Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Težave z Javo – Oracle American Inc

Težave z Javo – Oracle American Inc

Upam da bo kdo znal svetovat. Strašno me iritirajo Javina opozorila, da si jo moram nadgraditi. Dnevno se mi prikazuje sporočilo. Tudi če sprejmem in jo naložim, se mi čez dan in dva pojavi novo opozorilo, potem pa v nadzorni plošči vidim, da imam že najnovejšo različico Jave. Zakaj mi potem javlja sporočilo o nadgradnji? Sumim, da gre za kako nasty zadevšno. Isto se pojavlja tudi na službenih računalnikih.

Hvala za odgovor.

Mogoče rabiš samo kakšen programček, da ti malo počisti register in odvečne zaznamke nap ccleaner

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Izklopiš možnost nadgradnje.

http://www.java.com/en/download/help/java_update.xml

To se mi ne zdi preveč pametno, saj vemo da posodobitve morajo bit. Motu me, ker si mislim, da gre za fake stran (prej nikoli nismo dol jemali z Oracel), nek vohunček, ki ti lažno javlja da moraš nadgradit.

Sem upala da se bo matjazko oglasil, mam občutek da je on bolj v teh vodah.

Hvala za nasvet, On_, poznam ta programček, pa ga mislim na novem laptopu še nimam.

A vi pa nimate teh težav?

Java ni tako pomemben program, da bi morala biti up-to-date.

Lahko ga brez skrbi izbrišeš tako nepomemben je.

Brez neumnih komentarjev, prosim.

matjaži še spi, je imel težko noč. 🙂

Ne, jaz nimam teh težav.

A dejansko uporabljaš kakšno stran ali program, ki zahteva nameščeno javo?

Ker večina ljudi je ne potrebuje. Ne vem zakaj bi bilo neumno, da izbrišeš nekaj kar ne uporabljaš?

Kateri brskalnik uporabljaš ?
Imam FF in nimam teh težav.

@cigo: imam in jo nucam

@Robi
: Google Chrome (se mi občasno sesuva zaradi Flasha, al jebiga)
Mam tudi Firefox pa je ne uporabljam, ker sem se navadla na Chroma.

Če sumiš, da je okužena jo odinštaliraj/izbriši in si inštaliraj novo verzijo iz uradne strani.

Saj to je tisto, da je ta fajl iz uradne strani, ali pač? Zdaj sem pa res že zmedena. :/

Noben drug nič ne ve o tej verziji Jave?

Java je bila vedno polna lukenj kar se varnosti tiče zato so tudi posodobitve kar pogoste.
Če jo res rabiš boš morala pač “tvegati”…

A ti je ne uporabljaš?

A obstaja kaj drugega, podobnega njej?

Jaz si jo vsakič, ko jo rabim ponovno inštaliram.
Ne obstaja nič podobnega.

Kompletno odinštaliraj javo in jo še enkrat namesti. Tudi med firefox plugins poglej in jo odinštaliraj. Po moje se ti je kakšen update ponesrečil in imaš dve verziji jave istočasno nameščeni.
Glede flasha in google chroma pa tako.
Google ima flash že vgrajen v brskalnik in se tepe z inštaliranim flashom, ki ga rabiš za explorer oz firefox.
Odinštaliraj flash (add/remove programs) ali pa v google plugins izberi kateri flash naj uporablja.
V chromu vpiši about:plugins in tam potem izberi katero flash verzijo naj browser uporablja. Takoj na začetku boš imela flash (2 files) in ena ja googlov flash drugi pa tvoj zunanji install.

Impresionirana nad tem odgovorom, ne toliko nad vsebino kot nad namenom 🙂 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ah, hvala Barnabas. To bi znalo bit res, kar pišeš. S tem da imam Mozillo samo kot ikonco na namizju, dejansko je skoraj nikoli ne uporabljam. Misliš da ima to kaj veze?

Bom pogledala zadeve, ko bom doma.

Seveda ima vezo, ker jo imaš po vsej verjetnosti inštalirano (Verjetno je nisi odinštalirala, ikonico pa pustila?)
Pri vseh takih mutnih rečeh pomaga uninstall (no ko bi vsaj cccccc)

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ne, nisem dol vrgla Mozille. Zakaj pa bi jo?

Ker se ti očitno tepe njen flash z onim, ki je vgrajen pri google chromu, kot ti je barnabas napisal. Jaz sicer tega konkrtenega problema nimam, ker imam samo ff, sem pa imela že… kako neprespano noč zaradi programske opreme… malo ker sem bukova, malo ker sem trmasta~~ saj ne vem, kaj je boljše 🙂 🙂

No, če je v tem catch, jo bom pa dol snela, z nadzorne jasno.

A ni FF isto kot Mozilla?

Ja, jaz nimam google chroma, imam samo ff (in ie) in tega problema ne zapažam.
Saj je ne rabiš odinštalirat, če tam ustrezno označiš.

Zaženi tole VBS skripto in potem ponovni zagon (v registru pod EnableAutoUpdateCheck nastavi vrednost 0, da ne posodablja):
http://www.file.si/files/66295_nfqsx/OnemogociJavaUpdate.vbs

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close