Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Težavna moška srednja leta

Težavna moška srednja leta

Na začetku naj povem, da za srednja leta štejem tista nad 50. letom starosti, da ne bo pomote. V zadnjem času sem spoznala (preko službe) nekaj starejših moških, ki jih očitno precej daje druga puberteta. Delajo stvari, ki jih niso delali niti kot mulci (npr. adrenalinski športi), kupijo si kak močen motor ali kabrioleta in mislijo, da bodo zapecali kakšno mlajšo. Potem pa vidiš, da so osredotočeni na zelo mlade ženske misleč, da jim bo ratalo dobiti “mlado meso”. Precej so krive tudi ženske same, ki imajo nizke kriterije, ali pa so “sponzoruše” in povzpetnice. Ti moški komaj čakajo kako službeno zabavo ali kakšno drugo aktivnost, da bi jih kakšna sodelavka osrečila. Na zabavah pa se ga napijejo, da komaj stojijo na nogah. Kriza srednjih let nekaterim moškim res ne prizanese. :)) Če pa takemu moškemu daš še visok položaj, potem zna šele ratati štala. Mnoge ženske niso dobile redne službe, če niso uslišale “prošnje” svojega nadrejenega ali pa so ostale na slabše plačanem delovnem mestu.

Torej, zanima me, ali ste ženske imele kdaj težave zaradi kakega moškega, ki je preživljal krizo srednjih let, pri moških me pa zanima, če opažate pri nekaterih svojih prijateljih, da se jim res “sfuzla” pri določeni starosti?

as ti tud ze v srednjih letih al se starejsa ? 😛

Sorči antilopa ampak srednja leta se začnejo NAJKASNEJE tam nekje pri 45. Prej pri 40tih ampak ok.

pri 50tih si že skoraj neuporaben lol

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Prav, jaz nisem želela, da mi moški teh let zamerijo, ampak o.k., če ti misliš, da so moški pri 50-ih letih neuporabni…..:)))

Kaj pa ti šmrkavec veš o letih ?

Ko boš star 40+, jih boš lahko pričel ocenjevati.

itak … ker se moškim v srednjih letih svet na široko odpre
zanimivi so za nekaj mlajše bejbe in celo njihove hčere, zavedo se, da v grob ne bodo odnesli ničesar …
če jih Matilda pobere – je itak pričakovano

skratka – to je čas za uživanje življenja, pa četudi s preveliko zajemalko ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Prav, jaz nisem želela, da mi moški teh let zamerijo, ampak o.k., če ti misliš, da so moški pri 50-ih letih neuporabni…..:)))[/quote]

SKORAJ

Sicer sem daleč od teh srednjih let (bližamo pa se vsi) ampak za moje pojme se srednja leta začnejo tam nekje pri 40tih in končajo tam nekje pri 60tih ko se začne starost.

eventuelno bi reko 45-65.

Se pa strinjam s tabo o srednjih letih nasploh!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Antilopa,
to kar ti opisuješ, se je meni dejansko zgodilo, tam, ko sem bila stara dobrih 20 let. Zdaj se mi več ne bi. 😉
Torej zgodilo, da se je za mene zanimal “star” moški, celo 60+ moški, nafilan z denarjem in “močjo”, ki ga prinaša denar. Seveda je bil to moj šef oz. direktor podjetja. Zanimal celo tako zelo, da me je vabil v svojo pisarno oz. klical, se želel spogledovati, celo kao prijateljski objemi in čestitke s poljubi za vse možne obletnice in praznike, še izmišljene… Če bi bila takrat bolj preračunljiva in bolj “pametna” bi to zelo dobro izkoristila. Tako pa sem ob vsem ostajala mrtvo hladna, vljudna, ampak sem se ga izogibala, kolikor se je dalo. Nazadnje sem ostala brez službe kot tehnološki višek. Kaj pa druzga.

No, danes bi to znala zelo dobro “vnovčit”.

