Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem težave pri oplih in alfah

težave pri oplih in alfah

Marsikje od “strokovnih” ljudi slišim, da imajo opli hude težave z prekomerno porabo olja…zanima me, koliko ta podatek drži, če drži, kako izrazita je ta pomankljivost – ali je to omembe vredno pri stroških in škodovanju motorja ob sicer pravilnem vzdrževanju, in če to velja le za stare ople starejše od okoli 6-7 let.

Slišal sem, da se alfam zelo zgodaj začne kvariti elektronika ter podvozje, pa me zanima, ali je to res, za katere modele velja to (ali spadata zraven tudi 147in 156?), in pri kateri starosti avtomobila naj bi se to začelo dogajati?

Lepo prosim za mnenje iz vaših izkušenj s temi avtomobili..
lp, cashy

Še dobro, da si dal “strokovnih” v narekovaje.

Pri nas v sirsi familji imamo stiri alfe (155 2.0, 147 1.6 120 KM, 156 2.5 Q-sistem in 156 sportwagon 2.4 JTD). 155 je stara 10 let, samo redni servisi in potrosni materijal. 147 je stara tri leta, manjsa tezava z elektroniko (ABS), odpravljeno brezplacno v okviru kulance, drugace vse OK. 156 stara 5 let, nobenih tezav do prejsnjega meseca, ko je bilo nekaj narobe z masino in ventili (strosek okoli 150 jurjev). Sportwagon je najmlajsa, slabi dve leti. Tezave s potovalnim racunalnikom (narobe kazal podatke o prevozenih km in porabi), so popravili na garancijo.

Sam presodi, ali je to veliko ali malo tezav. Glede na prijatelje in drugo sorodstvo, ki vozijo Renaulte, Pontiace, Audije, Ople, Mercedese in Volkswagne, je tezav prav toliko kot pri ostalih. Tako, da mislim, da ne moremo govoriti, da bi imele Alfe (ali tudi Opli) kaj vec tezav z elektroniko (s podvozjem pa pri nas sploh ni bilo nobenih tezav) kot ostale znamke. Je pa prijateljev (pregovorno zanesljiv) Mercedes na prvi voznji (imel je okoli 500 km) obstal ob cesti, ker je crknila vsa elektronika.

Za tvoja vprašanja bo pravi kakšen drug avtomobilski forum, se bojim.

New Report

Close