Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika tiramisu – kakav

tiramisu – kakav

Sem brskala po iskalniku pa nisem našla želene informacije. Receptov za tiramisu je malo morje. Šla bom v izdelavo tistega brez jajc. Zdaj pa me zanima, zakaj povsod piše grenki kakav za posip? Kaj bi se zgodilo, če bi na debelo posipala z Benkom (oz. Nestle Benquick)? Ali je potem vse skupaj presladko ali pa se Benko v primerjavi z grenkim kakavom preveč stopi na kremi?

Lp; Ela S

Po mojem je čar tiramisuja ravno v tej grenko-sladki kombinaciji. Zato jaz tudi kave ne sladkam, saj je krema dovolj sladka.
Bi ga pa gotovo pojedli tudi, če bi ga posula z benkotom. Nam je pa z grenkim kakavom enostavno bolj všeč.

Mirno lahko daš Benko.

Kakor je rekla Silvy, edina ovira bi bila, če bi želela originalno grenko-sladko kombinacijo, potem je Benko presladek.
LP Mimi

Sem včeraj zvečer delala tiramisu in prej (trmasto) kupila grenki kakav, kljub veliki zalogi sladkega kakava doma. Ker sem delala pozno, še niso prišli jedci na vrsto. Danes nas čaka požrtija :)))

Lp; ela S

Sem kr fauš :-))))…
sem delala na oba načina- aje grenek kakav zakon :-)))
dober tek

Zdaj pa še zaključno poročilo: tiramisuja ni več.

A je povsod zdaj tak problem z mascarpone sirom? Nikjer ga ni za dobit (Posavje) Zadevo sem reševala s skuto, pa ni bilo to – to. Za nameček sem pa tik pred zaprtjem trgovine vzela še nepasirano skuto in je bila masa malo grudasta. Dobro, kljub vsemu je v enem dnevu vse izginilo.

Lp; ela S

Mascarpone jaz (vsaj v LJ) dobim v enem manjšem Sparu, imajo ga pa tudi v Hoferju in Euro spinu, če imaš morda to blizu (pa precej cenejši je v teh dveh trgovinah).

mmm, se mi sledijo sline po tiramisuju …

ElaS, bi mi lahko zaupala recept brez jajc?

Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close