Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Teorija ljubezni

Teorija ljubezni

Uau, hvala Senza. :))[/quote]

Z veseljem. :)[/quote]

Eemm…zdaj sem šele videla, da se da tole moje razlagati na dva način. Torej, nisem mislila Uf, hvala Senza [sup][sub]z olajšanjem[/sub][/sup] ampak Uau, hvala Senza.[sup]z navdušenjem[/sup] Hočem reči (preden še bolj zakompliciram) … ti kar nadaljuj. :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ker smo že večkrat v naših temah prišli do bistvenega vprašanja, kako najti ustreznega ali kvalitetnega partnerja ter tako sebi na ustrezen in nam tipičen način zapolniti našo potrebo po sreči in ljubezni, sem prišel do zaključka, da je še najboljši recept za to, da si nehamo lagati, se sprenevedati ter si priznamo resnico o sebi
Skozi naše globokoumne in filozofske debate, smo že velikokrat dobili namig, da obstaja določena korelacija in soodvisnost med našimi skritimi, nezavednimi vzorci in osebami, ki jih izbiramo za svoje partnerje ali prijatelje.
V enem stavku lahko povem, da je partner le realizacija našega nerealiziranega dela naše osebnosti.
Vse naše notranje borbe in konflikti, zato prej ali slej postanejo glavna tema naših intimnih odnosov.
Samo preko tega, da v odnosu odvržemo vsaj del svoje sebičnosti in v partnerju prepoznamo del sebe, lahko resnično začutimo notranji mir in pripadnost.
Samo skozi takšen odnos lahko čustveno rastemo.

http://www.sensa.si/duhovnost/sedem-ogledal-duhovnega-partnerstva/%5B/quote%5D

Veš kaj, tole si ti tako zakompliciral, da se sliši kot en zapleten kuharski recept, ki se ga upajo lotiti samo največji kuharski mojstri. Po sistemu – že ko vidiš katere vse sestavine potrebuješ, te mine, da bi sploh poskusil. Vsi tile vzorci in ogledala, pa realizacija in nerealizacija osebnosti – mislim …v resnici je to dokaj preprosta zadeva, ki funkcionira ne da bi od vse te silne teorije kaj vedel. :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Z veseljem. :)[/quote]

Eemm…zdaj sem šele videla, da se da tole moje razlagati na dva način. Torej, nisem mislila Uf, hvala Senza [sup][sub]z olajšanjem[/sub][/sup] ampak Uau, hvala Senza.[sup]z navdušenjem[/sup] Hočem reči (preden še bolj zakompliciram) … ti kar nadaljuj. :))[/quote]

Tako sem tudi prebrala. 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Zdaj pa nekaj ne razumem. Tu praviš, da si moramo priznati resnico o sebi. Kar je lepo in prav.
Ko pa jaz priznam resnico o sebi pa mi pišeš, da to ni ok in sploh poudarjaš, da nimam prav, ko povem resnico o sebi. Jaz ne čutim potrebe, da bi lagala, da sem lepa, postavna, mlada, izobražena, s super plačo, s fenomenalnimi prijatelji, hobiji. Pa mi, tudi ti, že ves čas dopoveduješ, da ni ok, ko pišem resnico o sebi. Kaj zdaj, resnico ali laži?[/quote]
Nič ni narobe z resnico o sebi, ampak s tem, kakšna je ta resnica.
Če si res debela, ni nič narobe, če si to priznaš. Narobe je, da si debela in se samopomiluješ.

Če si lačen, ker nam je potreba po hrani vsem dana, še to ne pomeni, da ti hrana kar pade v usta in še to točno tista, ki si si jo zaželel. 🙂

Pa sem mislila, da nam je vsem jasno, da o tem, kakšna oseba je kdorkoli od nas, ne vemo kaj dosti, dokler se ne spoznamo tudi izven foruma. Ko se določene lastnosti v pisanju enega forumaša ali forumašice ponavljajo, jih logično pripišeš človeku, ki ta lik tvori. Vem, da se bo bunil, ker ga nepooblaščeno omenjam, ampak če vzamem za primer NM3w-ja, bom tudi napisala, da je prostaški. Na forumu ja, v reali pa … njegova stvar.[/quote]
Logično je, da jih pripišeš in to je potem boleče za tistega, ki mu je namenjeno in špetir je tu…
Gre za način izražanja, ko bi lahko povedali nekaj manj boleče pa očitno ne znamo, zmoremo, nočemo….[/quote]
Ampak, debela starunklja je sama napisala, da resnica ni zaželena od drugih uporabnikov, kot da nočemo resnice, zato je sama ne napiše.
Če pa drugi napiše resnico in jo DS obsoja, potem tudi sama noče resnice.

