Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika testo:orehi, sladkor, beljak,moka – HELP, PLEASE!

testo:orehi, sladkor, beljak,moka – HELP, PLEASE!

Ali je že delala katera take orehove rezine, v katerih je testo zmešano iz (moj recept): 50 dkg orehov, 50 dkg sladkorja v prahu, 6 dkg moke in 3 beljakov???? Ali pa kaj podobnega?

Jaz imam en tak recept, pa mi nikakor ne uspe.

Sem pa že jedla in je božansko dobro.

To potem spečeš na 4 plasti, potem pa namažeš s kremo: kremin, mleko, maslo, praženi orehi, sladkor.
Na vrhu pa čokolada.

To je taka orehova bomba, kdor obožuje orehe to sigurno rad je.

No skratka, če kdo to dela, mi povejte prosim, kako izpodrežete testo?

Jaz ga pečem na napačni strani pekača, se pravi na zunanjem delu dna, potem pa takoj izpodrežem, pa se mi kar kepa naredi iz spodnjega dela testa.
Saj če kdo to dela tako veste o čem govorim?!?!?

Mi lahko kdo pomaga ker bi res rada naredila to sladico????

HVALA, PIKA

Poznam to torto, dela jo tudi moja mami – plasti pa naloži na peki papir in je vse o.k.

lp
N.

A tudi na zunanjo stran pekača, samo na peki papir, ali kar normalno noter v pekač?

Hvala za odgovor. Bi rada še 1x poskusila narediti, čeprav sem rekla, da ne bom več, ker mi že 2x ni uspelo.

Ali ji pridejo take trde plasti, pa se potem omehčajo s kremo, ali je mehko ko speče???

HVALA, PIKA

Če se ti ne mudi in lahko počakaš do jutri, ti napišem recept za to torto oz. rezine. Recept imam že kar nekaj let, dobila sem ga v Vovodini, reče pa se Reform torta. Biskvit je nekaj takega kot ti pišeš, štiri plasti, vmes pa kuhana krema. Lahko ti povem, da ko spečeš vsak biskvit posebej, ga moraš takoj vzeti iz pekača, ker se potem hitro strdi. Ko je torta gotova (mislim, ko so vsi biskviti pečeni, krema namazana) jo daš v hladilnik čez noč. Biskvit se lepo napoji in postane mehak.
Ta torta je res bomba, ampak super dobra. Včasih sem jo redno pekla za praznike, sedaj pa malo manj, ker je res kalorična.

Povej, če želiš točen recept.

ta torta tudi mene zanima in bi prosila za točen recept

Sastojci:
Kore:
9 belanaca, 350 g šećera,
450 g mlevenih oraha (pre mlevenja ih prosušiti u rerni),
1.5 kašika brašna, 1.5 kašika prezli.
Fil:
9 žumanaca, 9 kašika šećera,
1 kašika brašna, 5 kašika jake kafe,
250 g putera ili margarina.

Glazura:
100 g čokolade, 100 g šećera,
malo vode
Način pripreme:
Kore: Ulupati belanca sa šećerom (postepeno dodavati), dodati brašno, prezle i orahe. Peći na prevrnutom plehu u tri puta dok ne porumeni. Svaku koru dok je topla, na plehu, preseći na dva dela. Prevrnuti pleh i skinuti koru na krpu. Ostaviti da se ohladi.

Fil: Na pari skuvati krem od žumanaca, šećera, brašna i kafe. Kad se prohladi dodati puter.

Glazura: Otopiti šećer u malo vode i dodati čokoladu da se rastopi.

Filovati kore jednu za drugom, završiti korom. Iseći okrajke i preliti glazurom gore i sa strane da se dobije potpuno crna torta. Ostaviti da kore odmeknu (par sati).

Reform torto sem našala na coolinariki,če je to to kar iščemo:

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Ze vidim, kaj bo prinesla velikonocna miza, samo tegale ne cisto razumem: zakaj bi bilo treba pec na obrnjenem plehu?

Dober nacin tudi za porabit preostale beljake.
pozdravcek,

proxima

Ja, bi te prosila za recept. Sem pa danes že malo “odškrtnala” moje torte, pa se mi zdi, da so se tudi meni te plasti malo omehčale.

Čeprav mi je še problem, kako to peči. Ker jaz pečem na spodnji strani pekača, ker se menda iz notranjega dela težko ven spravi, na zunanjem pa lahko izpodržeš, samo se mi potem ko poskušam izpodrezati, spodnji del, pri nožu kar nabera in dela v kepo. Potem seveda to ne pride plast, ampak različni končki, tudi take kepe.

