terme banovci
Meni so zelo všeč. Mirno, brez velikega trušča, prijazni, zelo gostoljubni in zelo čisto, na sploh mi je zelo prijetno. Hrana je zelo pestra, vedno iz firbca pogledam, kaj ponuja samopostrežni meni, običajno naštejem po šest menijev, ni vrag, da vsak ne najde kaj zase.
Zadnja leta sem več v hotelu, ker potrebujem stalni internet, če pa ne potrebuješ interneta, so tudi hiške zelo prijetne. Meni je v hiški še ljubše, ampak trenutno se pač odločam predvsem za hotel. Je pa cena bivanja v hiškah celo malo nižja.
Proti Ajdi, Termalu in Livadi mi je zelo všeč tudi, da imaš bazene na dosegu, ni treba hoditi kam dlje oz. nisi zato obsojen na bazenček pri hotelu (češ saj je malo stran večji bazenski kompleks, kot velja za omenjene tri). Aja, pa sobo imam v Banovcih večjo, kot sem jo imela v Ajdi in na Ptuju. Na Ptuju sem morala zasitnarit, da so mi ob sicer praznem hotelu dali večjo/normalno dvoposteljno sobo, ne pa pajzl za metle.
V glavnem, meni so Banovci zakon, priporočam.
Toplice za letovanje slovenskih družin, kjer se ob akcijah gužvajo v eni sobi 2 odrasla in 2 že tudi večja otroka na eni zakonski postelji in enojnem pomožnem ležišču ( hotelska soba). Žal tako ne gre – naj raje ponudijo dvojno ležišče, da bodo res 4 cela ležišča, ne pa d aotrok spi med staršema na dvojnih jogijih z luknjo vmes.
hrana OK, ni razkuhana kot drugod za avtobusni turizem, se lepo potrudijo, samo kaj ko včasih lačna horda napade postaje s hrano ( nekulturni SLovenci) in si na križnike nadevajo mnogo preveč, ker so jih same oči, potem pa puščajo po krožnikih, drugi pa morajo počakat na novo rundo.
Osebje sicer se trudi bolj zadnje čase, kot se je pred parimi leti, verjetno so malo rošade med njimi naredili, sploh med nekaterimi starejšimi, ki so stalno jamrali tudi pred gosti, koliko morajo delat, pa ko so se nekateri do tujih gostov včasih precej bolj prijazno in priliznjeno obnašali, kot do domačih, jim dodeljevali slabše mize v jedilnici, kot tujcem, ipd. Nekateri zaposleni menijo, kako si lahko Slovenec privošči dopust pri njih, če pa si oni ne more za tak denar. Ali pa ko poslušaš dribljanje med zaposlenimi, kaj bo ta ali ovi naredil, kaj je znotraj njegovih pristojnosti in kaj ne – in to vpričo gostov – gost tega ne sme poslušati, ker je plačal svoj dopust in zato ni prišel tja, da bo to jamranje poslušal!
Nastanitvene kapacitete pa so žal precej zguncane, ne vem tisti pravite, da je vse super, morda še niste bili v Bio termah v Veliki Nedelji ali pa moravskih v zasebnih termah Vivat. Primerjajte tisto nastanitev, pa boste videli razliko. Za isto ceno, ali celo dosti nižjo, tudi v sezoni!
Sobe v hotelskem delu in apartmaji v hiškah so potrebni nujne prenove, v 25-ih letih se ni zgodilo skoraj nič, da bi kaj prenovili – naj dobijo enega tujega investitorja ( Rusi, kje ste – aja, za vas je lega teh toplic bolj od rok, pa nimajo storitev, ki njih pritegnejo v Sloveniji, oni so bolj za akcijo, pa vse pri roki; za njih je bolj Rogaška, ker oni se zadnje čase gredo estetski, lepotni turizem, tam imajo tudi dobre zdravniške storitve in najnovejše diagnostične naprave, to njih najprej pritegne.
