TERME ČATEŽ- vedno slabše
Prejšni teden sem bila po nekaj letih spet v Čatežu, v notranjem delu. V zunanjega hodimo vsako poletje in mi je ušeč, ampak zdaj sem po nekaj letih vidla spremembe v notranjem delu. Polomljene palme, umazano, res sem razočarana. Iz mladosti imam lepo sliko, ko smo hodili z družino. Pa sem govorila s prijateljicami, da je tako že nekaj let? Tako sem negativno presenečena, da niso nič spremenili, ljudi pa kot sardel – kako pri takem obisku ni denarja?
Pa sem se res veselila obiska.. v katere terme hodite vi, tako za sprostitev?
Ni šuškov za to namenjenih. Če ti to, da najemajo tudi cenejšo delovno silo s hrvaške strani za izvajanje medicinskih masaž naprimer za terapije po operacijah in poškodbah, ki niti ne govorijo slovensko, kaj dodatno pove….NIso to edine slovenske “toplice”, ki jih je načel zob dotrajanosti določenih predelov in so potrebne prenove in obnove.
V slovenske “terme” smo redno prenehali hoditi pred približno 3 leti. V vse taglomazne slovenske toplice, ker so to preveliki kompleksi, ki so slabo vzdrževani. Najboljšo vodo imajo sicer Lendava, ampak kaj, ko je nastanitev in vse ostalo pod nivojem, znucano, neobnovljeno že precej let.
Ne hodimo več tudi iz razloga razštelanosti in dotrajanosti, poslušanja kreganja zaposlenih med seboj, kako si mečejo polena pod noge, pa grdo te gledajo in zapostavljajo, ker si slovenski gost, do katerega se obnašajo kot da ne prinesej denarja za njihovo plačo. Tujim gostom pa lezejo v rit, pa v bistvu tiji gost ( naprimer avtobus turizem, ker so dogovorjene skupine), dosti manj plača kot slovenski gost, ki pride, pa še tuji gostje ne dajejo napitnin naprimer. Sploh ohrni avstrijski upokojenci ne.
Ok, edino Rimske terme ( samo je voda bolj hladna), pa Sotelia je še OK pri nas, ali pa Bio Terme, slednje, kadar niso šolske počitnice, da ni preveč natlačeno, ker imajo premale vodne kapacitete, pa preveč klora tudi noter šibajo, te pečejo sluznice, samo je voda pri obeh premrzla in premalo učinkovita zame v primerjavi z naftno vodo v Lendavi.
Kljub takim razme
Mislim da bolj zaradi nostalgije če bi bil to lahko pravilen izraz, čateške so bile pred leti hit, zdaj pa vedno bolj zanemarjene, v glavi pa imamo še vedno dobro podobo. Saj so ogromne, veliko toboganov- za otroke, jacuzziji, veliko bazenov, surfanje.. in seveda dodatne plačljive dejavnosti- solarij, masaže, savne..
Klima je taka ‘tropska’, še v največji zimi je tako vroče notri, meni to res ugaja, tudi svetilniki, palme, drevesa..zgleda lepo. Ampak a tistih par polomljenih palm ‘na otokih’ ne bi morali odstranit ali zamenjat? A tega ne vidijo sami, bi jim bilo res treba kakšen nasvet, pritožbo napisat?
Pa kaj vam ni jasno? Jaz hodim v Terme Čatež že več let, pa nisem opazila polomljene palme, zanemarjenosti, itd. No tudi WC-ji so čisti, ker vi packi raje lulate v vodo, kot, da greste na wc. Še kakali bi v vodo, če se ne bi res videlo, da ste. Packi eni. Ni prostega ležalnika, zaplavati ne moreš, a ko greš v WC, je le-ta prazen. Razumem, da se v bazen polula otrok, ampak odrasli. In greste v toplice in se ukvarjate z malenkostmi, namesto, da bi uživali v dopustu in se mogoče posvetili otrokom. Kaj me to razjezi. Zgoraj ena piše, da je povsod polom, da se zaposleni kregajo. Jaaaooo omejeno. Doma naj bo in naj se zapre, da je kdo ne sreča!
Bila sem pšred 6-imi leti – prvič in zadnjič.
Na bazenu se je prav videl umazan rob od umazane vode, miru nobenega, otroci skačejo v vodo in šricajo, garderobe poden od podna.
Ne vem kaj nekateri vidijo tam, razen če je gneča tudi zaradi delavskega turizma in je samo po sebi umevno, da se greš kopat, če najameš apartma preko firme.
Glede na to da so po podatkih GV-IN v blokadi jim prav dobro ne gre. Tudi računovodski izkazi za zadnji 2 leti niso bloščeči, no ja za leto 2016 pa še niso znani.
Pri nas jih imajo otroci radi, pač tobugani so zakon. Je pa res zunaj bistveno bolje kot notri, bi pa morali se resno lotiti obnove, tako zunaj kot notri.
Ne vem pred leti so naredili gusarsko vas, je bila res lepa nekaj posebnega, sedaj propada. Ploščice v bazenih notr in zunaj se luščijo. Tako da bolj žalostno vse skupaj.
Sej problem je to, da je meni tam zelo ušeč, ampak zdej, ko sem po kakšnih 2 letih prišla tja sem bila kar malo razočarana. Mogoče sem imela v glavi preveč popolno sliko. Ne bi bila potrebna neka korenita prenova, le malenkosti, naprimer,polomljena palma je tam že baje veliko časa. Samo odstranili bi jo lahko
Glede palme. Koga briga za eno palmo. A gledate v brošuri za terme kapacitete kopališč ali število palm? Terme Čatež imajo toplo vodo, veliko bazenov, možnost namakanja in bolj žive oblike vodnih doživetij. A ni to tisto kar je pomembno v TOPLICAH? Proklete palme vas zmotijo. Ja razumem da kažejo na zanemarjenost, sam ni ravno toliko znakov zanemarjenosti, kokr bi si človek mislil ko bere vaše jamranje. A je luknja v strehi? NI. A je mrzla voda? NI. A plava listje in smokiji po vodi? NE. Če imaš na bazenu več tisoč ljudi se absolutno kvaliteta vode zniža. Vsak nekaj oddaja od sebe, če ne druzga pa negativno energijo s konstantnim mrščenjem obraza nad vsako packo. Mene osebno bi bolj odvrnilo gledanje vaših namrščenih obrazov, kot pa pomfri plavajoč na gladini vode. Ki ga mimogrede NI.
Forum je zaprt za komentiranje.