Najdi forum

Tiramisu

Prosim za kakšen res dober recept.

Nika1, poskusi ta recept. Mislim, da boš zadovoljna.

6 žlic sladkorja, 6 rumenjakov, 4 vanili sladkor penasto zmešaj z mikserjem
dodaj 1/2 kg mascarpone ali mascarino
dodaj sneg 6 beljakov in 1 nesladkano zelo trdo stepeno sladko smetano – umešaj s kuhalnico, ne z mikserjem

Baby piškote (ali Karolina) prav na hitro pomočiš vsakega posebej v zelo močno in prav malo osladkano pravo kavo, ki si ji dodala rum ali marascino. (pazi, da se piškoti ne bodo napili kave in pomoči jih le do polovice!) in jih polagaj v široko posodo: najprej plast namočenih piškotov, potem jih premaži s kremo, pa spet plast piškotov, pa krema…… na vrhu mora biti krema. Posipaj s kakavom in daj za dve uri v hladilnik.

Dober tek!

lp
Modra

Po enakem receptu delam tudi jaz!
Odličen je!

Delam ga podobno, le da zaradi holesterola uporabim le dve jajci in rastlinsko smetano, sladkam pa z natrenom. V kavo pa namesto alkohola nastrgam lupinico pomaranče, ki da zelo dober in zanimiv okus.

NE PIJEM IN NIČ JE JEM, KAR IMA OKUS PO KAVI, ZATO NISEM ŠE NIKOLI DELALA TIRAMISUJA, SI GA PA ŽE DOLGO ŽELIM. sEM RAZMIŠLJALA , DA BI DALA NAMESTO KAVE KAKAO, A BI TO ŠLO?

Jaz imam pa naslednji recept:4 rumenjake stepam z 10 dag slad. v prahu, dodam 250 g skute in en tamar- smetanov. Beljake stepem posebej in jih dodam v rumenjakovo zmes. Posebej tudi stepem 1/2 l sladke smetane. Na koncu vse skupaj zmešam in nadev je pripravljen.Piškote samo po eni strani namočim v ohlajeno kavo. Naprej postopek je enak kot zgoraj.

Kdor ne mara kave (ceprav je menda ravno v tem car tiramisuja), jo lahko nadomesti s sadjem: piskote namocim v sok sadja v konzervi in na piskote nalozim plast sadja (marelice, breskve so super, tudi ananas).

LP
NyahNeza

Smejte se!

Jaz sicer nimam rada tiramissu zaradi surove kreme.
Sosedov fant si pa to naredi tako,da napravi zelo mocan grenak pravi kakav(ne istant)in v to pomoci piskote.

Jaz pa za kaj drugega namocim piskote v kaksen dober suh liker ali kar rum,seveda na hitro. Lp Babi

Ja, jaz delam običajno dve varianti – za odrasle s kavo, za otroke pa s kakavom (v mleku, seveda) brez ruma. S kakavom ne štedim, tako da je po okusu zelo kompakten. In otroci mljaskajo, da je veselje 🙂

lp
Modra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close