testiranje v šoli
Danes je bil pri hčeri na samotestiranju pozitven sošolec. Vem da je treba okužbo potrditi z pcr testom. Ampak informacij nimamo nobenih. Tudi to, da je bil nekdo pozitevn sem zvedela od hčere. Jasno mi je, da je v karanteni je če slučajno res pozitiven pcr. Ampak kdaj naj bi izvedeli kako je z rezultatom upam, da ne v nedeljo zvečer. Ker imamo v planu nekaj stvari čez vikend, bi bilo fajn vedet če je otrok dejansko v karanteni ali ne… Kdaj ste bili obveščeni o karanteni če je bila okužba odkrita v šoli vmes pa je bil vikend?
testko, 17.12.2021 ob 23:24
Danes je bil pri hčeri na samotestiranju pozitven sošolec. Vem da je treba okužbo potrditi z pcr testom. Ampak informacij nimamo nobenih. Tudi to, da je bil nekdo pozitevn sem zvedela od hčere. Jasno mi je, da je v karanteni je če slučajno res pozitiven pcr. Ampak kdaj naj bi izvedeli kako je z rezultatom upam, da ne v nedeljo zvečer. Ker imamo v planu nekaj stvari čez vikend, bi bilo fajn vedet če je otrok dejansko v karanteni ali ne… Kdaj ste bili obveščeni o karanteni če je bila okužba odkrita v šoli vmes pa je bil vikend?
In vi se drjansko sekirate zaradi tega? Če bo pozitiven na PCRju, to javi šoli in nato vam razredničarka pošlje mail od kdaj do kdaj je razred v karanteni. Sicer pa je že prej karantene konec preden otrok dobi odločbo o karanteni. Ne izpolnjuj jo ti, drugače bo moral tvoj zdrav otrok ostati doma 10 dni.
Pri nas je bilo tako: najprej mail od razredničarke, da je bil otrok na domačem testu (doma) pozitiven. Čez nekaj ur mail od ravnateljice, da je PCR bil poz. In da smo v karanteni od zadnjega dne, ko je otrok bil v šoli. Mail od NIJZ smo dobili naslednji dan. Izjavo moram izpolnit, da ima delodajalec podlago za izplačilo nadomestila.
Enkrat Al dvakrat, 18.12.2021 ob 19:32
Hm, podobno je bilo pri nas… nismo vedeli ali naj gremo k moji mami na obisk.
Je že stara in bolj slaba. Čez vikend ji nesemo kakšno juho ali omako ali pa kaj iz trgovine prinesemo…
Takrat pa sem bila v dilemi.
Za vse ostalo me ne skrbi.
V takem primeru ne greš k oslabeli mami in tu sploh ni dileme. Sicer naj pa hčerka, ki je imela na samotestiranju pozitivnega sošolca, še danes in jutri naredi test.
Ne greš, 18.12.2021 ob 20:26
V takem primeru ne greš k oslabeli mami in tu sploh ni dileme. Sicer naj pa hčerka, ki je imela na samotestiranju pozitivnega sošolca, še danes in jutri naredi test.
Testi pa rastejo na drevesu? Pa vsi si radi tlačijo palčko….
Mislim, da je dolžnost šole, da obvesti o karanteni, bilo bi pa lepo če bi si vzela učiteljica, ki je sigurno obveščena in poslala mail, da je pcr negativen? Upam samo, da ne dobimo jutri zvečer maila, da je pozitiven.
Pa o tem, da ne hodiš nakoli a zej nej čepimo doma? Nebi rekla če bi nas obvestili da je kdo v karanteni takrat smo doma. No je tisti, ki je karanteni striktno doma ostali pa relativno normalno. (ko je najmlajši od 4 imel 2 karanteno so ostali 3 hodili v šolo partner v službo jaz sem bila pač z njim doma)…Danes so imeli pač normalno soboto drsanje, kosilo in torta pri sestrični in potem domov…
testko, 18.12.2021 ob 21:11
Testi pa rastejo na drevesu? Pa vsi si radi tlačijo palčko….
Mislim, da je dolžnost šole, da obvesti o karanteni, bilo bi pa lepo če bi si vzela učiteljica, ki je sigurno obveščena in poslala mail, da je pcr negativen? Upam samo, da ne dobimo jutri zvečer maila, da je pozitiven.
Pa o tem, da ne hodiš nakoli a zej nej čepimo doma? Nebi rekla če bi nas obvestili da je kdo v karanteni takrat smo doma. No je tisti, ki je karanteni striktno doma ostali pa relativno normalno. (ko je najmlajši od 4 imel 2 karanteno so ostali 3 hodili v šolo partner v službo jaz sem bila pač z njim doma)…Danes so imeli pač normalno soboto drsanje, kosilo in torta pri sestrični in potem domov…
Na drevesu lih ne, so pa zastonj. Pa si zihr, da ti je hči prav povedala? Mogoče se ji samo ni dalo na drsanje.
Ti testi niso zastonj. Vse plačamo. Poglej si svoj plačilni list koliko daješ mesečno zdravstvu.
Za vsakega otroka za samo 1 mesec državljani ruknemo stran 50€ za testiranje. Zdaj si pa izračunaj koliko šoloobveznih je in koliko je to vsak mesec.
BTW. Da najdejo enega pozitivnega na testu PCR se mora testirati 600 000 otrok. Da ti ne bo treba preveč računati, je to nekdo naredil že namesto tebe. Za odkrito eno okužbo pri šolarjih zapravimo reci in piši 2 700 000 €.
KATASTROFA!
Kolikor sem jaz računala dobijo učenci toliko testov kot jih rabijo za testiranje v šoli 3 tedensko. Torej viška nimamo! Mogoče ga imajo tisti, ki se v šoli ne testirajo?
Drsanje je bila ravno ideja hčere in je z njo težila že vsaj en teden. Da pa je bil sošolec v šoli pozitven pa so razlagali tudi nekateri drugi sošolci na treningu v popldanskem času sem jih sama slišala ko sem peljala sina.
Razredničarka na maile čez vikend ne odgovarja…
testko, 19.12.2021 ob 17:23
Kolikor sem jaz računala dobijo učenci toliko testov kot jih rabijo za testiranje v šoli 3 tedensko. Torej viška nimamo! Mogoče ga imajo tisti, ki se v šoli ne testirajo?
Drsanje je bila ravno ideja hčere in je z njo težila že vsaj en teden. Da pa je bil sošolec v šoli pozitven pa so razlagali tudi nekateri drugi sošolci na treningu v popldanskem času sem jih sama slišala ko sem peljala sina.
Razredničarka na maile čez vikend ne odgovarja…
Ojoj si težka no!!
Razrednicarka vas bo obvestila, ko dobi rezultate pcr testa, zdaj pa odvisno, kdaj splohbtest bo in kdaj bodo starši obvestili šolo.
Na tebi pa je odgovornost ali ob takem sumu hodiš na okoli ali ne. Ne prelagaj to na druge!
Forum je zaprt za komentiranje.