Zgleda, da obstajajo še eni Banovci, ker tile, ki jih obiskujem zadnjih 8 let, po nekajkrat na leto, niso niti nekaj km blizu zgoraj napisanega. Saj ne rečem, vedno je mogoče kaj izboljšati, ampak take sobe, kot sem jo imela v Ajdi****, nisem videla še nikjer. Za rang **** seveda, zguncano, obledelo, zdrajsano, bog ne daj, da si se v kopalnico usedel na školjko, preden si zaprl vrata, ker si moral potem najprej vstati, da si jih zaprl. V Banovcih o tem ni ne duha ne sluha, pa imajo “samo” ***. V Ajdi**** je natakar k moji mizi pripeljal voziček in nosil krožnike z drugih miz in stresal ostanke, kosti itd. Sem kar debelo gledala, kaj hudiča počne. Ko sem ga opozorila, da tole pa ni glih najbolj primerno, kaj počne pri moji mizi s tujimi ostanki, se je zadrl (!), gospa, potrpeti bo treba, tako se dela v restavracijah. Ej, govorimo o hotelu****! V Livadi***** so mojo mizo oddali še enemu paru in sem prišla k umazani mizi, polni posodic. Je treba omenit, da je nemški par pričakala čista miza, mene pa sekret? Govorimo o hotelu *****, kjer jim to ne bi smelo pasti na kraj pameti!
Toliko o tem, kaj res ni primerno, ne pa iskati dlake v jajcu. Pa ne gre zdaj za Banovce, enako velja za vse: jaz ne bi glih metala vsega v en koš in zaradi ene gnile japke ni treba cele gajbe vreči v kontejner.
Zgleda, da obstajajo še eni Banovci, ker tile, ki jih obiskujem zadnjih 8 let, po nekajkrat na leto, niso niti nekaj km blizu zgoraj napisanega. Saj ne rečem, vedno je mogoče kaj izboljšati, ampak take sobe, kot sem jo imela v Ajdi****, nisem videla še nikjer. Za rang **** seveda, zguncano, obledelo, zdrajsano, bog ne daj, da si se v kopalnico usedel na školjko, preden si zaprl vrata, ker si moral potem najprej vstati, da si jih zaprl. V Banovcih o tem ni ne duha ne sluha, pa imajo “samo” ***. V Ajdi**** je natakar k moji mizi pripeljal voziček in nosil krožnike z drugih miz in stresal ostanke, kosti itd. Sem kar debelo gledala, kaj hudiča počne. Ko sem ga opozorila, da tole pa ni glih najbolj primerno, kaj počne pri moji mizi s tujimi ostanki, se je zadrl (!), gospa, potrpeti bo treba, tako se dela v restavracijah. Ej, govorimo o hotelu****! V Livadi***** so mojo mizo oddali še enemu paru in sem prišla k umazani mizi, polni posodic. Je treba omenit, da je nemški par pričakala čista miza, mene pa sekret? Govorimo o hotelu *****, kjer jim to ne bi smelo pasti na kraj pameti!
Toliko o tem, kaj res ni primerno, ne pa iskati dlake v jajcu. Pa ne gre zdaj za Banovce, enako velja za vse: jaz ne bi glih metala vsega v en koš in zaradi ene gnile japke ni treba cele gajbe vreči v kontejner.[/quote]
V Termah Banovci obstaja v enem delu, traktu hotela nekaj sob, ki so manj zguncane, za posebne goste, tiste so dobile morda tudi nova pregrinjala, ne več čez celo posteljo, morda ste imeli srečo, da ste bili v tistih – so bile res malo “kozmetično” prenovljene v roku dveh let nazaj.. v tem hotelu nimajo t.i. suit, zaenkrat. ker tudi gostom, ki majo naprimer kapljični status zvestobe Ambasador, ne morejo ponuditi višjiega standarda sob, ki g ga načeloma morali in ki si ga lojalni gostje po statusu nočitev in obiskov v njihovi “verigi” zaslužijo, ponudijo potem te sobe, ki so malce manj “utrujene”.
