TEŽAVE Z BIVŠO
Pozdravljeni. Imam problem, ki me vedno bolj razjeda, sedaj ko sem v drugem stanju. Partnerja sem spoznala na hitro, sedaj sva v vezi 1,5 leta, pred tem v vezi 5 let on in jaz 4 leta. Na hitro sva se spoznala, vselila skupaj po enem tednu, v naju pa se je skozi mešala bivša-oziroma vsaj eno leto, sicer pa se je tudi on k njej skoz vračal in me pogosto primerja z njo (kako je samostojna lepa, finančno neodvisna itd). Težava je v tem, da je isti mesec, ko sva se spoznala želel z njo živet, ji rekel, da jo ljubi, hkrati pa spoznal mene in tako se je nekako začelo. Jaz se nisem dala odgnati, ker je besedno prepričljiv, težava je v tem, da ji vse bolj verjamem, k njej je hodil nazaj še eno leto, če me je varal nisem povsem sigurna, je pa njo in dekle pred njo in še eno pred njo. Jo pa ima vedno v mislih, čeprav menim, da ima rad tudi mene-vsaj tako govori. Zanima me ali se lahko moški spremeni ob otroku ali se delam samo utvare? Ob novici, da sem noseča je bil sprva šokiran, ker je želel še graditi bolj na karieri, pol sem ga pregovorila, da pri 30 bom otroka obdržala, tako da sedaj se ga že veseli. Vmes se je zgodilo nekaj okrog bivše, obogatela je in vse bolj imam občutek, da ga vleče nazaj, ker bi imel bolj lagodno življenje ob njej, čeprav ne more imeti otroka. Da še omenim, da je bila 4 mesece noseča ob meni-kar sem vedela, vendar ji ni stal ob strani? Kaj lahko jaz pričakujem od njega? Menim, da ima bivša vse prav in da prevarant enkrat ostane tak vedno. Kaj menite? Kaj svetujete? Da ne omenim, da ji je jokal še po 4 mesecih, da jo je želel nazaj še do pred novico o nosečnosti. Vse bolj me razjeda, da z mislimi ni pri meni, čeprav mi daje več kot njegovi predhodniki, vseeno imam občutek da je bivša še v mislih, čeprav zdaj nista v kontaktu že nekaj mesecev? kakšne so možnosti o zvestobi in spremembi?
Odrasla…, 28.04.2022 ob 14:50
Pozdravljeni. Imam problem, ki me vedno bolj razjeda, sedaj ko sem v drugem stanju. Partnerja sem spoznala na hitro, sedaj sva v vezi 1,5 leta, pred tem v vezi 5 let on in jaz 4 leta. Na hitro sva se spoznala, vselila skupaj po enem tednu, v naju pa se je skozi mešala bivša-oziroma vsaj eno leto, sicer pa se je tudi on k njej skoz vračal in me pogosto primerja z njo (kako je samostojna lepa, finančno neodvisna itd). Težava je v tem, da je isti mesec, ko sva se spoznala želel z njo živet, ji rekel, da jo ljubi, hkrati pa spoznal mene in tako se je nekako začelo. Jaz se nisem dala odgnati, ker je besedno prepričljiv, težava je v tem, da ji vse bolj verjamem, k njej je hodil nazaj še eno leto, če me je varal nisem povsem sigurna, je pa njo in dekle pred njo in še eno pred njo. Jo pa ima vedno v mislih, čeprav menim, da ima rad tudi mene-vsaj tako govori. Zanima me ali se lahko moški spremeni ob otroku ali se delam samo utvare? Ob novici, da sem noseča je bil sprva šokiran, ker je želel še graditi bolj na karieri, pol sem ga pregovorila, da pri 30 bom otroka obdržala, tako da sedaj se ga že veseli. Vmes se je zgodilo nekaj okrog bivše, obogatela je in vse bolj imam občutek, da ga vleče nazaj, ker bi imel bolj lagodno življenje ob njej, čeprav ne more imeti otroka. Da še omenim, da je bila 4 mesece noseča ob meni-kar sem vedela, vendar ji ni stal ob strani? Kaj lahko jaz pričakujem od njega? Menim, da ima bivša vse prav in da prevarant enkrat ostane tak vedno. Kaj menite? Kaj svetujete? Da ne omenim, da ji je jokal še po 4 mesecih, da jo je želel nazaj še do pred novico o nosečnosti. Vse bolj me razjeda, da z mislimi ni pri meni, čeprav mi daje več kot njegovi predhodniki, vseeno imam občutek da je bivša še v mislih, čeprav zdaj nista v kontaktu že nekaj mesecev? kakšne so možnosti o zvestobi in spremembi?
