TEŽAVE Z BIVŠO
Odrasla…, 28.04.2022 ob 14:50
Pozdravljeni. Imam problem, ki me vedno bolj razjeda, sedaj ko sem v drugem stanju. Partnerja sem spoznala na hitro, sedaj sva v vezi 1,5 leta, pred tem v vezi 5 let on in jaz 4 leta. Na hitro sva se spoznala, vselila skupaj po enem tednu, v naju pa se je skozi mešala bivša-oziroma vsaj eno leto, sicer pa se je tudi on k njej skoz vračal in me pogosto primerja z njo (kako je samostojna lepa, finančno neodvisna itd). Težava je v tem, da je isti mesec, ko sva se spoznala želel z njo živet, ji rekel, da jo ljubi, hkrati pa spoznal mene in tako se je nekako začelo. Jaz se nisem dala odgnati, ker je besedno prepričljiv, težava je v tem, da ji vse bolj verjamem, k njej je hodil nazaj še eno leto, če me je varal nisem povsem sigurna, je pa njo in dekle pred njo in še eno pred njo. Jo pa ima vedno v mislih, čeprav menim, da ima rad tudi mene-vsaj tako govori. Zanima me ali se lahko moški spremeni ob otroku ali se delam samo utvare? Ob novici, da sem noseča je bil sprva šokiran, ker je želel še graditi bolj na karieri, pol sem ga pregovorila, da pri 30 bom otroka obdržala, tako da sedaj se ga že veseli. Vmes se je zgodilo nekaj okrog bivše, obogatela je in vse bolj imam občutek, da ga vleče nazaj, ker bi imel bolj lagodno življenje ob njej, čeprav ne more imeti otroka. Da še omenim, da je bila 4 mesece noseča ob meni-kar sem vedela, vendar ji ni stal ob strani? Kaj lahko jaz pričakujem od njega? Menim, da ima bivša vse prav in da prevarant enkrat ostane tak vedno. Kaj menite? Kaj svetujete? Da ne omenim, da ji je jokal še po 4 mesecih, da jo je želel nazaj še do pred novico o nosečnosti. Vse bolj me razjeda, da z mislimi ni pri meni, čeprav mi daje več kot njegovi predhodniki, vseeno imam občutek da je bivša še v mislih, čeprav zdaj nista v kontaktu že nekaj mesecev? kakšne so možnosti o zvestobi in spremembi?
…nehi jokcat , ene ste mater, nimate matke, da vam da signale, vase zagledan, da vsaj eno priklene nase…ne kužite, sebe predstavlja v lepi luči, tipček je lažnivec, patološki lažnivec…
Faza širjenja Covid in bacili je tu, rita konfekcija 50-52, milksheki, frapeji?
Ponavljajoča zgodba na forumu gledana in pisana z dveh zornih kotov. Zgodba skozi oči noseče ta nove in zgodba bivše. Zdaj, ali odpira in piše temo ena in ista oseba. Ali pa gre za dejansko dve osebi iz iste zgodbe. V vsakem primeru je nekdo obseden z bivšim partnerjem in njegovo novo nosečo partnerko.
V glavnem, gre za osebe, ki so vse po spisku motene.
Noben ne bo srečen. Srečen bo edino tisti, ki se bo iz te zgodbe potegnil ven, šel naprej in iz svojega življenja naredil pravljico.
Ena in isto, 30.04.2022 ob 10:08
Ponavljajoča zgodba na forumu gledana in pisana z dveh zornih kotov. Zgodba skozi oči noseče ta nove in zgodba bivše. Zdaj, ali odpira in piše temo ena in ista oseba. Ali pa gre za dejansko dve osebi iz iste zgodbe. V vsakem primeru je nekdo obseden z bivšim partnerjem in njegovo novo nosečo partnerko.
V glavnem, gre za osebe, ki so vse po spisku motene.
