test krem za sončene
Na samem vrhu se je tako znašel Cien Sun, ki je naprodaj v Lidlu, medtem ko je na dnu najdražji, Lancasterjev zaščitni sprej za sončenje, ki je skoraj 9-krat dražji od Lidlovega. Nasploh bodo najbrž marsikoga presenetili sorazmerno dobri rezultati sredstev za sončenje trgovskih znamk, ki jih je bilo tudi sicer na testu zelo veliko. Prvič lahko poročamo tudi o rezultatih testa slovenskega sredstva za sončenje, Sun Mix se je izkazal za povprečnega, njegova največja težava je prešibak filter za sevanje UVA.
Moj sin ima alergijo na sonce in pediatrinja mi je predlagala Avene, ki se kupi v lekarnah- jasno cena ful visoka. Potem pa moja tašča privleče domov kremo za sončenje iz Hofra (faktor 30 in 50) in rezultati so bili fantastični! Sem bila skeptična, ker sem mislila, da te trgovske zanmke niso ravno špica, ampak ravno takrat Avene nisem imela in smo ga pač namzali s to iz Hofra. Kot prvo nobenih kožnih reakcij, nobenih opeklin, barvo je pa čez poletje dobil ravno pravo, čeprav nismo nikdar na skoncu pred peto uro popoldne.
Pri meni pa je čisto drugače, namreč nikoli nisem imela težav s kožo, poleti sem se mazala (pred leti, ko nas še niso opozarjali na nevarnosti sonca) s kakavovim maslom, šentjanževim oljem ali pa olivnim oljem in imela krasno barvo in nikoli opeklin. Sedaj si kupim Piz buin z zaščitnim faktorjem tam nekje 8 ali 10 in pravtako nimam težav. Pri tej Hofrovi kremi, pa barve sploh nisem dobila.
Forum je zaprt za komentiranje.