Najdi forum

Tenerife

Smo 4 članska družina, otroka sta stara 4 in 7. Zbiramo pogum, da bi se odpravili junija na Tenerife. Zanima me preko katere agencije je najbolje potovati, kako dolgo traja let iz Munchna ali Gradza, kje najeti rentacar, kateri hotel priporočate ali vsaj kateri del otoka, kaj zanimivega se da videti, kako toplo je morje. Vsaka info bo dobrodošla 🙂

Let traja približno 4.5 ure.
Morje je za bolj pogumne, sicer pa ima vsak hotel bazen.
Meni je bolj všeč južni del otoka, ( Los Cristianos, Playa de las Americas) severni ima slabše vreme.
Za otroke je veliko tematskih parkov, glavna atrakcija pa El Teide (vulkan, 3718 m) in Loro park (živalski in botanični vrt).

Jaz sem šla vedno preko Odklopa, ki pri nas prodaja aranžmaje tujih agencij.

Z možem sva bila lansko leto na otoku Tenerife – na predelu Costa Adeje. Bila sva na poročnem potovanju, tako da sva si privoščila app z lastnim bazenom in jacuzzijem in sva morje videla samo iz terase in zvečer ko sva se sprehajala. Plaža v tistem delu je iz črne vulkanske mivke, kar meni ne odgovarja. :-/
So se pa ljudje veselo kopali, tako da najbrž ni pretirano mrzlo. Sicer pa ima skoraj vsak hotel že lasten bazen in se mi zdi, da so se družine rajši zadrževale v bazenih.

Rentala sva tudi avto in se odpravila v notranjost otoka, kjer vidiš realno življenje domačinov in naredil krog okoli otoka.
Avto se lahko renta že ob prihodu na letališče. Lahko si predhodno uredite, da vas avto čaka, se odpeljete do hotela in ob vrnitvi domov se pripeljete in pustite avto tam. Ponudnikov za rentacar je ogromno. Priporočam, da malo preverite cene in poskusite najti čim cenejšo varianto. Pa ne pozabiti na zavarovanje avta (ponavadi ponudijo), neko osnovno zavarovanje, stane cca. 20 eur extra in se splača, če slučajno poči kakšna guma ali spusti kakšno olje. Vedite, da so ti avti zelo slabo vzdrževani in vas ta strošek pride precej manj kot pa če se vam to zgodi in morate popravljati na lastne stroške. Preverite tudi gume, saj otočani precej škrtarijo na teh zadevah.

Na Tenerife sva šla v lastni režiji, letela iz Milana (Ryanair), hotel našla na Booking.com.

Na Costa Adeje sem zasledila v večini nemško-angleško prebivalstvo in je res ni stvari, ki je ne bi mogli dobiti – npr. Spar trgovina in McDonalds na plaži,… Ljudje so zelo prijazni in vam bodo z vesljem pomagali z informacijami.

Kar se tiče dogajanja na Tenerifih je ogromno stvari – od zabaviščnih parkov, gokart stez, shopping centrov, vulkan Teide, živalski park, botanični vrt, glavno mesto Santa Cruz in še mnogo zanimivosti.

Zelo priporočam, raziskujte čim več… in uživajte.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close