Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Teorija ljubezni

Teorija ljubezni

Ker smo že večkrat v naših temah prišli do bistvenega vprašanja, kako najti ustreznega ali kvalitetnega partnerja ter tako sebi na ustrezen in nam tipičen način zapolniti našo potrebo po sreči in ljubezni, sem prišel do zaključka, da je še najboljši recept za to, da si nehamo lagati, se sprenevedati ter si priznamo resnico o sebi
Skozi naše globokoumne in filozofske debate, smo že velikokrat dobili namig, da obstaja določena korelacija in soodvisnost med našimi skritimi, nezavednimi vzorci in osebami, ki jih izbiramo za svoje partnerje ali prijatelje.
V enem stavku lahko povem, da je partner le realizacija našega nerealiziranega dela naše osebnosti.
Vse naše notranje borbe in konflikti, zato prej ali slej postanejo glavna tema naših intimnih odnosov.
Samo preko tega, da v odnosu odvržemo vsaj del svoje sebičnosti in v partnerju prepoznamo del sebe, lahko resnično začutimo notranji mir in pripadnost.
Samo skozi takšen odnos lahko čustveno rastemo.

http://www.sensa.si/duhovnost/sedem-ogledal-duhovnega-partnerstva/

ufff…. partner gor pa dol…pa levo pa desno pa sem pa tja….preveč se komplicira glede vsega…go with the flow, pa je najbolš po moje…

Tisti oneti ki mislite da je bistveno v zivljenju najti ustreznega ali kvalitetnega partnerja boste nekoc se zelo preseneceni. Ce ne v tem pa v katerem drugem zivljenju. Ce se slucajno ne reinkarnirate v muco copatarico.

Srečno vezani pa tuhtajo kako si poiskat ustrezno-kvalitetnega partnerja.

You go with my flow �

Ker smo že večkrat v naših temah prišli do bistvenega vprašanja, kako najti ustreznega ali kvalitetnega partnerja ter tako sebi na ustrezen in nam tipičen način zapolniti našo potrebo po sreči in ljubezni, sem prišel do zaključka, da je še najboljši recept za to, da si nehamo lagati, se sprenevedati ter si priznamo resnico o sebi
Skozi naše globokoumne in filozofske debate, smo že velikokrat dobili namig, da obstaja določena korelacija in soodvisnost med našimi skritimi, nezavednimi vzorci in osebami, ki jih izbiramo za svoje partnerje ali prijatelje.
V enem stavku lahko povem, da je partner le realizacija našega nerealiziranega dela naše osebnosti.
Vse naše notranje borbe in konflikti, zato prej ali slej postanejo glavna tema naših intimnih odnosov.
Samo preko tega, da v odnosu odvržemo vsaj del svoje sebičnosti in v partnerju prepoznamo del sebe, lahko resnično začutimo notranji mir in pripadnost.
Samo skozi takšen odnos lahko čustveno rastemo.

http://www.sensa.si/duhovnost/sedem-ogledal-duhovnega-partnerstva/%5B/quote%5D

Oprosti, ampak v tem ni nič vsebinskega napisano, novodobna kuhinjska psihologija. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pa ne dovoli kritike svojega nacina pisanja in raje zbrise post. Strahopetno. Neposteno. In evidentno.

Robi sorry, ampak ne vem, kaj si ti v svoji partnerki prepoznal kot del svojega člena:)). Morda manjkajočega ja in je to tvoja temna plat:)).

Meni se to bolj berejo kot autosugestija nekoga, ki išče partnerko, kot pa srečno vezanega človeka..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Meni se to bolj bere kot autosugestija nekoga, ki išče partnerko, kot pa srečno vezanega človeka..

Ker je pustil zgornji kriticen post stat.

Vse te teorije samo dokazujejo, kar ves čas trdim. Večina zvez je kompromis zaradi nesposobnosti biti sam. Ljudje potem v zvezi iščejo neko zaščito pred svetom, ali pa tudi pred svojimi strahovi. Izumljajo teorije, ki naj bi jih pripeljale do tega, kako si poiskati idealnega partnerja. te teorije razvijajo še potem, ko so partnerja baje že našli.

Meni je bolj všeč razmišljanje ljudi, ki so v vezi, ker jim je pač lepo, ko jim ni več lepo, pa več niso. brez teorij in nekih hudih kompromisov znajo reči tudi, da je zgodbe pač konec. To iskanje nekih idealov in teorij, kako najti dosmrtnega partnerja, s emi bolj zdi značilnost ljudi, ki se bojijo življenja in izzivov, ki jih življenje prinaša.

