Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika testo za torto

testo za torto

Potrebujem kompaktno in hkrati rahlo testo za torto, ki bo nadevana s sadjem in s smetano in bo oblike Spongebob. Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Jaz zadnje čase za torte pečem kar biskvit kot za rolade in potem samo naložim plasti skupaj.

Za okrogel pekač naredim takole:

4 cela jajca + 4 žlice hladne vode in 8 žlic sladkorja miksam, da zmes naraste in postane penasta. Dodam 8 žlic moke in pol pecilnega praška.
Biskvit lepo naraste in je mehak.

Orehovo biskvitno testo je kar kompaktno, a vendar socno in primerno rahlo. Nekateri delajo za torte tudi nebiskvitne plosce. Malo pobrskaj, ce se nihce ne oglasi.

Sponge cake: a chocolate cake – vem, kaj je ; spongebob pa ne poznam.

Lp

Kakšne pa so sestavine za tvojo rolado.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Sem zacela pisati inkasneje nadaljevala – takrat se ni bilo nikogar:))) Lp

SpongeBob je rumena spužva v risanki, ki je trenutno zelo aktualna pri otrocih. Za sam izgled oziroma model kako bom to izdelala že vem samo biskvit bi imela takšen, da nebi takoj padel, ko bi se spekel.
Lep pozdrav

Biskvite za torte delam na ta način:

6 jajc + 6 žlic sladkorja miksam na najvišji hitrosti 15 min, da res močno naraste. Nato dodam 6 žlic moke in ROČNO ter rahlo primešam k testu. Je takšen rahel in ne pade skupaj.

Seveda pa lahko sestavine po potrebi zmanjšaš ali zvečaš, vedno pa je razmerje enako ( 4-4-4; 8-8-8…)

4 jajca (rumenjak posebej, beljak posebej), 14 dkg sladkorja, 15 dkg moke, 4 žlice mlačne vode, 1 vanilin sladkor, 1 noževa konica pecilnega

Rumenjake, vodo vanilin sladkor in sladkor miksaš da naraste in postane kremasto. dodaš moko in pecilni premešaš, na koncu dodaš sneg iz beljakov in narahko premešaš, pečeš 12 min na 180.

Meni vedno uspe, pa ni važno a je za rolado al torto.

Upam, da je recept OK, ker sem kar tako z glave pisala.

ravno zaradi tega sem jaz začela torte peči po plasteh…..ker prej je enkrat nastal klobuk, drugič pa luknja, pa še enakomerno razrezat je bilo težko. SEm to prvič vidla pri sosedi slaščičarki in mi je rekla da oni večinoma tako delajo…vsako plast posebej.

Hej!

Kaj pa, ce bi se posluzila moce, ki jo uporablja Nika33 pri tematskih tortah?
Malo poglej poste nazaj. Mislim, da bi bilo za tega junaka iz risanke prav primerno. Lp

Stanka. Prav tak recept uporabljam jaz, a bolj za rulado, ker mora bit torta pri nas čokoladna. Edina razlika, je, da v stepena jajca dodam še žlico ali dve olja in med moko vmešam še pol pecilnega.
Iz 6 jajc dobim 2 ruladi (tisti največji pravokoten pekač od treh, ki so v kompletu).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close