :).
Torej prosila bi če kdo ima recept za tiramisu (z kremo in biskvitom).

LP, Ines

Ines, originalni tiramisu mora imeti piškote, lahko pa delaš tudi z biskvitom, tudi sama sem ga že, ker mi je tudi všeč, sem pa naredila kar navadno biskvitno testo. Krema original se dela z Mascarpone-jem, sirom, ki pa res ne spominja na skuto in seveda jajci.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Emmm. Kje pa dobim tale sir? 🙂

Pa bi mi vseeno lahko gor napisala recept za ta tiramisu? Prosim lepo.

Lp, Ines

Recept za originalni tiramisu je napisan na Savoiardi piškotih, ki so, kolikor je meni znano, originalni sestavni del tiramisuja. Krema je iz mascarponeja, jajc in sladkorja, kot ti je že Vladka napisala.

Skuta, kisla smetana, ipd. so čisto slovenska šparovna varianta in s tiramisujem nimajo nič.

Tiramisu iz teh piškotov je zelo rahel in strašno osvežujoča sladica. Ker pa smo zelo pazljivi pri surovih jajcih, je na jedilniku le izjemoma.

Natassa

Skuham črno turško kavo, počakam da se zoc usede in odlijem. Nekoliko sladkam, ohladim in dodam vsaj 1 žlico ruma. V originalnem receptu je nekaj močnejšega in bolj aromatičnega, vendar tega nimam doma:-))

V 250g mascarpone sir vmešam 2 rumenjaka. Beljaka stepem s sladkorjem in vmešam v mascarpone. To je krema. Mascarpone sam ni prav dober, ta krema pa je njami.

Uporabim Savoiardi piškote (en zavitek sta dve vrsti). Vsak piškot za kratek čas namočiš v kavi, nato položiš na pladenj. Tako narediš z eno vrsto piškotov. Premažeš s polovico kreme. Nato vajo ponoviš z ostalimi piškoti in premažeš z ostankom kreme.

Na vrhu posuješ z grenkih kakavom in dobroto daš v hladilnik, kjer naj se dobro ohladi.

Opozorim naj na to, da piškotov ne smeš preveč namočiti, bolje manj kot preveč.

Natassa

V kremo ne dajem rumenjakov, samo mascarpone, sneg beljakov in mandljevo aromo.Namesto baby piskotov je variant vec, med ostalim tudi s Speculas keksi, vse ostalo isto kot pri receptih zgoraj.
lp

Jaz ga kupim v Mercatorju. Kupim ga tudi v Avstriji v Metroju.

Ta recept je vpisan na Kulinariki – avtor je marta. tiramisu po tem receptu je res zelo dober.

Ina, recept dobis na piskotih Savoiardi (kot so ti ze napisale). Ker ga jaz pripravljam se za otroke, namocim Savoiarde raje v mleko+Nesquick, saj crna kava ni primerna zanje.

Tudi sama imam že zelo star recept z vrečke Savoiardov. Če ne dobiš, InaBela, bom prepisala.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala vsem a odgovore. Bom kupla tiste kekse, le da bom delala z biskvitom. kako pa je glede tistih jajc in beljaka’ a to je ka surovo noter? Vrjetno pol tudi “življenska doba” ni ravno dolga ;)? – seveda če je dobra potem nistraha.

LP, Ines

Torej, rok trajanja je sigurno daljši od življenske dobe. Tako je dober, da izgine skoraj preden se ohladi.

Tako danes sem naredila poskusno verzijo tiramisuja. vse original po recepti teh piškotov. Kot prvo moram povedat, da ko sem probala tisti sir (ga nisem še nikoli jedla), sem ga skoraj celega pojedla tk je bi dober (no sej sem samo eno žličko – sem pa mela v mislih res celega 🙂 ). potem ko sem naredila kremo z kar precej ruma sem skoro tisto celo pojedla (seveda samo v mislih 🙂 ) . In potem po dveh urah čakanja pred hladilnikom sem si odrezala prvi kos … Ja res je dober 😛 ni strahu glede roka uporabe, življenska doba mu je rajša 😀

Piškote fajn pomočiš v kavi (tolk da se ti ne prelomijo)
na koncu lahko še kavo poliješ po posameznih plasteh
bolje je namrec prepojen piskot kot pa gruzljav.

Ce kdo dela kremo poenostavljeno – iz vrecke – priporocam skoraj dvakratno kolicino mleka kot je navedeno.
Ce je dovolj casa v hladilniku zmes pred pripravo se itak primerno zgosti.

To je to!
Marko

z rumom oziroma original nadomestkom pa ne sparajte! 🙂

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close