The Body Shop (vs. L’Occitane)
Ojla!
Prijatelj mi je povedal, da ima trgovina Body Shop podobne izdelke kot L’Occitane, le boljše in tudi cenejše. NPR: Češnjev cvet se ne more primerjati z L’Occitanovim, parfumi so bolj obstojni ipd. Tudi sam bi rad kaj naročil prek interneta (pri nas seveda trgovine ni), pa se ne znajdem preveč.
Ima morda kdo kakšne izkušnje s to trgovino ali naročanjem teh izdelkov prek interneta v Slovenijo?
Sestave so pri obeh podobne, tako da gre v principu za isto kemijo. kaj misliš, zakaj je neka stvar bolj obstojna? – in to nanašate na svojo kožo, ki je največji organ …..
Shea butter je po naše karitejevo maslo in to kar ponujajo na online je ena zmešnjava ne pa karitejevo maslo. Kožo se lahko maše tudi s čisto navadnim karitejevim maslom, kar je neprimerno bolje. Lahko pa se ga zmeša z olivnim oljem ali kakšnim drugim negovalnim oljem in imate krasno, predvsem pa naravno domačo kremo, pa še obstojna je brez konzervansov.
Bodyshop stvari se ne dajo primerjat z L’occitane že zato, ker so stvari iz Bodyshopa resnično naravne (kot Weleda, Logona, Dr. Hauschka), L’occitane pa uporablja tudi parabene sestavine. Tudi meni je karitejevo maslo od BS zakon, prav tako olivna krema. Vse to uporabljam tudi za moja dva malčka. Kako je z naročanjem prek neta ne vem, saj sem sama vse to nakupila v tujini. Ti pa izdelke vsekakor priporočam. Btw, meni noben njihov izdelek ni začel smrdet, pa uporabljam kreme za telo, kremo za obraz, puder.
Vprašala sem, ker sem v nedeljo poslušala oddajo, v kateri je govoril dermatolog. Prav o tej najnovejši obsedenosti žensk z naravno kozmetiko. Želel je poudariti, da nenormalno padamo na besedo naravno. In da ni vse naravno po defaultu zdravo. In da nisi vse umetno po defaultu nezdravo. Na primeru tega, da je mušnica zelo naravna, ampak vseeno ne najbolj zdrava za ljudi. In da je večina oblek, ki jih imamo na sebi, zelo umetna, ampak nam ne škoduje. Ko smo že pri kozmetiki, kar vsebuje nafto je tudi naravno, mar ne? Ker nafta je naraven material. Je zdravo?
a pa veste, tiste zagovornice vsega naravnega in zelenega, kdo je lastnik Bodyshopa???
L’Oreal
promoviranje “naravne” kozmetike pa se meni zdi umetno ustvarjena potreba, ki že ima dovolj firm, da točno to potrebo zadovoljijo. dvomim, da je “umetna” kozmetika tako škodljiva, kot bi zagovorniki ta druge radi prikazali.
TBS in L’Occitane so samo ene izmed firm, ki ponujajo naravno kozmetiko, jih je pa na trgu veliko več pa mnoge so še desetkrat bolj naravne od omenjenih.
Mene osebno navdušuje naravna kozmetika “z navdihom afrike”, imenuje se Akamuti, ki je res povsem naravna in res lahko rečem, da pomaga pri izboljšanju stanja kože, ni draga in je učinkovita.
Forum je zaprt za komentiranje.