Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Težave pri peki kruha v aparatu

Težave pri peki kruha v aparatu

Kupila sem nov pekač kruha Clatronic in imam težave pri pečenju, saj se mi vedno sesede na sredini. Poskusila sem že zmanjšati kvas in je bilo videti vse OK do pečenja,potem pa se je spet sededel.
Uporabljam črno in belo moko iz mlina .Ali mi lahko katera svetuje kaj naj naredim, saj sem že obupala.

Jaz imam v navodilih, ki sem jih dobila pri strojcku, opisane možne težave in vzrok zanje. Si pogledala tja?

Helena

Midva sva dajala preveč vsega v stroj in je potem padel skupaj. Ko sva začela peči s polovično maso, je kruh mehak kot puhek:))).

Pa dober tek,

Keni.

Mogoče pa je kriv predolg čas pečenja? Meni na programu “hitro” še nikoli ni skupaj padel, pa tudi na programu osnovni – varinta porjavitve “hitra” (ta program traja pri Severinu 2 uri 24 minut) je vse ok. Pri tadolgih programih (čez tri ure) se je pa tudi meni zdogilo da je v sredini padel dol.

Sestavine sem dajala točno po receptu, pekla sem na programu za polnozrnat kruh(3 ure 4o minut , tako kot piše v navodilih.
Danes pa sem malo zmanjšala vodo (namesto 0,5 litra sem dala samo 4,5 dlc ,moke pa sem dala enako (76 dkg- pol bele, pol črne) Pekla sem na hitrem programu( 1 ura 58 minut) in kruh se mi ni pogreznil ,vendar je bil po prejšnem programu malo bolj mehak.
Bom probala še kakšen drug program z istimi količinami, pa bomo videli kakšni rezultati bodo potem. Se še oglasim

Josipa, jaz sem po par nauspelih poskusih obupala, pa sem zmanjšala kvas, pa moko, pa vodo, ampak kruh je vedno padel skupaj.
Zdaj pač izključno pečem na ta hitrem programu, nič več ne kompliciram in kruh nikoli ne pade skupaj.

Meni se kruh vedno malo pogrezne, če dam več črne ali koruzne moke, je bolj gost, pa ravnotako dober, tako da ga vseeno pojemo, sem tudi ugotovila, da je moka 850 iz mlina bolj črna, kot 850 iz trgovine.
lp Tatjana

Meni je nazačetku vedno padel dol, delala sem po receptu iz navodil. Potem se poskusila tale recept in mi vedno rata:

1 navaden jogurt
isti lonček hladne vode
1 žl soli
1 žl ladkorja
500 g moke
1/3 kocke svežega kvasa.

Pečem na schnell programu.

Jaz sem tudi kupila ta avtomat. Pa se mi kruh nikoli ne dovolj speče. Škorjica je dobra, sredica pa je še surova. Kako naj rešim ta problem? Počasi mi že zmanjkuje volje!

Kakšen aparat pa imaš?? Meni se to ne zgodi niti kadar kruh pečem na programu, ki traja samo 58 minut. Mogoče je pa aparat pokvarjen??

Clatronic, ki je bil zdaj v akciji pri Merkurju. Hotela sem ga že nest nazaj, pa veš, vedno iščeš prej napako pri sebi, kaj pa če jaz ne znam z aparatom….. Sicer naredim vse po navodilih. Recept je iz navodil, držim se njihovih količin. Mogoče bi morala vseeno zmanjšati količino vode, ne vem.

Tudi jaz imam Clatronik kupljen v akciji in sem tudi imela težave z peko. Po nasvetih foruma sem začela peč z hitrim programom (1ura 58 min) in sedaj se mi speče super .Ravno sedaj pa se pripravljam na peko po receptu Bibe. Bom sporočila kako bo uspelo.
Ne obupat

Tudi jaz imam ta aparat.(Clatronoc)Iste probleme.Sedaj pečem vse na hitrem programu dam vedno tople sestavine in super rata!!

Jaz pa sem imela težave s hitrim programom. Kruh je bil zbit in premalo pečen. Sedaj pečem le na programu NORMAL, ki traja malo manj kot 3 ure in kruh vedno uspe. Največkrat uporabim polnozrnato moko, občasno pa tudi kombinacijo krušne in ržene moke, obvezno pa dodam tudi precej semen. Imam pa Clatronic.

Clatronic ne pozbam, imam Severin in mi peče super. Zadnje čase uporabljam samo hitri program (isto kot sonce rumeno) in mi vedno rata, nič ne pade skupaj. Recept:
150 gr navadnega jogurta
2,80 dcl mlačne vode
2 čž soli
20 dag bele moke-gladke
20 dag črne moke
20 dag ržene moke
1,5 čž suhega kvasa
1 čž sladkorja

V aparat dam v tem vrstnem redu, kot sem napisala, ker je dobro, da so na dnu tekoče sestavine. Sol in kvas ne smeta biti skupaj, ker kvas potem ne deluje tako, kot bi moral.

Dam na hitri program NORMAL (to je program, kjer je večina pšenične moke) in spečem. Ko je peka gotova ne vzamem kruha takoj ven temveč ugasnem in odprem pokrov, kruh pa pustim še za ca 10 min notri. Nato ga vzamem ven, gre z lahkoto in spodaj ni velike luknje. Obrnem ga na rešetko ter ga ponovno obrnem pravilno, da je luknja dol ion pustim, da se na rešetki ohladi.

Kruh lahko pade, če je preveč sestavin notri, ki testo naredijo pretežko.
Meni vedno uspe in je zelo dober. LP Silvia

Obljuba dela dolg.
Spekla sem kruh po receptu Bibe in sporočam da je kruh super, vsi so ga ful hvalili in še hitreje pojedli

Potem je z apratom vse ok – me veseli. Veselo peko še naprej. Pa mesenje tudi (ravno danes sem v aparatu zamesila in shajala testo za cimetove polžke).

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Živjo!

Z možem uporabljava enak pekač in tudi midva sve obupavala nekaj časa nad luknjami v kruhu, dokler nisva dobila kemijske razlage najinega problema.

Kot praviš uporabljaš belo in črno moko iz mlina. Problem vsega je, verjela ali ne, da je moka iz mlina! Na to moko kvas preveč reagira in kruh preveč zraste. Poskusi speči kruh po receptu, ki ga uporabljaš, vendar s kupljeno moko iz trgovine – ni važno ali je to Žito, Intes itd. in uporabi le malo več kot 1/2 suhega kvasa.

Mislim, da bi rezultat moral biti enakomerno narastel raven kruh .

lp
Bibika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close