Saj dve plasti mi je vsaj približno uspelo spacati skupaj (razdrobljena plast, ki sem jo sestavila) tako da je lahko nekeko nastala torta. Tiste dve plasti vmes sem kar tako malo naložila.

No, skratka, te prosim za recept. Še bolj za opis kako si ti to pekla.

Hvala, Pika

Na nasprotni stani zato, ker so, če si videla recept, ki sem ga napisala skoraj sami orehi in sladkor, beljaki, in pride to zelo krhko testo ki se takoj strdi in ga po moje ni mogoče iz pekača dobiti. Jaz delam to v pravokotnem pekaču in bi težko dobila ven. Mogoče če bi delala v tortem modelu, ki ga lahko odpreš.

Pa lep pozdrav, Pika

Imam podoben recept za lešnikovo torto, ki se je iz zmrzovalnika in je zelo, zelo ampak res zelo dobra.
tule je recept:

LEŠNIKOVA TORTA

7 beljakov – naredi sneg in dodaj
25 dag sladkorja v prahu – mešaj rahlo in dodaj
25 dag mletih lešnikov (kar celih z lupino) ali mandljev

Maso razporedi po peki papirju v pekaču (velik pekač) in spečeš (pečico ogrej na 50º, nato daj vanj pekač, povečaj na 200º in peci približno 15 min), Ko se speče, pustiš testo v njem, da se ohladi, Nato razdeli na tri dele in premaži s kremo.

Krema:
7 rumenjakov
7 žlic sladkorja – oboje zmiksaš
in dodaš
12 dag naribane jedilne čokolade (lahko zrežeš z nožem na drobno) in
25 dag masla.

Rumenjake in sladkor kuhaš nad soparo in stalno mešaš z mikserjem, da zavre, Dodaš po malem čokolado in miksaš, nato maslo in miksaš. Krema se mora ohladiti in zgostit, da namažeš.
Ješ iz zamrzovalnika in sproti režeš!

TESTO:
50 dkg mletih orehov
50 dkg sladkorja v prahu
3 beljaki (1 dcl)
6,3 dkg moke

NADEV:
1 l mleka
0,45 dkg kremina -zamešaš ga v hladno mleko in dodaš malo
ruma
MASLENA KREMA:
12,5 dkg masla
12,5 dkg margarine
10 dkg prepraženih sesekljanih orehov

Masleno kremo zmešaš skupaj z kreminom, ki si ga vmešal v mleko in dobiš nadev.

ČOKOLADNA GLAZURA:
15 dkg čokolade
maslo

Zmešaš testo, razdeliš na 4 dele spečeš pri 150 stopinjah okrog 15 minut, da zlatorumeno zarumeni.
Ko vzameš iz pečice takoj izpodreži, ker se testo strdi in prime pekača. Plasti ohladi, potem namaži s kremo. Začneš s testom, končaš s testom in povrhu poliješ čokoladno glazuro.
Naj počiva čez noč, da se plasti malo napojijo.

Je božansko dobro. Pa dober tek, Pika

Posredujem ti svoj recept, ki je resnično preizkušen in dober:
Biskvit: zmiksaj 10 beljakov v čvrst sneg, dodaj 10 žlic sladkorja, še malo miksaj, nato dodaj 250 gr. mletih orehov in 3 žlice moke. Od te mase spečeš 5 tankih biskvitov. Pekač na obrnjeni strani močno namaži in posuj ter kar z žlico poravnaj maso nanj. Ko je pečeno si pomagaj z dolgim nožem in ga rahlo spusti na mizo.

Krema: zmešaj 10 rumenjakov z 10 žlicami sladkorja v prahu in kuhaj na pari, da se rahlo zgosti. Nato dodaj približno 1/2 stopljene čokolade in 2 vanili sladkorja. Vse skupaj še dobro zmešaj in ohladi. V ohlajeno zmiksaj 1 margarino.
Torto premaži tudi po vrhu in posuj z mletimi orehi.

Lep pozdrav

Kako to misliš? Ko je pečeno si pomagaj z dolgim nožem in ga rahlo spusti na mizo.
?????

Lep pozdrav, pa hvala za recept, Pika

Ob robovih z nožem malo privzdigni, potem pa greš z nožem pod biskvit, ker se hoče vseeno malo prijet na dno. Na ta način ga lahko fino spustiš na mizo. Pekač moraš rahlo nagniti, da ti potem biskvit lepo zdrsi in se ne zlomi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close