Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika testo za pico

testo za pico

sem probala že na različne načine naredit testo za pico, pa mi še vedno ni tako kot mora biti. Prosim vaše nasvete, kako ve delate testo za pico???
Lahko še napišete, kaj naložite potem gor, ne bom nič jezna hehe.

Jaz kupim Pečjakovo zmrznjeno testo, pa je. Najlepše se odtaja v hladilniku – če ga zjutraj daš v hladilnik, bo zvečer ravno pravo.

Enako tudi jaz.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

jaz sem pa našla naj naj najboljši recept prav tukaj 😉 to je to:

hitro narejena, brez mazanja enega kupa posode, res super hrustljava in oh in sploh pica. obložim jo pa že ene pol leta obvezno s šunko od mesa kamnik. enkratna zadeva!

poskusi in dober tek!

Tudi nam ga naredi kar Pečjak. Če se mudi dam zmrzjeno testo v pečico na dobrih 50 stopinj, da se odtali in je tudi čist v redu.

300 g moke
1,5 dcl vode
malo kvasa (npr. tretjina kocke)
sol
4 žlice olja

Jaz kar v kruhomatu zamesim in pustim malo vzhajat. Pride za en velik pekač.

Je tako preprosto, da mi je škoda kupovati že pripravljeno testo v trgovini -pa še v trgovino je treba iti.

Lahko bi povedala, po katerem receptu delaš, saj jih je na tistem linku vsaj 10.

uf, se opravičujem. uporabljam recept od avtorice “tkole” 😉

Nekateri kupijo tudi sveže testo na kilo pri kruhu, npr v Sparu.

Naj hvala, bom probala, pa potem sporočim!

hehe

še moj recept – do zdej so ga vsi hvalili:

23 dag moke (ostre)
pol kocke kvasa
1dcl mleka
1dcl piva
par kapljic kisa
sladkor
sol

V toplem mleku in pivu raztopim kvas, dodam ščepec sladkorja, to potem vlijem v moko, ki jo prej mal posolim (čajna žlička). Dodam tudi kis in potem z mešalnikom zmešam dokler ne nastane taka fajn kepica, ne prepacasta, ne pretrda. Pustim vzhajat vsaj pol ure, če ne več in to je to.
Če je prepacasto,dodam še mal moke, če pa pretrdo pa mal mleka.

Testo delam samo še po tem receptu:

Jaz delam testo za pico čisto po občutku ne tehtam moke ne vode. Nadev za pico pa naredim malo drugače kot je to običajno. Klobaso, vzamem piščančjo posebno (običajno od Perutnine Ptuj), jo narežem na majhne kockice in jo pomešam s kečapom in malo origana. S tem obložim testo za pico nanj nadevam gobice po vrhu pa naribam sir.
Poskusite ne bo vam žal.

kečap in posebna ? to je vse kaj drugega kot pizza

35dag moke
pol kvasa
ščepec soli
Mlačna voda
sladkor

Kvas nadrobiš v lonček za belo kavo, dodaš sladkor in polovico mlačne vode. Pokriješ in pustiš stati 20 min. Ko vzhaja more biti na njemu pena, če ne ni vredu.
V posodo daš moko, kvas, sol,in mlačno vodo. Zamesiš testo, vendar ne sme biti presuho ali premokro in pustiš vzhajati še pol ure. Pride zelo puhast, nato ga lahko raztegneš.

Ali so zgoraj navedene količine za 1 pico ali morda za več normalno velikih pic.
Lp, Ana

Ta od jesen je verjetno za en pleh. Pri nas ima vsak svojo pico na okroglem plehu, precej veliko in porabim 1 kg moke in en kvas. To je za šest pic.Pa brez kompliciranja, narediš navadno testo kot za kruh, le da daš notri še malo maščobe, lahko olje navadno, olivno, nekatere dajo margarino. Pa na sol ne pozabit, na pol kg moke eno čajno žličko s kupčkom.

jana11 – po všem receptu za testo je pica zelo uspela.
Najlepša hvala in lep pozdrav, Ana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close