Najdi forum

testomat

Razmisljam o nakupu testomata, saj sem tu na forumu videla veliko zanimivih receptov. Zanima me vase mnenje – koliko je ta rec sploh uporabna, katero znamko naj kupim, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu. In kaksna je okvirna cena.
Hvala in vsem prav lep vikend, Natasa

Najbrž misliš kruhomat? O tem je bilo že kar nekaj napisanega, malo pobrskaj. Jaz imam Severina in sem zelo zadovoljna. Ravno mi dela testo za polnozrnate štručke :). Njami.

Jaz imam doma plasticnega. Proizvajalec je iz Velenja. Na skatli pise Testomat. Za piskote sem ga uporabljala samo 2x. Piskoti, ki sem jih zelela narediti z testomatom se niso hoteli prijeti podlage ali pa so bili taki kot krogci (ni se videla njihova oblika). Drugic sem testomat uporabila za brizgane piskote.
Z testomatom pa zelo uspesno brizgam beljakovo peno za spanske vetrce.

Za samo izdelavo piskotov pa je meni bolj vsec mlincek za mletje mesa, ki ima nastavek za piskote. Pri takih sem spomnim na case, ko sem pomagala stari mami pri peki piskotov.

Lep dan zelim

Mateja

Mislim prav na testomat, za delanje piskotov. Me zanima kako je stvar uporabna, je bilo nekaj receptov na to temo na forumu in bi jih preizkusila.

Jaz imam kovinskega v celoti in se dobro obnese. Imam tudi takšnega kot Tajč pa z njim nisem zadovoljna. Pekač mora biti namazan z margarino, pa se primejo pekača. Je pa odvisno od testa, kako obdržijo obliko. Če ga boš kupila ti bom napisala preizkušen recept. LP

Saj sem vedela, da sem narobe razumela :).

Imam kovinskega. Piškoti se mi nikoli ne primejo, čeprav pekača ne namažem z ničemer!

Evita, prosim za preizkusen recept! Sem videla, da imajo kovinski testomat v Merkurju, ze tecem ponj!
Lep dan zelim,Natasa

družinski keksi

70 dag moke
25 dag mletega sladkorja
25 dag margarine
3 jajca
1 pecilni prašek
1 vanili sladkor
limonov sladkor

Penasto umešamo margarino, dodamo sladkor, vanili, limonin sladkor in 3 jajca. Na koncu še moko. Dobimo dokaj trdo testo.

Fini keksi
70 dag mehke moke
30 dag ostre moke
30 dag sladkorja v prahu
4 jajca
50 dag margarine
1 pecilni prašek
2 vanilija
Limonov sladkor

postopek je isti ,kot pri zgornjih. Če boš delala na ta način bojo bolj rahli, če paboš zmešala vse sestavine naenkrat bojo pa malo trši. Okus ostane enak.
V originalu je pri obeh receptih navedena limonina lupinica, vendar je jaz ne dam rada, ker se zaveša v zobce modelčkov. Lahko narediš brez.
Oboji so preverjeni in okusni. LP

Jaz sem pred kratkim kupila tega kovinskega, ki je v akciji pri Merkurju. Zaenkrat sem zelo zadovoljna, piškoti so lepi, pa še nadležnega valjanja testa sem se znebila. Ne uporabljam pa nobenega posebnega recepta, ki bi bil prav za testomat, ampak sem naredila kar po svojih starih receptih. Do zdaj sem delala medenjake in speculaas kekse, pa so se oboji dobro obnesli.

evo recept za testomat:

1 kg moke
30 dag sladkorja
4 jajca
1/2 kg margarine
1 pecilni prašek
2 vanili sladkorja
malo limonine lupine

Gornji recept je nekako osnovni za delo s testomatom. Možnosti je veliko.
– Za temne kekse cca 10 dag sladkorja zamenjaš s kakavom ali čokolado v prahu (če samo dodajaš, je testo pretrdo in se keksi težko delajo).
– V testo lahko dodaš limonino lupinico.
– S testomatom delam tudi cimetove obročke (testu dodam 1 žl. oz. po okusu cimeta); uporabim ploščico, ki ima na sredini zvezdico, naredim “kačo” in jo zvijem v obroček-lahko pa se keksi tudi “štancajo”.
– Del sladkorja lahko nadomestiš z drobno mletimi (ampak resnično drobno!) lešniki, orehi, mandeljni…
– Dvobarvne kekse pa narediš takole: pripraviš svetlo in temno testo. Sveto testo razvaljaš, iz temnega pa narediš kačo (seveda lahko tudi obratno). Nato kačo zaviješ v svetlo testo in normalno naprej “štancaš”.
Še to: jaz testu obvezno dodam ščepec soli.

Kekse štancaj direktno na pekač, ki ga NE SMEŠ namastiti; keksi so že dovolj mastni, ne bo se prijelo.

Pa veliko veselja!

poli

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close