Ženska težave imaš ti, ob vseh signalih-noseča je bila z njim še 4 mesece-to je največji signal, da bi se TI morala umaknit, stal ji ni ob strani a še eno leto je hodil nazaj k njej. Daj no, upam, da je vsaj bivša z njim zaključila, ker ti sorry nisi diht. met še s takim otroka, daj no, skuliraj se, predihaj, če je v glavi poštimat bo poskrbel za otroka, sicer pa v tvoji nekaj fejst ne štima, sory kljub letom nisi dorasla tej sceni. Ženska je bila z njim noseča-ti pa si vztrajala, leto za tem pa še sama z njim noseča? Kdo je tu večji bedak? Zdaj rodiš, pol pa sory, nikoli se tak ne spremeni-nazaj je hodil še leto, ko je bila noseča ji pa ni stal ob strani? Tebi pa bo? daj no odkupil se bo mogoče sedaj do rojstva, pol bo vse isto.
“… sicer pa se je tudi on k njej skoz vračal in me pogosto primerja z njo (kako je samostojna lepa, finančno neodvisna itd). Težava je v tem, da je isti mesec, ko sva se spoznala želel z njo živet, ji rekel, da jo ljubi… ”
Tole itak pove vse o tebi. Da si neumna, naivna in si zaslužiš vso to dramo ki te čaka do konca življenja.
Škoda samo, da si v vse to zvlekla še ubogega otroka!
Svašta927, 28.04.2022 ob 17:42
“… sicer pa se je tudi on k njej skoz vračal in me pogosto primerja z njo (kako je samostojna lepa, finančno neodvisna itd). Težava je v tem, da je isti mesec, ko sva se spoznala želel z njo živet, ji rekel, da jo ljubi… ”
Tole itak pove vse o tebi. Da si neumna, naivna in si zaslužiš vso to dramo ki te čaka do konca življenja.
Škoda samo, da si v vse to zvlekla še ubogega otroka!
Se popolnoma strinjam, vso to dramo si zaslužita oba. Njemu vsekakor ni fajn tole leto in pol, da skoz in skoz posluša tvoje ljubosumne izpade. Kaj ti je bilo? Res se ženske ne znate več cenit? Po par fu* že mislite, da so to princi na belem konju? Princi ja princi, samo ne na belem konju…Budala si. Zdaj pa trpi. Videno, doživeto, preživeto, zdaj pa srečna in sploh na FB in drugih straneh, pred letom pa z drugo noseč….norica.
egocentrična babja logika, 29.04.2022 ob 17:53
Sorry, tisto je bilo za avtorico, ne zate.
Dej piš tam.
Strinjam se s posti se sam tlele je star post, filtri od 2019, ko dobi ona Jackpot iz Žalca, Šenčurja? Dve nosečki, en očka? Vse u pol leta.
Za avtorico.
Avtoričin mož živi tko dvojno -trojno življenje. Če si prpavljena to tolerirati še naprej, potem veš, kakšen bo odgovor. Očka obema otročkoma lažno prikazujta kot lažno zglednega se delajta za sosede in žlahto, da je vse v najlepšem redu, zvedel bodo tako ali tako.
Jast nisem taka, tega ne toleriram; sploh ga uzela neb še manj zanosila, bi se ločila, imam toliko dostojanstva – meni desc ne bo lagal v obraz in na mojih žuljih plezal in živel. Vsi desci pa lažejo (ženske smo te, ki se tolažmo, bo bolj, men ma raje) desc ma sam sebe rad.
Loči se pa čimprej, ker je tole profuljena zgodba. Drugič pa
že mislijo s svojo glavo in možgani.
…nista še odrasla. Odrasla ne nasede kr, težko obdobje vas čaka.
Ponavlja se, ponavlja kar je, nebo sprememb, iz zapisanega sodeč utirajte si pot svobodi. Znan sindrom future facking spretne manipulacije. Manipulatorji so zelo spretni v laganju, pretvarjanju in igri, zato je treba biti v odnosih zelo kritičen do vsega, kar zveni prelepo, da bi bilo resnično – ne glede na to, ali gre za dobrega prijatelja, nadrejenega, partnerja, sodelavca. Najhuje je, če oseba slepo verjame vsemu, zato je treba veliko spraševati in zahtevati pojasnila, kar vi ste. Iz zapisanega razberem je absolutno zgleden primer spreten z besedami, obe spretno zavedel, obema je klatil zvezde z neba, dajal občutek edinstvenosti, bliskovitosti, usodnosti, od tod tudi upanje in otrok, toda …otroka ni bil vesel??? Pa kljub temu odločitev, da ga obdržite. Niste se ničesar naučila od njegovih preteklih vez.
več na linku. https://vizita.si/dusevnost/odnosi-in-spolnost/lazne-obljube-o-prihodnosti.html.
Terapije, vztrajnost in delo na samopodobi. Nekdo je že zapisal-vsa čast za jeklene živce. Potrebno vam to ni, otrok bo ponudil veselje ljubezen, čar, od partnerja pa tega ne pričakujte!! Vredne ste več. Odgovor kaj pomagal vsaj premislek ov vsem.
Lep razplet
Mija
Forum je zaprt za komentiranje.