Noben ne bo srečen. Srečen bo edino tisti, ki se bo iz te zgodbe potegnil ven, šel naprej in iz svojega življenja naredil pravljico.
Kot zgledna monovka” dec bi rešil problem”. Zgodba ni edina in osamljena, sosedu poglej, ist primer, na Med over.net. ogromno, ne enake, so pa vse rešljive.
V kolikor to ne stori dec ni dec ne reši nič, vsebina se ponavlja. Vsem bivšim pa utiranje srečne poti, zgodba je ponavljajoča, sodelovanja druga, far skače skoz čez plonke.
Avtorica, razmišljaš pravilno: Vsi so bolni, pomoči potrebni, egocentrični, psihopati, bildajo svoje frustracije, dec pa ego. V stilu, preveč zamer na kupu. Dec z bivšo, bivšimi nima popucano, razpucano, razpihano, kar je nujno za zdrav odnos. Pogovori se z njim o tem in ga postavi pred dejstvo, sam čak mal v stilu 1 leto vračanja, ti pa noseča po tem? Okna blendirana, namerno naivna…? Bedarije v stilu “daj času čas”, prebolevanja bivše se ne poslužuj, ni je, ne bo je!!! 1 leto ? številna zanikanja, trpljenje, hrepenenje. Veliko se jih razide v tem času. Ko boš po nekaj mesecih ugotavljanja, slepomišenja, laži, ugotovila in rodila, da nateguje svojo bogato bivšo, bo razhod z otrokom veliko težji. Ne sam težji, težji, težji. Če ne bo hotel razumeti tvojega stališča, razpucat z bivšo, verjem je še veliko neodkritega, skritega, skrivnosti, kar namerno odriva (pušča si rezervo)!!! Ti ga pusti, kaj ti preprečuje?. Slepomišenje, odgovore najdi v 1tka postih, psihoterapijah, družini…! Pa ne nasedaj, bivša je slaba, slabša, prfukjena in podobnim bajkam, bivša je nekoč imela podobna pričakovanja, upe, sanje, zdaj sta zapletena v krog očitkov, zamer in konfliktov. Če se pa njegovemu moškemu egu zdi, da ga s tem hočeš komandirat, pa naj odnese sebe in svojega tiča nazaj v bivšo, vsekakor bo zrak čist, reševanje težav pa ni namenjeno samo izbruhu jeze in očitkov, tole ne reši nič. Razpucat, razpucat, razpucat!!! Pa ga ne bo nobena omejevala. Razen mogoče bivša, ker je tudi ona samo ženska. Obe pa imata težave z decem. Pusti ga, najdi boljšega še je 1ka drugih, mogoče naletiš na nekoga brez bivše. Ha ha ha ha
Saj ni stvar v tem, da bi si ljudje želeli nazaj bivše. Gre se samo zato, da ima človek še vedno potrebo imeti kontrolo nad njimi. K bivšim se bedniki vračajo predvsem zaradi ega. Še enkrat. Ne zaradi ljubezni, zaradi EGA. Rabijo futer, potrditev, da še niso pozabljeni. Z bivšimi pa nazaj NE bi bili. Niti jim ne paše, da bi si njihovi bivši dobili nove partnerje in šli v življenju naprej. Ne, drama rulz! Dokler bodo imeli hrano (beri pozornost) na razpolago, se bodo vračali. Če jim pozornost odtegneš jim je to še poseben izziv in takrat šele norijo. Bivše nazaj “pridobijo”, jim poserjejo njihovo novo vezo in jih spet zapustijo. Če bi ga zapustila nova partneka, bi bila igra popolnoma enaka.
Sama imam najraje ljudi, ki odrežejo odnose z bivšimi. Vsaj za leto ali dve. Bivši so samo slaba razvada. Odtegnitveni sindrom je razumljiv a ga je treba hitro predelat. Ker to sama naredim in to pričakujem od drugih. To mi veliko pove o človeku. Da zna in hoče v življenju naprej in da ga zanima prihodnost. Tisti, ki še imajo potrebo predelavat in analizirat odnos z bivšo skupaj s ta novo partnerko, samo stran od njih.