Sicer pa imam sorodnico, ki jo je kot čist sveže diplomirano in na sveže zaposleno, prav tako osvajal njen delodajalec – direktor podjetja (od nje starejši cca 30 let – takrat pri slabih 50-ih letih). Mislila ga je celo tožit ali pa vsaj službo pustit. Nazadnje se je z njim poročila, ker se ji je izpovedal, da mu je res všeč, in ji z resnimi nameni posveča vso pozornost in si jo želi in bla, bla, bla… in imata sedaj otroka, in uspešno podjetje in hišo na morju in potovanja po raznih eksotičnih otokih, in veliko stanovanje v centru LJ in …

Pri 50++, me obletavajo vsaj tri med 45 in 50++! Ideje, ki jih imajo so na las podobne idejam moških, ki jih opisuje antilopa, zgoraj, tako, da si ne upam trditi, da smo kaj slabši.
Poločitvi sem si privoščil nekoliko več, vendar še vedno komuniciram s svojimi “žrtvami!, tudi s tisto, ki je bila najmanj primerna za moja leta (-30 na takratnih mojih 50+).

Ja sem imela enkrat težave z enim. 🙂 Smo bili zunaj v enem klubu, polnem, plesali in se mi pripopa na rit en ogabnež – star 50+, polna glava želeja, usnjena jakna, oprijete hlače… :))) in se ga nisem mogla znebit. No k sreči sem poznala varnostnika, ki mi je rade volje pomagal, da sem imela potem mir.

Vsako obdobje življenja je lepo po svoje, vsako ima prednosti in pomanjkljivosti. Oklepati se mladosti kot edinega lepega obdobja se mi zdi smešno. Staramo se mi, starajo se naši prijatelji, vsi gremo po enaki poti. V srednjih letih se človek že začne zavedati, da mu je v bistvu vsak dan podarjen in ga zna tudi bolj ceniti. Življenje najlepše teče brez velikih posegov -samo prepustiti se mu je treba in poslušati sebe.

Tudi jaz sem imela v svoji prvi službi enega takega slinavca, kar me je stalo zaposlitve za nedoločen čas. Še ena punca je bila v enaki situaciji. Pa mi ni nič žal, ker sem se kasneje dobro znašla.

J. Jalen triologija Bobri tretja knjiga: Vrh
A to ni več obvezno čtivo ali ste prešmugljali najbol življensko literaturo v SLO jeziku ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Antilopa, pa ti rabiš kaj mladega, imaš prav, kako se boš s takimi starimi pomerila v tenisu, ga lahko vsak hip vseka v križu. 🙂

Res je, lepo povedano, ampak če si bo pa tvoj vseeno kaj vrat stegoval za kakšnimi mladimi frajlami, kar po buči, ker dvomim, da bo to zaleglo, kar si tu napisala, ker moški smo baje preprosta bitja in nas dražljaji in lepote narave hitro premamijo, da se spozabimo tudi pri duhovnosti, kot je “poslušanju sebe”, “zavedanje” ….. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pa to je bistveno, da ima…

Glavno ,da te ni drago stala, a ne? :))
Pri tanki denarnici pa to ne gre okoli, čeprav moški misli, da je njegova osebnost tako čudovita, s čimer pritegne 30 let mlajšo žensko. 😀 $$$

Pri tanki denarnici pa to ne gre okoli, čeprav moški misli, da je njegova osebnost tako čudovita, s čimer pritegne 30 let mlajšo žensko. 😀 $$$[/quote]
Veliko me je stala samo tista s katero sem bil poročen, če smo že pri stroških. 30 let mlajša, je prišla sama. Nisem beračil, nisem se slinil, niti obljubljal. Sem pa pokazal, da me zanima.
Pravzaprav si je ona privoščila mene zaradi nekih stvari, ki so se ji dogajale!
Denarnice nisem imel nikoli tanke, vendar je nisem nikoli uporabil za namene, ki so tebi padli na edino sivo celico, ki jo imaš!

