teranov liker
Pozdravljene!
Imam en problem. Pred enim tednom sem naredila teranov liker po receptu s Kulinarične Slovenije v katerega sem dala za liter vina 750 g sladkorja, 300 g borovnic in 2 dcl ruma. Sedaj po enem tednu, pa je v likerju nastala kar taka čudna gosta sluz (oziroma goste sluzaste kroglice). Ko ga natočim v kozarček zgleda kot da bi bile v likerju ta prave borovnice (sadeži), čeprav sem jih, ko sem jih pokuhala, precedila. Mi znate povedati zakaj je tako? Kaj sem naredila narobe? Vem, da je kar precej sladkorja v receptu – je mogoče ta gosta sluz nastala prav zaradi tega?
Za vaš odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
jaz sem se ravno na starševskem čveku hvalila, da sem včeraj prvič naredila teranov liker, po receptu ene deklice, ki nam ga je zaupala pred časom in je super uspel…
1 l terana
30 dag sladkorja
vanilijev sladkor
sok ene limone
sok ene pomaranče
tole segreješ, da se sladkor stopi, potem pa v ohlajeno dodaš 2 dcl ruma. super, res! pa lep pozdrav, metka 😉
Tudi meni se zdi veliko sladkorja… MOrda pa so borovnice v kombinaciji s sladkorjem želirale???
Ribezov sok-sirup, doma kuhan, želira in naredi take želejaste kroglice…
Po moje ne bi bilo narobe dodati še vino??? Bi rekla pol litra…
Borovnice pa krasno pašejo k terančku!
Ups…. zdaj šele vidim napako…
Borovničke krasno pašejo k REFOŠKU (in/ali merlotu)!!!
Se opravičujem!
teranov liker kjer je 700 gr sladkorja in ne vem koliko ruma= kar nekaj.
Zakaj v teranov-TERANOV liker basat borovnice,pomaranča,limone in ne vem kaj še….teranov liker mora imeti okus po teranu-PO TERANU-po grozdju ne po nekih eksotičnih sadežih in rumu.
Teranov liker je narejen izključno iz terana,sladkorja in žganja ki je pridelano iz grozdja.
Kaj vse si ljudje izmušljujete, ne morš verjet !!!
Forum je zaprt za komentiranje.