Anonimno 5514, 29.04.2022 ob 18:20
nima te rad.nikoli te ni mel.si to zelila slišati oz si rabila le potrditev.
po 1.5 leta se nima otroka prav tako se ne gre po 1 tednu skupaj živeti.
…situacija se bo obrnila, partner nekaj prekriva…!!!
…Minatti “nekoga moraš imeti rad, zdaj, včasih, bodoče, historija”, slepi berejo Brajico, možnost za barvno slepoto 0,001%ženske populacije…!!!
BRAVO9999, 29.04.2022 ob 16:15
ej upaj, da tega otroka ne donosiš, ker potem s tabo nekaj fejst ne štima, možganska kap? v gornjem postu si si sama odgovorila.
najvfečjo budalo si ti. sory iskrenost
…no no, brez krutosti (hormoni, nosečka je).Motiti se…, je človeško!!! Naivnost se pozdravi, oberes ga nogom in čao Pero.
naletela si na ženskarja, ki se nima namena nikjer vezat, vse bo prepričal, da mižijo na obe očesi. prej ga načevljaš, prej boš rešena, za vogalom čaka drugi buteljc, ki bo ostal.
Zasvojenost z odnosi, 30.04.2022 ob 19:38
Saj ni stvar v tem, da bi si ljudje želeli nazaj bivše. Gre se samo zato, da ima človek še vedno potrebo imeti kontrolo nad njimi. K bivšim se bedniki vračajo predvsem zaradi ega. Še enkrat. Ne zaradi ljubezni, zaradi EGA. Rabijo futer, potrditev, da še niso pozabljeni. Z bivšimi pa nazaj NE bi bili. Niti jim ne paše, da bi si njihovi bivši dobili nove partnerje in šli v življenju naprej. Ne, drama rulz! Dokler bodo imeli hrano (beri pozornost) na razpolago, se bodo vračali. Če jim pozornost odtegneš jim je to še poseben izziv in takrat šele norijo. Bivše nazaj “pridobijo”, jim poserjejo njihovo novo vezo in jih spet zapustijo. Če bi ga zapustila nova partneka, bi bila igra popolnoma enaka.
Sama imam najraje ljudi, ki odrežejo odnose z bivšimi. Vsaj za leto ali dve. Bivši so samo slaba razvada. Odtegnitveni sindrom je razumljiv a ga je treba hitro predelat. Ker to sama naredim in to pričakujem od drugih. To mi veliko pove o človeku. Da zna in hoče v življenju naprej in da ga zanima prihodnost. Tisti, ki še imajo potrebo predelavat in analizirat odnos z bivšo skupaj s ta novo partnerko, samo stran od njih.
monovski praznični futer
vrtinec v postapokopaliptičnem svetu
ponavljanje Astrid Lindgren
Nisi normalna, 28.04.2022 ob 17:24
Popay npr, 28.04.2022 ob 17:02
hehe, totalen kaos v glavah…, zgleda da je en teden tapkanja po tipkovnici premalo za življenje v reali..
In takih je vse več…Samo vprašanje kaj je bluzil eni in kaj drugi, obema obljubljal nebesa-trpel bo pa otrok.
Dva otroka. :/ A res ni to kak scenarij za mehiške?