Tisto pravo hrano si moraš zaslužit ja. Če nimaš šoldov ješ pa solato z vrta, kaj ti pa še preostane….

Ravno zato, ker je potreba po ljubezni velika, je toliko čveka okrog tega. :)) Še celo ti, ki je kao nimaš (ker sta ti dovolj voda in kruh), kar naprej odpiraš teme o tem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Preprosta se nam zdi, dokler zadeva funkcionira, ker sploh ne rabimo razmišljati o sami zadevi.
Računalnik se nam tudi zdi preprost dokler funkcionira in deluje tako, kot si želimo.
Ko pa ne funkcionira, pa se začnemo spraševati o razlogih in običajno rabimo mojstra, če že sami nismo mojstri in se nismo že prej spraševali o funkcioniranju, ko je še funkcioniral. 🙂

Prav tako marsikomu zadeve ne funkcionirajo in brez razumevanja, ne bi našli rešitev.

Robi, jaz napišem resnico, pa vas moti. Mi je pa smešno, da nekdo, ki samo jamra čez družbo, čez ženske (tiste ta fine), čez politike, čez tajkune, drugim govori, da se samopomilujemo. Sam pa rekorder v samopomilovanju :).
Jaz sem se tu gor naučila, da ljudem ne smeš zaupati resnice. Hodim na neke terapije, kjer nam vbijajo v glavo, da recimo določene bolezni niso sramota in da naj nas ne bo sram o tem govoriti. No jaz sem se odločila, da preskusim glede teh zadev tu gor in ugotovila, da ljudem ne smeš govoriti resnice o sebi. Če jo poveš, da bodo skušali poniževati, dajati v nič. Pa naj gre recimo za bolezen kot je sladkorna ali pa za recimo to, da delaš v tovarni za tekočim trakom. V glavnem ljudje iščejo nekaj, da te ponižujejo. Torej resnice o sebi ne smeš govoriti in se ti bo dobro godilo. Še bolje pridejo skoz tisti, ki se lažejo.

:)))) Debela, samopomilovanje ni bolezen, ampak zaj… karakter.

Zaupaj nam (saj mogoče si že, ampak tega nisem prebrala), katero bolezen so ti diagnosticirali? Obljubim, da bom nemo tiho:).

Robi, jaz napišem resnico, pa vas moti. Mi je pa smešno, da nekdo, ki samo jamra čez družbo, čez ženske (tiste ta fine), čez politike, čez tajkune, drugim govori, da se samopomilujemo. Sam pa rekorder v samopomilovanju :).
Jaz sem se tu gor naučila, da ljudem ne smeš zaupati resnice. Hodim na neke terapije, kjer nam vbijajo v glavo, da recimo določene bolezni niso sramota in da naj nas ne bo sram o tem govoriti. No jaz sem se odločila, da preskusim glede teh zadev tu gor in ugotovila, da ljudem ne smeš govoriti resnice o sebi. Če jo poveš, da bodo skušali poniževati, dajati v nič. Pa naj gre recimo za bolezen kot je sladkorna ali pa za recimo to, da delaš v tovarni za tekočim trakom. V glavnem ljudje iščejo nekaj, da te ponižujejo. Torej resnice o sebi ne smeš govoriti in se ti bo dobro godilo. Še bolje pridejo skoz tisti, ki se lažejo.[/quote]

To je res. Take stvari je bolje povedati samo ljudem, ki jim zaupaš. Zlobni ljudje komaj čakajo, da lahko nekoga ponižajo.

Kaj češ, poniževanje, posmeh in podobne zadeve je značilnost ljudi, ki imajo tudi sami kup problemov.
Sem pa presenečena, da se ljudje tu gor posmehujejo tudi ljudem, ki delajo v proizvodnji, sladkornim bolnikom, ljudem s previsikom pritiskom. Še več, tu gor kar naprej berem, da se posmehujejo tudi tistim, ki so imeli slabe starše.
Tako, da ja, forum je odlična zadeva. Tu res vidiš kaki so ljudje v resnici, ko odložijo maske in ko pride podlosti in zloba na plan.

Če je kdo zloben si ti in to s temi podtikanji. V vsakem postu posredno omenjaš mene. In sploh ne drži to, za kar me obtožuješ. Sram naj te bo.

