Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Terensko vozilo kupujem

Terensko vozilo kupujem

Končno mi finančno stanje omogoča, da si lahko privošči naša družina novo terensko vozilo.

Do sedaj smo uporabljali razne limuzine 4×4 zaradi terena kjer živimo.

Sedaj smo pričeli gledati za terenci. Kaj priporočate starši?

Cenovno gledamo od 30k do max. 40k evrov.

peugeot 40007

Glede na to, da rabite terenca zaradi terena, ne zaradi šminkiranja: Subaru Forester.

kupuješ terenca al kupuješ SUV, ? če terenca in za družinsko rabo, nissan pathfinder ali x-trail, če SUV, potem pa recimo nissan qashqai+2, ford kuga, bmw x3, mercedes GLK

Odvisno za kaj ga rabite; če je res za teren (ne pa le kakšno bolj grobo ali strmo cesto) in rabite tudi reduktor, ipd – potem kakšno bolj staro klasiko, kot npr. Toyoto LandCruiser, ali Defenderja ali pa Lado NIvo če uspete še kje kakšno izbrskat.

Aja… če pa novega pa res še najbolj kakšnega Foresterja, ki je sicer bolj na-pol limuzina.

tale nissam ful dopade, ga ima soseda in mi je res zelo

babe, nissan je zakon)))

Kaj pa Jeep? http://avto.over.net/aktualno/avto_triglav_sedaj_z_znamko_jeep/ so se začel prodajati v sloveniji.

Grand Vitaro. Jo imam in sem izredno zadovoljna.

kaj so se začeli.Če ga ima moj oče že 10 let. ali pa si morda mislil ta model. Pripisujem, da je poraba goriva unbelivable.

Jaz sem tud za Nisanna. Imela sem tako Pathfinderja kot X-traila, pa lahko rečem,da mi je bil X-trail bolj všečen in mehkejši za vozit.

lahko mao opišeš, kakšni so stroški vzdrževanja tega Pathfinderja. Mogoče bo to moj naslednji avto.Ko bom velika;)

Imel sem jeep-a wranglerja – za vozit je fini (pospeški do 100 fenomenalni za terenca), ko greš tankat, je pa zoprno – kar stojiš in točiš in točiš in točiš…. drugi prihajajo in grejo, ti pa še kar točiš. Tudi servisi so (včasih bili, zdaj ne vem ) zelo dragi in mnogokrat brez delov na zalogi.
Všeč sta mi landcruser in pathfinder, čeprav sta skoraj prevelika. Od suv modelov pa kuga…ali kdo ve kako je s kvaliteto fordovih terencev ?

Nissan in Subaru sta v izboru.

A, nisem vedel za Jeepa da se sploh prodaja pri nas.

če iščeš uporabenga terenca ki ti ga ne bo škoda za po terenu vzemi dacio

kaj takega kot ta http://avto.over.net/testi/dacia_duster_1_6_4x2_laureate/ samo da ima 4×4 pogon. ne bo ti ga škoda.

Se strinjam! Odličen avto, smo ga imeli 10 let, niti enega samega problema razen rednih servisov. Dovolj robusten za po terenu, dovolj udoben za mestno vožnjo. Ne vem, kakšni so zdaj foresterji, ampak nam se še sedaj kolca po njem, čeprav vsaj zaenkrat tudi s tem terencem, ki ga imamo ni težav. Ampak subaru pač ni…

da nisi moja soseda…hahaha

drugače pa je Pathfinder super, super terenc, mi ga imamo že 5 let in ga bomo imeli še naprej…

Moj stric ga je imel in kmalu zamenjal… a ni to bolj kvazi terenec?
Če se prav spomnim ni imel niti zapore dif, niti reduktorja…

Mi imamo Toyota RAV4. Vozi ga sicer večinoma mož, vendar je zelo zadovoljen.

V familiji furamo same renaulte, če bi gledal kaj v tej smeri bi koleosa vzeli.
Ravno nov se je pričel prodajati http://avto.over.net/aktualno/novosti/novo_doma_renault_koleos/…

Varčen je zagotovo, za po snegu pa tudi 🙂

Če se prav spomnim ni imel niti zapore dif, niti reduktorja…[/quote]
rok ti ne ločiš med terenskim vozilom in med SUV, terensko vozilo ima šasijo, SUV pa samonosnokaroserijo in pathfinder ima :šasijo, preklopljiv štirikolesni pogon, z možnostjo avtomatskega prenosa, ima reduktor in ima zaporo diferenciala, najboljši terenci pa so: puch G,(ali mercedes), landrover defender in lada niva, potem pa nissan pathfinder, mitshubishi pajero, toyota landcruiser in 4-runner, jeep cherokee..subaru forester je odličen avto, ni pa to terenec ampk suv

Če se prav spomnim ni imel niti zapore dif, niti reduktorja…[/quote]
rok ti ne ločiš med terenskim vozilom in med SUV, terensko vozilo ima šasijo, SUV pa samonosnokaroserijo in pathfinder ima :šasijo, preklopljiv štirikolesni pogon, z možnostjo avtomatskega prenosa, ima reduktor in ima zaporo diferenciala, najboljši terenci pa so: puch G,(ali mercedes), landrover defender in lada niva, potem pa nissan pathfinder, mitshubishi pajero, toyota landcruiser in 4-runner, jeep cherokee..subaru forester je odličen avto, ni pa to terenec ampk suv[/quote]

ali je samonosnakaroserija ni pomembno

Hvala vsem

za po mestu in terenu ti bo dobr tut evoque http://avto.over.net/aktualno/novosti/novo_doma_range_rover_evoque/
pa še fensi zgleda

New Report

Close