Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika težave z kremo pri beli piti!?

težave z kremo pri beli piti!?

O.k.
skuhamo mleko z ostro moko in ohladimo….vprašanje: “kako gosta” mora biti tale stvar? Bolj kot puding??

stepemo margarino s sladkorjem….

nato vmešamo margarino v ohlajeno kuhano kremo….

Z mikserjem ali z žlico? Ali vmešavamo stepeno margarino v Kuhano kremo ALI OBRATNO: Kuhano kremo v stepeno margarino??

Hvala!!

Sem jo delala dvakrat in obakrat je bila premehke, ni se kao strdila,….sicer ni bila tekoča, a vseeno ni bila u redu! Kaj

kuhano mleko z ostro moko mora biti zelo gosto – iste konsistence kot puding. dovolj gosto, da se strdi in je kompaktno.

Potem pa začneš stepat margarino in po žlicah dodajat kremo. Ker tudi margarine cel kos naenkrat ne moreš stepsti, jo daješ v mikser po žlicah.

torej ko počasi zdajem vso margarino in sladkor v mikser in to dobro stepem – začnem po žlicah dodajati hladno kremo?

ja, tako nekako
dobro je, da je margarina že dalj časa na sobni temperaturi, drugače bo muka z miksanjem.

Kaj pa je to za ena zadeva?
Moka in margarina?

Te kreme še nisem delala, pa me zanima, zakaj se vzame ostra moka, v čem je finta? Kadar sem delala maslene kreme, sem skuhala bolj gost puding in ga ohlajenega vmešala v maščobo. A je ta kaj drugačna?

po moje je nekaj podobnega, kot varianta s pudingom. verjetno se vzame ostra moka zaradi vsebnosti škroba, puding pa ne, ker hočeš imeti točno določen okus, ki bi ga puding lahko prekril.

Moja mami jo dela takole in vedno uspe:
1/2 l mleka
4 žlice ostre moke
25 dag masla
25 dag sladkorja
2 zavitka van. sladkorja
lupinica 2 limon
sok 1/2 limone

Preden zmešaš stepeno maslo in skuhan “puding”, morata imeti obe sestavini enako temperaturo (sobno), ker se ti bo sicer sesirilo. Ali daš maslo v puding ali obratno pa ni pomembno.

Pa dober tek!

Aja, še to – vse zmešaš z mikserjem!

Predvsem ti najprej svetujem, da se postaviš pred ogledalo, nato pa naglas rečeš: TEŽAVE Z KREMO PRI BELI PITI. Ne gre tako lahko, kajne? Seveda ne, saj je pravilno S KREMO in ne z kremo.

Groza!

U pišuka, ti pa nisi le slovenist ampak tudi en smrdljivi pasji bingeljc

O beli piti se ti pa najbrž ne sanja, a?

P.S.: a beseda zdevam je pa šla skozi?

ko združim mokasto kremo in margarino vse skupaj zelo dobro ZMIKSAM!

PS: Sem prebral samo naslov.
Sicer pa tudi veliko pečem:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close