Toliko o tem, kaj res ni primerno, ne pa iskati dlake v jajcu. Pa ne gre zdaj za Banovce, enako velja za vse: jaz ne bi glih metala vsega v en koš in zaradi ene gnile japke ni treba cele gajbe vreči v kontejner.[/quote]
V Termah Banovci obstaja v enem delu, traktu hotela nekaj sob, ki so manj zguncane, za posebne goste, tiste so dobile morda tudi nova pregrinjala, ne več čez celo posteljo, morda ste imeli srečo, da ste bili v tistih – so bile res malo “kozmetično” prenovljene v roku dveh let nazaj.. v tem hotelu nimajo t.i. suit, zaenkrat. ker tudi gostom, ki majo naprimer kapljični status zvestobe Ambasador, ne morejo ponuditi višjiega standarda sob, ki g ga načeloma morali in ki si ga lojalni gostje po statusu nočitev in obiskov v njihovi “verigi” zaslužijo, ponudijo potem te sobe, ki so malce manj “utrujene”.[/quote]
So si pa vas verjetno zapomnili, ker ste morda njim že pisali pritožbe na upravo zaradi vaših dogodkov v Ajdi, Livadi (se je bralo o tem tudi že MON-u), zato so vam ponudili v Banovcih malce boljše, najboljše kar imajo, da nebi bilo spet pritožb 🙂 Spremljajo goste in njihovo kroženje po njihovih nastanitvah, če so pritožbe, brez skrbi 🙂
Žal, moram razočarat obe zgornji pisanji, sama si izberem sobo. Ne vem, ali je na spisku obnovljenih/dodelanih ali ne, bila sem že, če se prav spomnim, v vseh sobah v traktu, ampak eno sem si posebej zapomnila in vsakič znova prosim zanjo. Tako da ne, ne dodelijo mi je.
Glede dodeljevanja sob: si v vnemi narobe razumela -pisanje je bilo o dodeljevanju sob za tiste, ki imajo zlati in platinasti status Ambasador v Sava verigi hotelov, ti dobijo manj utrujene, zdelane, manj frekventne, delno kozmtično prenovljene sobe na manj hrupnih koncih hotela ( vogali)… Saj tudi na leto več sredstev zapravijo za njihove nastanitve in tako pridobijo tak bonus, status, kar je čisto prav. Kaj nudi, pa seveda lahko preberš na njihovi spletni strani.
Kot zanimivost: Ajda, Termal tudi Livada so malce zguncani z opremo tudi zato, ker se tam odvija veliko porok, ljudje pijani po slavju brez občutka delajo grdo z inventarjem in opremo sob, tudi pobruhajo vsevprek dostikrat.
V Livadi so pa razred zase gostje, ki pridejo igrat tui golf in nekateri presrani Rusi – tudi nimajo odnosa inventarja hotelskih sob, tako kot za mizo v jedilnicah ne. Ne vemo pa, ali dajejo ti gostje take hude napitnine naprimer natakarjem, čeprav slovenski tudi damo ob večerjah napitnine, a očitno naše niso nič vredne, da tako letajo okoli njih in trenirajo nemščino ( jaaa, to bo problem, nemška špraha je več vredna, kot domača), slovenskemu gostu pa rečejo, da mora počakat, m postavijo naprimer pogrinjek na umazan prt, kjer so se prej mastili tujci, ker za slovenca je v hotelu s 4 ali 5 zvezdami tako ali tako deber…. ali pa če zmanjka pri zajtrku nekčesa, rečejo vzamite kaj drugega, saj je še dosti ostalo….. Hja, tudi od mojega denarja dobi plačo, ne sam od tujega gosta, ki mu leze v tazadnjo. Pa me ne moti, če se smešijo z lezenjem v tazadnjo takim gostom, ker so v zadnjih 2letih velikokrat vnaprej dogovorjen skupine tujih turistov ( uokojenci, sindikalisti, itd), ki plačajo dosti manj, kot naprimer jaz plačam za polpenionsko storitev, jemo pa vsi skupaj iz istega bifeja, pa horda izprazni vse taboljše takoj-za njih bi morali odpreti posebno sobo in njim posebej pripraviti bife, ker tudi manj plačajo, kot jaz. vem, ker imam izkušnje z delom v turizmu, kako to gre pri organiziranih skupinah. To so turisti, ki se ne vračajo redno, mi nekateri Slovenci pa (smo) se, dokler nismo odkrili prijaznosti in spoštovanja slovenskega gosta po toplicah drugje. In nas je minilo obiskovati določene slovenske terme tudi iz teg nespoštljivega odnosa in neenake obravnave zaposlenih do slovenskega gosta, kot do tujega.
Sem povsem v redu razumela, imam status zlatega ambasadorja, že nekaj let, pa ne čutim nikakršnega drugačnega odnosa, beri: bolj/manj prijaznega, kot pred leti, ko sem prvič prišla k njim, vedno so bili in so zelo prijazni in ustrežljivi, enako velja za sobe, so enako prijetne.