…se tolaži nekdo z ukrivljeno realnostjo, podhranjenostjo v glavi, mentalno blokado, ko ničesar več ne more doseč v tekmovanju z bivšo, kakor, da porablja rabljeno robo in v sili pred kolapsom še prikrito zanosi…ajme si lahko ponosna nase, dečko pa tudi:)…suma: ni nor, ve kaj je ena+ena= zelo kmalu boš občutila. ti imaš velike velike težave z bivšo, ljubosumna si nanjo, ne ona nate. On se je k njej vračal-ti ne potegne? Zdaj pa misliš, da boš ga obdržala? hja…osel. Druzgaa ne rabi kot za otroka poskrbet, ti pa…pot pod noge pa preberi še kakšno knjigo o otrocih rojenih z ljubeznijo, ne vloženih., ko ženske vzamejo stvari v svoje roke..:), pa manj surfaj po nasvetih. Sram te je lahko. Res so take samo za sterilizirat. Kam gre svet. Vsem potegne samo tebi ne, da je eno leto še k bivši hodil. Zakaj že? Aja ne ni? Še ti napišem kdaj, po katerem dogodku si mu nastavila otroka? Ali ti je že potegnilo? Strah je lepa reč!!!!!
ja fak, morala sem 2x prebrat da sem dojela približno o čem se gre. spoznala sta se in čez 1 teden sta šla skup živet? in ti si že noseča?
se bom izognila predavanju o tem, da dokler nisi ziher, pač seksaš s kondomom ane…. živet pa tudi ne greš kar z dons na jutri z nekom…. pa ajde, to bi še nekako razumela, ampak kaj ti je bilo treba takoj zanosit?
ne ljubica, NE BO SE spremenil. bivše ne more pozabit, če je varal njo, pa predhodne bejbe, bo tudi tebe. brez skrbi, ne boš izjema.
ene ženske se res ama nič ne cenite.
tanja211, 05.05.2022 ob 15:55
ja fak, morala sem 2x prebrat da sem dojela približno o čem se gre. spoznala sta se in čez 1 teden sta šla skup živet? in ti si že noseča?
se bom izognila predavanju o tem, da dokler nisi ziher, pač seksaš s kondomom ane…. živet pa tudi ne greš kar z dons na jutri z nekom…. pa ajde, to bi še nekako razumela, ampak kaj ti je bilo treba takoj zanosit?
ne ljubica, NE BO SE spremenil. bivše ne more pozabit, če je varal njo, pa predhodne bejbe, bo tudi tebe. brez skrbi, ne boš izjema.
ene ženske se res ama nič ne cenite.
…tako nekako…ni zanosila po enem tednu (v večnem rivalstvu po prevladi in nadvladi bivše) se je timsko (brez njegove vednosti kot razberem) odločila zanosit, ko je zanosila mu je še nekaj časa prikrivala, potem pa v to vpletla še 1000 drugih-samo, da zmaga nad bivšo. Pupa zapomni si tole, če je govora o bivši, bivših v kakršnem koli negativnem ali pozitivnem kontekstu-on te bivše ni pozabil!!!Ti imaš velike velike težave sama s seboj in dojemanjem realnosti. S tem si kupila samo nekaj časa, ne pa dobila njega-prej dojameš boljše bo. Ampak otrok je tu…Čakamo na zmago!!!
Laufej.
bila sem s tipom – ista zgodba, na hitro spoznala, na hitro vselila. On se vedno obseden s svojo bivso, ona ga je skoz klicala ipd. On k njej hodil, mesici nonstop… izgovor na izgovor. Cez nekaj casa se je umirilo, pa se zdaj vem zakaj – bivsa se ga je pac zelela losat ampak je bla ocitno zasvojena s seksom, on je pa k njej hodil po kes, ker je bila pac podjetjica. Itak cist weird odnos. Potem se ga je pa ocitno navelicala in skenslala.
bivsa je mene se klicala in se dobivala z mano in me hotla prepricat nej grem stran ker je tip manipultiven psihopat, pa sem mislila da je samo ljubosumna name hahahah ????
long story short, s tem kretenom(ki je bil seveda povrh vsega se na metadonu pa do vratu v dolgovih pa len ko fuks) sem zdrzala 3 leta, tepel me je, ponizeval dnevno, grozil da mi bo pobil starse, me psihicno unicil, jaz sem se pa bala it stran. Sele po treh letih sem zbrala pogum. Seveda je bil na zacetku sladek kot med:)
Najvecja napaka v mojem lajfu
prosim ne ponavljej mojih napk in laufej stran TAKOJ.
