Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika testo za pizzo trdo kot kamen

testo za pizzo trdo kot kamen

punce zdravo,

za vikend sem se prvič odpravila narediti pizzo od testa naprej…
delamo vse po navodilih, pečem po navodilih in mi testo pride trdo kot kamen. Okus pa je bil full dober…

a mi znate povedati kakšen trik, da ne bo naslednjič tako trdo

hvala

1. v testo daj žlico olivca
2. ne peči na ventilator
3. v pečici pusti max. 15 minut, in ne več

Hm, povej najprej recept…. Jih je namreč kar nekaj.

recept po katerem sem delala…

400g moke, 2g kvasa, sol, olivno olje

kvas sem stopila v topli vodi in prelila po moki,dala sol, sem zgnetla in dala v pečico za cca pol ure po tem, ko sem jo segrela na 50 stopinj…

pol sem testo povaljala v pekač in dala gor razne dodatke

Pomembno je, da daš peči v zelo vročo pečico, 250 stopinj in ne ventilacijsko, kot ti svetuje že pizza. Pa ni potrebnih 15 minut, jaz jo pečem 8-10.

Hm, po mojem testo sploh ni vzhajalo…. ali pa si dodala premalo vode. Jaz sem recimo za pico kar direkt vse skupaj zmešala, nič komplicirala s kvasom nekaj časa v topli vodi in to, pa je vedno lepo vzhajalo in bilo mehko.

To je res tako simpl varianta od testa, da še jaz ne sfalim, pa sem za pečt res totalna nula.

ma sej zato, ker to testo ni glih neka komplikacija…

bomo probali še…dokler ne bo mehko!!!!

pupke hvala

Jaz vedno dodam malo pecilnega praška in testo je odlično.

Mogoče je bilo testo preveč suho. Jaz naredim tako, da predem dam vzhajat, je testo pacasto. Pečem kar na peki papriju – zgoraj potresem malo moke, da se mi lažje valja oz. da se ne prijemlje na valjar.
Mogoče si predolgo pekla.

mogoce si predolgo pekla?

Jaz na to težo dam 4 g kvasa, pečem v vroči pečici 220 16 minut. Nikoli mi še ni ne-uspela in vsi se kar vabijo na njo.

Dala si premalo tekočine; testo ki ga zamesiš mora biti gladko, mehko in voljno in nikakor ne zbito skupaj.
Možno je tudi da si pregrela kvas medtem ko je vzhajal ali pa si pregrela testo, ker ti je vzhajalo na toplem oz. na 50 stopinj v pečici.
Testo za pizzo ponavadi vzhaja v skledi pokrito s prtičem (ne v pečici) in po tem se ga hrani v hladilniku, če se ga takoj ne uporabi.
Torej, predvidevam da si ga pregrela in pretrdo zamesila.

Poizkusi enkrat narediti testo po receptu, ki ga najdeš na Kulinarični Sloveniji, išči pod “Odlično testo za pizzo”. Res da to ni originalen italijanski recept za testo, ker je dodano maslo oz. margarina a je eno boljših test, kar sem jih naredila in verjemi naredila sem jih že veliko.

lep pozdrav

….In še nekaj. Kvasa daš lahko več. Jaz dam na 500g moke eno kocko kvasa = 42g.

Jamie-jev recept:

1 kg moke
6 dl vode (jaz dam 6,5 dl mleka)
3 vrečke kvasa
20 g soli
30 g sladkorja (jaz dam manj)
dve žlici olivnega olja

Jaz po tem receptu delam tudi kruh. Meni je odličen.

Kot so predhodnice napisale, je potrebno najprej testo mehko zamesiti, potem ga malo pomokam z ostro moko, natehtam 0,5 kg hlebčke testa in jih dam počivat vsakega zase. Ko nekoliko narastejo, jih zvaljam na peki papirju in obložim.

Pečem na 250 cca 15 min.

Jaz pa mislim, da si zmešala sol in kvas, pa je zato šlo vse po gobe. Najprej sol, ki jo zmešaš s sestavinami, nato kvas – tako da ne prideta neposredno v stik.
Se pa strinjam, da je kvasa najbrž premalo. In, ja drži, s pecilnim je pica res boljša kot s kvasom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close