Oprosti, GF, še nisem srečala osebe, ki bi se bolj podlo in zlobno obnašala kot se ti. Mi je pa zanimivo, če pravi, da to zate ne drži, zakaj si se pa našla v tem? Očitno drži, če si se našla. Drugi se niso našli, ti si pa takoj skočila v zrak.
Tisti, ki se ne najdejo v tem, se ne čutijo ogorožene. Veš nikjer ni pisalo, da velja za vse. In samo ti si se našla v zapisih.

…ker vsak dan ponavljaš moje zapise v svoji verziji. Misliš, kako si psihološko prebrisana, v bistvu si pa največji psiho:). Tudi tale tvoj odgovor je sarkastičen in namiguje na kr nekaj. Vidim, da uživaš v tem. Tudi z drugimi imaš tak način komunikacije. Samo, da sva si na jasnem. To je tvoja zgodba, da se bolje počutiš v svoji umazani obleki. Zdaj pa hitro napiši, kako se norčujem iz ljudi, ki so umazani in nimajo za vodo.
Ciao

Ja, jaz priznam, da sem psihični bolnik. Ti pa, ko si boš priznala, da se obnašaš zlobno in podlo do ljudi, ker imaš psihične težave, boš pa na poti ozdravljenja.

Katera resnica nas moti ?
Pa ti sploh ne veš kaj je samopomilovanje.
Kritiziranje nepoštenih ljudi in prevarantov, nima nobene veze s samopomilovanjem.
Malo se prej izobrazi, preden komu to očitaš.

Čist prov ti je napisala.

Življenje je pa že samo po sebi nepošteno. Zato pa ga poštenjaki, čeprav ti to sploh nisi (si samo lenuh), na koncu še najbolj nasrkate…

Kot prvo, dam DS prav glede GF. Od A do Z. Pac, moje mnenje.

Sicer pa menim, DS, da tvoje prepricanje, ljudem bolje resnice ne povedati, v tvojem primeru do neke mere sicer velja, ni pa to neko univerzalno pravilo.
Kot ti je ze nekdo napisal, sploh v tvojem primeru, je treba biti zelo selektiven komu se zaupati. Ni vsak vreden zaupanja.
Na splosno pa se spomni kako zgleda, ce clovek napise kaj “prevec” pozitivnega o sebi, tudi ce je resnica. Sledi pljuvanje, obtozevanje, kritika.
Skratka, ne pozabi, da je slovenska druzba (zal), kot je ze Mazzini veckrat napisal, obsedenea z “normalnim”. Izstopati, tako ali drugace, ni zdravo. Vecino moti. Te hitro poskusajo “normalizirati”. Tebe se marsikdo trudi gor spraviti. Mene pa, npr, dol.

Forum pa je tako postal kot druzina, kjer ze lep cas en drugega ne prenasajo. Prevelike razlikd. In prevec vsega se je nabralo

Preveč posplošeno.
Nekateri se dobro prenašajo med sabo in celo v večini primerov strinjajo, ko je govora o nekem življenjskem slogu ali načinom življenja.
Ali pa, ko je treba koga skritizirati, si posamezniki fajn pomagajo med sabo. 🙂

Sem ravno prejle poslušal enega starega (modrega) gospoda, ki je razlagal o poštenjakih in o tem, zakaj ga nasrkajo oziroma trpijo. Ker duša plačuje grehe za nazaj, se pravi pretekla življenja. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Preveč posplošeno.
Nekateri se dobro prenašajo med sabo in celo v večini primerov strinjajo, ko je govora o nekem življenjskem slogu ali načinom življenja.
Ali pa, ko je treba koga skritizirati, si posamezniki fajn pomagajo med sabo. :)[/quote]
Seveda. Sorodni pogledi nas zblizujejo.

Ampak, ce sem konkreten… Po vseh zaljivkah, ki sem jih bil delezen od samega prihoda na forum… Zaradi bore malo drugega kot zivljenskega sloga, ki odstopa od “normalnega”… In spoznanja, da moja (ne)kulturnost pravzaprav bore malo spremeni… Se nas nivo tolerance in kulture v komunikaciji razlikuje od osebe do osebe.

Seveda ji daš prav, ker si se prepoznal kot žrtev. Tebi se dogaja krivica na forumu, tebe se obrekuje zaradi drugačnega stila lajfa (kakšnega že?, v čem si tako drugačen?), ti si vedno predmet kritik…kaj ti je človek? Maš probleme? To je virtuala, obnašaj se v skladu s to resnico. Dogaja se ti le tisto, kar kličeš. Mene ne more noben kekec ali pehta ali rožle iz pravljice prestrašiti. Buuuuu!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close