Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Težave ob odpovedi najema stanovanja

Težave ob odpovedi najema stanovanja

Avtor, poznano. Mi smo taki najemodajalki zaradi ljubega miru pustili varščino, kljub temu da smo imeli dokaze in datirane fotografije, da je stanovanje isto kot ob vselitvi. Do konca smo imeli lepe odnose, na koncu ni želela vrniti denarja in tudi agencija, preko katere smo najeli, ni pomagala, so bili prijatelji.

Za plačilo najemnin nazaj pa me nasedaj. Vprašaj odvetnika, naj pošlje dopis, da bo mir.

Piše v pogodbi da se usklajuje višina z inflacijo. Ne moreš jamrat da nisi vedel. Če nisi sam preračunal in plačal skladno s pogodbo, bo zdaj on. Lahko dobiš kontra tožbo zaradi tega.

Položnice vedno plačaš za nazaj. Veliko najemnikov zadnjih položnic ne plača.  Potem jih pa iščeš in loviš naokrog.

Odgovor na objavo uporabnika
Pogodba, 20.08.2025 ob 10:53

Piše v pogodbi da se usklajuje višina z inflacijo. Ne moreš jamrat da nisi vedel. Če nisi sam preračunal in plačal skladno s pogodbo, bo zdaj on. Lahko dobiš kontra tožbo zaradi tega.

Tudi ce pise v pogodbi, bi verjetno moral tisti, ki oddaja, javiti povisanje. Nisem se slisala, da bi moral podnajemnik sam izracunati in zaceti placevati visjo najemnino. Razen seveda, ce bi bilo tako v pogodbi specificirano. Verjetno je ja v interesu nejemodajalca, da dobi visjo najemnino – torej jo on sporoci. POleg tega je tudi vsako povisanje stvar nejkega dogovora obeh strani. Ker ce se podnajemnik ne strinja z visjo najemnino, pac odpove pogodbo in gre ven. Da pa tako za nekaj let nazaj dobis “racun”, je pa res malo cudno.

Kateri najemodajalec pa bi zahteval od najemnika, da sem prekalkulira in to vsakih nekaj mesecev koliko naj se najemnina dvigne? A ste na glavo padli? Če bi najemodajalec imel kaj pojma o tem, bi kar lepo sam z velikim interesom vsakih računal in napisal novo najemnino.

Najbrž je brihta od najemodajalca zdaj prebral to v pogodbi (prej najbrž nikoli, je pogodbo nekdo drug zanj sestavil) in misli poleg zategnjene varščinemalo še zraven pokasirat.

Jaz bi:

Šla k odvetniku, modela najemodajalca pa preko njega obvestila o plačevanju davkov,pa kdo je dolžan ,če je že tako pisalo v pogodbi izračunati spremembo najemnine,pa o varščini ipd.

Kakorkoli, ne skrbi preveč, so tudi taki voluharji, običajno tudi neumni kot noč,a požrešni. Ampak, ko dobijo pošto od advokata se vsi userjejo.

Pa srečno v tej drami :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close