testo za pizzo trdo kot kamen
Hm, po mojem testo sploh ni vzhajalo…. ali pa si dodala premalo vode. Jaz sem recimo za pico kar direkt vse skupaj zmešala, nič komplicirala s kvasom nekaj časa v topli vodi in to, pa je vedno lepo vzhajalo in bilo mehko.
To je res tako simpl varianta od testa, da še jaz ne sfalim, pa sem za pečt res totalna nula.
Dala si premalo tekočine; testo ki ga zamesiš mora biti gladko, mehko in voljno in nikakor ne zbito skupaj.
Možno je tudi da si pregrela kvas medtem ko je vzhajal ali pa si pregrela testo, ker ti je vzhajalo na toplem oz. na 50 stopinj v pečici.
Testo za pizzo ponavadi vzhaja v skledi pokrito s prtičem (ne v pečici) in po tem se ga hrani v hladilniku, če se ga takoj ne uporabi.
Torej, predvidevam da si ga pregrela in pretrdo zamesila.
Poizkusi enkrat narediti testo po receptu, ki ga najdeš na Kulinarični Sloveniji, išči pod “Odlično testo za pizzo”. Res da to ni originalen italijanski recept za testo, ker je dodano maslo oz. margarina a je eno boljših test, kar sem jih naredila in verjemi naredila sem jih že veliko.
lep pozdrav
Jamie-jev recept:
1 kg moke
6 dl vode (jaz dam 6,5 dl mleka)
3 vrečke kvasa
20 g soli
30 g sladkorja (jaz dam manj)
dve žlici olivnega olja
Jaz po tem receptu delam tudi kruh. Meni je odličen.
Kot so predhodnice napisale, je potrebno najprej testo mehko zamesiti, potem ga malo pomokam z ostro moko, natehtam 0,5 kg hlebčke testa in jih dam počivat vsakega zase. Ko nekoliko narastejo, jih zvaljam na peki papirju in obložim.
Pečem na 250 cca 15 min.
Forum je zaprt za komentiranje.