Sem povsem v redu razumela, imam status zlatega ambasadorja, že nekaj let, pa ne čutim nikakršnega drugačnega odnosa, beri: bolj/manj prijaznega, kot pred leti, ko sem prvič prišla k njim, vedno so bili in so zelo prijazni in ustrežljivi, enako velja za sobe, so enako prijetne.[/quote]
Aha, je šla plima malo nazaj 🙂 Pa lep večer!
Še eni ljubitelji Banovcev tukaj! Največ so tam vredni zaposleni – prijazni, ustrežljivi, za otroke je raj, ker je animacija res super (v Biotermah niso imeli A od animacije, nekaj so risali in gledali televizijo, v Banovcih pa je organizirana tematska animacija, ki je zabavna, poučna in to vsak dan 2x vsaj po 1,5 ure, tako se otroci tudi med sabo spoznajo in jim res ni dolgčas).
Sicer pa: hotel Bioterme je res mnogo lepši, notranji bazeni so približno enako premajhni, zunanji so v Banovcih ok, je pa res kdaj pa kdaj grozna gužva. Res bi bilo treba kaj obnoviti. Savne in kozmetični salon so pa zelo lepe (novejše?).
Hrana je v Banovcih odlična, res pa je, da je kar precej “težka”. Je pa solatni bife krasen in lahko pač tam kaj vzameš, če hočeš malo premora med mesom. Vedno imajo tudi prleške jedi, hrana ni postana, sproti prinašajo.
Banovci so za svojo ceno zelo zelo v redu.
Tole je pa še kako res. Nekateri moški natakarji so katastrofa, gospodje v kasnejših letih, iz tiste stare hotelirske šole, naveličani že vsega, nesramni, ki sloveskega gosta tako grdo gledajo, češ kaj delaš tukaj, si moral priti sem, da te moram streči?-čisto tak občutek dobiš, ker si kot gost odrinjen, ker se preveč posveča naprimer skupini avstrijskih upokojencev, ki so zagotovo plačali manj po osebi za nastanitev in hrano kot skupia kot ti, ki si individualen gost. So nekateri natakarji po slovenskih termah tako živčni, ker med delavnim časom ne morejo in smejo piti alkohola naprimer in morajo biti kolikortoliko trezni?
Tudi na recepciji term Lendava je bil en receptor blizu 60-ih, ki je zelo rad pred gosti šikaniral mlajše, zelo mlade sodelavke, se delal glavnega, pomembnega, jim solil pamet čisto brezveze pred gosti. Ob nedeljah naprimer kinkal za računalnikom v recepciji! Ne vemo, če še dela tam, ker že cca 3 leta ne hodimo več tja – tudi zaradi takih uslužbencev!
Ko je šel v recepciji naprimer mimo slovenski gost, je glavo podmulil dol za računanik, ne bev ne mev, češ kaj te bom jaz pozdravljal – gosta se pozdravi, z dober dan, pa četudi je samo slovenski gost, to je del bontona in nalog zaposlenih v turizmu! Taki si ne zaslužijo delati v turizmu, niti doslužiti penzjona na delovnem mestu z direkt stikom z gostom – je dosti mladih, perspektivnih, brez služb, ki bi z veseljem to delali, pa ne morejo. Pa škoda, ker imajo te terme najboljšo temalno vodo in blato v Sloveniji!
Slovenski gostje lahko samo upamo, da so take prerazporedili na druga delovna mesta, in da jih drugi več ne vidijo na mestih, kjer se dela direktno z gostom, ker taki ljudje nebi smeli delati na recepcijah, nikoli. In potem se vodstvo in uprava lahko vpraša, zakaj je upad slovenskih gostov, zakaj smo nekateri prenehali hoditi in zapravljati denar po slovenskih termah, pa bi ga še naprej, če bi bili obravnavani enakovredno tujim gostom. samo kaj, ko starea sloda ne moreš spreobrniti, ga je bolje zamenjati z mladim. In to samo zato, ker so preprosto slovencejsko nevoščljivi, da si lahko nekateri Slovenci tudi s pošteno zasluženim denarjem privoščijo oddih v slovenskih termah.
Pišem pa zato, ker imam veliko izkušenj s potovanji in bivanji tudi v tujini, pa res nikoli takih negativnih, kot v slovenskih termah samo zato, ker sem slovenski, domači gost. Verjamem, da so že kar nekaj sprememb naredili in zamenjali nekaj zaposlenih, jih prerazporedili v zadnjih 3 letih, samo grenak priokus pa ostane.
Forum je zaprt za komentiranje.