+1

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

You go with my flow �[/quote]

heh…ja povej kje se prklučim…. drava, sava, savinja 😀

Kako vzameš, ampak večina ljudi povezuje zveze z osebno rastjo, ker tam je potrebno:
– sodelovati
– se prilagajati
– kaj potrpeti
– usklajevati
– spoštovati
– dogovarjati
– upoštevati

Tudi statistično recimo poročeni moški živijo dlje od večno samskih. Bližina je za večino ljudi zelo pomembna, torej ne samo prijateljski stik, ampak tudi tesnejši čustveni in telesni stik, intimna, popolno zaupanje…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Večina večno samskih si ni sposobna dobit babe in so zato večno samski. Jst npr si lahko z lahkoto dobim babo, za resno zvezo, samo mi ni do tega, trenutno 🙂

You go with my flow �[/quote]

heh…ja povej kje se prklučim…. drava, sava, savinja :D[/quote]
Ti ze dobr ves kje se loh prklucis �

heh…ja povej kje se prklučim…. drava, sava, savinja :D[/quote]
Ti ze dobr ves kje se loh prklucis �[/quote]

vem, vem….prek modema na forum 😀

Ok, gremo takole, zakaj rabite teorije, če nam je baje želja do ljubezni vsem dana?

Zdaj pa nekaj ne razumem. Tu praviš, da si moramo priznati resnico o sebi. Kar je lepo in prav.
Ko pa jaz priznam resnico o sebi pa mi pišeš, da to ni ok in sploh poudarjaš, da nimam prav, ko povem resnico o sebi. Jaz ne čutim potrebe, da bi lagala, da sem lepa, postavna, mlada, izobražena, s super plačo, s fenomenalnimi prijatelji, hobiji. Pa mi, tudi ti, že ves čas dopoveduješ, da ni ok, ko pišem resnico o sebi. Kaj zdaj, resnico ali laži?

Ali pa recimo moški, ki kar takoj začne kako je nesrečen, ker ni več z bivšo in ker ga je ta varala in ker bla bla je taka in taka p… Je odkrit in pošten, ampak vsaka bo bežala stran od njega.
Ali pa moški, ki pove, da je star 45 in da želi čim prej otroka in da so vse ženske neresne on pa išče resno, ker hoče otroka. Je pošten, odkrit , amapk deluje obupano in bo vsaka bežala stran. Razen, če bo katera ravno tako obupana.
Pa mislim, da bi moški ravno tako rekli, da bi bežali stran od tako odkrite ženske, da bi spredavala vse o bivšem ali pa o tem kako je obupana, ker ji biološka urica tiktaka.
Ali pa nekdo, ki je sicer ok in super človek, ima pa težave recimo z depresijo, ker je v težki situaciji, recimo huda bolezen bližnjega, nezgoda, nesreča , če bo takoj odkril svojo težavo, bo izgubil šanse. Če ne bo čisto takoj tega pojasnil, lahko druga oseba ugotovi, da je super človek, ki ima sicer trenutno težave, ki pa se dajo rešit.

Z večino se strinjam. Ugovarjam samo (nenapisanemu) delu, kjer ti
trdiš, da trajna srečna veza ne obstaja. Jaz pravim, da obstaja. Je pa
res redka.

Veliko je res. Vendar pa, kvaliteten odnos je lahko velik izziv, za mnoge prevelik in bežijo drugam.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zdaj pa nekaj ne razumem. Tu praviš, da si moramo priznati resnico o sebi. Kar je lepo in prav.
Ko pa jaz priznam resnico o sebi pa mi pišeš, da to ni ok in sploh poudarjaš, da nimam prav, ko povem resnico o sebi. Jaz ne čutim potrebe, da bi lagala, da sem lepa, postavna, mlada, izobražena, s super plačo, s fenomenalnimi prijatelji, hobiji. Pa mi, tudi ti, že ves čas dopoveduješ, da ni ok, ko pišem resnico o sebi. Kaj zdaj, resnico ali laži?[/quote]
Ostani pri resnici. Morda nekoč spremeniš pogled nase, takrat bo tudi resnica (tvoja) in odzivi drugih drugačni.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ko pa jaz priznam resnico o sebi pa mi pišeš, da to ni ok in sploh poudarjaš, da nimam prav, ko povem resnico o sebi. Jaz ne čutim potrebe, da bi lagala, da sem lepa, postavna, mlada, izobražena, s super plačo, s fenomenalnimi prijatelji, hobiji. Pa mi, tudi ti, že ves čas dopoveduješ, da ni ok, ko pišem resnico o sebi. Kaj zdaj, resnico ali laži?[/quote]
Ostani pri resnici. Morda nekoč spremeniš pogled nase, takrat bo tudi resnica (tvoja) in odzivi drugih drugačni.[/quote]

Ja, večina tu gor me prepričuje, da resnica ni ok :).
Pa tudi praksa kaže, da ni pametno razkrivati resnice o slabih stvareh o sebi. Kdor ne razkrije, ima šanse. Pa ne mislim, da mora zdaj lagati in igrati leta in leta.
Ampak preprosto nekdo, ki ima recimo težave z depresijo, to vestno skriva. Recimo ne pove, da hodi k psihiatru, ne pove, da je tablete. Preprosto o tej temi ne govori. Torej nič ne laže, samo ne govori o tem. In ima šanse. Druga oseba ga spoznava in ugotovi, da je ok človek. Tudi, če se potem nekoč pogovorita o depresiji, je tista druga oseba že videla, da je ok človek. Če pa na začetku rekel, da hodi k psihatru, da je na tabletih pa ga tista druga oseba sploh ne bi želela spoznati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close