Golobivič in Milkshake, 29.04.2022 ob 23:06
…nehi jokcat , ene ste mater, nimate matke, da vam da signale, vase zagledan, da vsaj eno priklene nase…ne kužite, sebe predstavlja v lepi luči, tipček je lažnivec, patološki lažnivec…
Faza širjenja Covid in bacili je tu, rita konfekcija 50-52, milksheki, frapeji?
Bivša je kriva ja da ti butle zbiraš ja. In se preseliš k njim ko sploh še ni resno (glede na to da nazaj hodil). Bogi revček sploh ni imel nič pri tem. Res ubožček, ga ta grozna grozna ženska komandira.
Veš ko dedci grdo o svojih bivših govorijo (ali pa ženske) pomeni samo da ali jo še niso preboleli, ali pa so totalni kreteni, ki za vse druge krivijo oni so pa kao popolni. Če pa ti v tem sodeluješ si pa ista, kao popolna:).., Kako točno misliš da sedaj tebe bivši opisuje? kam se ti je mudil? najprej spoznaj človeka, …. pa ne mislit, da je vse črno-belo na tem svetu … nikar se ne zaganjaj nekam, kjer mogoče sploh ni tvoje mesto …. Tebe je pač izkoristil, ko sta imela onadva krizo. Žal. Ko boš naslednjič iskala partnerja, najdi enega brez bivše, ali pa s kako selitvijo in otrokom počakaj, da ga spoznaš…Tiste pametne ostanejo samske do smrti in se držijo zase, brez nepotrebne drame, brez težakov, brez občutka da prideš nekomu samo prav kot kanta za praznjenje, brez strahu pred tem da te nekdo vara, ima za budalo, izigrava, se igra s tvojimi čustvi in ti greni in uničuje življenje. Ko se navadiš biti sama oz odvadiš življenja v dvoje, je tako lepo. Imaš svobodo, noben ti ne gnoji, delaš kar ti paše, uživaš, ljubezen do sebe samo raste, tako kot samozavest in samopodoba, osvobodiš se negativne energije, vzorcev, ne jeziš se, pomladiš se, imaš kar naenkrat ogromno energije in časa zase, svoje želje in življenje postane pravljica. Dobesedno happily ever after.
Ni šans, da greš še kdaj v “partnerstvo” ko dosežeš to točko
…zdaj pa zajemi sapo, priznaj sama sebi, da si se prenaglila … in ne ponovi napake
Eni prav iščete dramo v življenju.
Pa kako si lahko tko zabita. On bivšo ljubi ti si ga pa dobesedno prislila, da je s tabo. Pa kaj ti misls. In se NEDOLŽNEGA otroka v tole spravt, k nikol ne bo imel ljubeče družjne ampak zafrustrirano, depresivno, nekoristno mamo in očeta, ki ne mara ne njega ne tebe. Bravo res. Bravo. Človeška neumnost res ne pozna meja.
bolnica607, 12.05.2022 ob 07:23
Točno tako. Na vsak način je hotela desca, vsaka normalna ženska, bi takega, ki ves čas omenja bivšo dala na čevelj….
hahahaha, ženske ste res kure, pri tebi se bo pa spremenil? Ja ma ja dej… Kateri moški pa reče ženski NE, ko se ponudi?
Očitno si ena takih, ki ti je vseeno, da ljubi drugo, pa vseeno ti je sprejemljivo, da te vara, ker te še bo. Mogočen razlog, da si z njim in še v to ga prisilila z otrokom je to, da si nesamozavestna egocentrična kokoška, ki je njega detektala sam zaradi denarja-100 posto ma ded nekaj takega…ali pa imaš ob tem s tem otrokom še kako korist od nejga-nerazvit mamin sinek?
Forum je zaprt za komentiranje.