toliko, da objavim nov podpis ☺

Pri tanki denarnici pa to ne gre okoli, čeprav moški misli, da je njegova osebnost tako čudovita, s čimer pritegne 30 let mlajšo žensko. 😀 $$$[/quote]
Veliko me je stala samo tista s katero sem bil poročen, če smo že pri stroških. 30 let mlajša, je prišla sama. Nisem beračil, nisem se slinil, niti obljubljal. Sem pa pokazal, da me zanima.
Pravzaprav si je ona privoščila mene zaradi nekih stvari, ki so se ji dogajale!
Denarnice nisem imel nikoli tanke, vendar je nisem nikoli uporabil za namene, ki so tebi padli na edino sivo celico, ki jo imaš![/quote]

Rekel bi ji, da si vodovodni inštalater. Un koliko sivih celic bi sedaj ti tu potreboval, da si izračunaš, koliko možnosti bi imel pri tem istem dekeltu? Upam, da malo več, kolikor znaša izračun. 😉

Bom se osredotočil samo na prvi del: kaj konkretno pa je narobe, če se v srednjih letih ukvarjajo s športi, tudi adrenalinskimi in imajo motorje? Ne nazadnje ni popolnoma nič narobe tudi, če kakšno mlajšo pogledajo. Nekaj popolnoma drugega pa je, seveda, izkoriščanje položaja, vendar je del krivde tudi na tistih, ki na takšno igro pristanejo.

Naka zgrešil si moj poklic.
Sem si šel ogledati tvoje komentarje za nazaj in preklicujem tisto o edini sivi celici! Tudi tista ti je preč prišla!

Lastnistvo kabrioleta, ipd je predvsem funkcija denarja. Starejsi, poslovno/karierno uspesni, ga imajo vec. Torej… Zakaj bi bil kabriolet pokazatelj neke krize? Prej situiranosti. 🙂

Sicer pa, tako moski kot zenske pocno tisto kar pac “pali”, da dobijo kar zelijo. V enem obdobju, ko sem imel ogromno stikov z lepimi dekleti, sem se naposlusal meni takrat neveerjetnih zgodb moskega “postavljastva” pri “osvajanju”. In, fantje in dekleta, denar + moc moskemu gotovo ne skodi.

To se ponavadi dogaja tipom, ki so mlada leta preživeli kot “pridni fantje”. Pri 50 ugotovijo, da so v življenju podrli 2 babi in hočejo nadoknadit vse za nazaj. En tip, ki je mladost preživel, tako kot treba, se najedel seksa, se naseksal, ko je bil na vrhuncu potrebnosti, se bo z leti kvečemu vedno bolj distanciral od te scene, iskal svoj notranji mir, ne pa glumil majmuna okoli. V največji nevarnosti, da dolgoročno pošizijo so recimo kakšni, ki imajo že pred 30 otroke, dolgočasen družinski lajf..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Načeloma se s tvojim pisanjem ne strinjam, tukaj pa ti dam celo malo prav 🙂 Sama sem bila kar precej živahna v mladosti (ne mislim menjavanje partnerjev!), ampak neumnosti in podobno so bile na dnevnem redu. Poročila sem se s svojim nasprotjem, čeprav sem še vedno za vsako neumnost. Sem pač potrebovala nekaj resnega. Ampak bistvo sedaj pa je – sama sem ostala ista, v mejah seveda, moža pa … je začel sedaj noreti huje, kot sem sama v mladosti. Težava je samo, da meni igra finega uglajenega gospoda, brez mene pa….. Ko sem predlagala skupno neumnost – kot bi predlagala vožnjo na luno s kolesom. Ja, očitno je drug peskovnik, pa čeprav ga samo gledaš od daleč, boljši, kot domači z igračkami in dodatki. Škoda zanj, ne zame!

Zakaj bi se človek sploh moral “zresnit” z leti oz še lepše rečeno, zakaj bi pri 50ih, 60ih letih počel stvari, kot jih počne vsak 50 in 60 letnik ? Tak način življenja je dolgočasen.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close