Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Testenine Puttanesca?

Testenine Puttanesca?

Hojla vsem,
domo so si enkrat v tem tem vikendu zazeleli spagete z omako puttanesca – saj vem, iz cesa priblizno je, toda rada bi naredila zares doooobro omakco 🙂 Zato prosim vse, ki imate s temi testeninami kaj izkusenj, da mi malo pomagate s kolicinami (vsaj pribliznimi) in postopki….domnevam, da bodo najvec o tem vedele primorke, kdo pa drug :))

Hvala in LP, zala

Zala, puttanesko delam kar po posluhu- seveda s pravimi sestavinami.
Vi ste jo verjetno ze pojedli:)))

Mislim, da je recept na tej strani kar pravih kolicin:

Pasta puttanesca (tart’spaghetti) Delia on line…. ( na yahoo). Lp

Ne Babi, sploh je nismo delali 🙂 Sele prihodnji tedne bo na vrsti.
Mi lahko napises vse “ta prave” sestavine?

Torej tocne sestavine:

spageti – kolikor ste lacni in kolikor vas je pri mizi
slan krop z malce olivnega olja; sicer jaz ga ne dam; se prav nic ne sprimejo

Omaka – puttanesca:

2 zlici ol. olja, 2 stroka dobro nasekljanega cesna, cajna zlicka nasekljane bazilike,1 rdec chili, razsemenjen in nasekljan ( po moznosti svez – dober je tudi posusen – za take prilike uporabljam jeseni v olivno olje namocene chilije- ostane lepo sveze); 50 g odcejenih in nasekljanih slanih filetov- anchovies; 175 g nasekljanih crnih oljk, 1 zlica sesekljanih kaper, 459 g olupjenega, nasekljanega paradiznika ( ali vlozeni pelati),1 zlica paradiznikove mezge, sol, sveze mleti poper

Garniranje: potreses se z malo bazilike in seveda PARMEZANOM

Omako zacnes z oljem, cesnom, baziliko ( lepo zarumeni), dodajas postopoma se vse ostale sestavine v vrstnem redu, kot so nastete.
Pocasi naj se dusi dobre pol ure. Naj ti ne bo zal casa, saj se le tako vse sestavine in arome dobro prepojijo.
Omaka je pikantna; saj ves, da so v Italiji puttane nocne gospodicne:)))

Dober tek! Zdaj grem na potep! Babi

Hojla!
te testenine smo imeli danes za kosilo, seveda sem naredila omake malo več, kot je navedeno zgoraj…in rezultat? Dobili smo novo “članico” k našim “top five” omakam :))) Brat je bil tako zelo navdušen, da nama jo bom skuhala tudi ta teden v ljubljani 🙂
Poleg tega omake nisem dušila pol ure, pač pa je 15 minut, in dodala sem posušen čili, ki sem ga kupila na tržnici v LJ – mama je rekla, da ji je bilo malo preveč pikantno, ampak nam ostalim se ni zdelo.

Joj, edino, kar sem včeraj pozabila nabavit pri najboljšem sosedu, je bil PARMEZAN! Groza, testenine brez niso tiste ta prave 🙂
In tudi črnih oliv nisem imela ker niso imeli tistih, ki jih ponavadi kupujem, zato sem dala kar zelene…bom pa za naslednjič kupila črne, obvezno!

Drugače pa priporočam ta recept vsem, ki si zaželite dobrih testenin, ki ne obtežijo želodca (tista pikantnost naredi svoje!)

LP

Hej, Zala!
Me veseli, da vam je bilo vsec:)
Tudi casovno si profitirala. Verjetno si uporabila pelate ali ze narejeno paradiznikovo omako.
Pri svezih paradiznikih traja malce dlje, oziroma, ko se zdi cloveku, da je ze dovolj lacen in odstavi z ognja:))

Zdaj si verjetno ze total spocita in pripravljena za nove podvige!!!

Pri nas je mrzlo, pri vas verjetno se bolj:) Lep vecer Babi

Ja, Babi, uporabila sem Valfrutto :)) Je zelo okusna in ima ravno prav velike koščke paradižnika.

Zdaj sem lahko 2 noči spala kot trnjulčica, ker sem v petek izvedela še en krasen rezultat, ki je dovolj, da si opravičen pisnega izpita pri Biologiji celice :), no, samo še 1 kolokvij (genetiko) moram pisat nad 80%, potem pa bom res opravičena pisnega izpita 🙂 Bom dala vse od sebe! In zato bom pridno jedla testenine in hodila plavat v bazen na fakulteti za šport, da bojo možgani delali kot je treba :)))

LP

Tako je prav:)))) Joj, uzivam take stvari brati o vas mladih! Lep vecer

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close