Tenerife s promocijo sončnega zahoda
Meni taka vožnja ni preblematična, vozim kombi za italijo, bologna je blizu. Predstavljaj si ko greš za napoli in ti na odcepu pri bolonji prbije gps : Vozite naravnost 600 kilometrov! hehe
Pred kratkim so taljanski polcaji skantal tistga svojga lamborginija, tko da loh mal prtisnš po njihovih autocestah pa ni krize.
Če kaki punci rabita kdaj prevoz naj se javita pa sprot zategnem do bologne če lih grem v tisto smer 🙂
LP
Lodo, povezave imaš v tistem info emajlu, ki ti ga pošljejo.
Takole pravi :
Rezervacija parkirišča:
Milano: http://www.parcheggiaeroporto.com/AdminAddPrenotazione.aspx
Bologna: http://www.bologna-airport.it/parcheggi/main/step1.asp?LN=UK
Pisa: http://www.pisa-airport.com/aeroporto_di_pisa_108.html (cenik, P2 ali P4, rezervacija ni potrebna)
Še ena dodatna zadeva, ki pa mene zanima in sicer če bi bil pripravljen kakšen član se dobiti na kavici in malo razkazati ta “klubski” portal R.C.I.ja, kako se potem te menjave opravlja.
Lp
Sam sem bil uporabnik storitev RCI Agencije, in sicer smo 4 osebe odšle na enotedensko bivanje na Tenerife. Kako smo prišli do počitnic ste izčrpno že opisali vsi zgoraj (zadaneš potovanje, sledi predstavitev, plačaš, in potem te na suho nat….. od zadaj.) malo šale.
Plačali smo 800 € za bivanje od ponedeljka do ponedeljka. Moram povedati da teh 800 € pomeni samo bivanje v enem od hotelov na Tenerifih. Karto in vso hrano, da ne bi omenjal izletov in potovanj, plačas sam.
Karto se da res dobiti poceni, iz letališča v Bologni, stane 600 € za 4 osebe, lete smo rezervirali 1 mesec prej, seveda je tu zraven še parkirnina (110 €) in cestnina ter bencin (140 €), razumem da so to moji stroški.
Pa pojdimo na tenerife. Na letališču te pričaka mini bus, ki te odpelje v hotel, ki ti ga je rezervirala RCI agencija. Tam te sprejme predstavnik RCI agencije, ki ti predstavi delovanje agencije. Nas je sprejel en debeluhar po imenu ANTONIO, kateremu je bil glavni cilj, nas spraviti v skupino uporabnikov storitev RCI-ja, seveda proti plačilu 8.000,00€. Na vsak način nam je hotel predstaviti njegovo predstavitev, kako to vse dobro poteka itd. Ko sem mu povedal, da nas zanima samo to tedensko bivanje na Tenerifih in da 8.000,00€ trenutno nimamo za plačilo počitnic v naprej, ga mi preprosto nismo več zanimali. Kot da nismo gostje njihove agencije, možakar nas je preprosto ignoriral.
ZGODBA O HOTELU: Na predstavitvi so povedali, da bomo ob plačilu 800,00 € dobili hotel z 5 zvezdicami, klub rezidence, ali nekaj takega. Vedeli smo da je vse to brez hrane in prevoza, kar nam je ustrezalo. Štirje, en teden, hotel 5 zvezdic, sprejemljivo. Vendar se stvar malce zakomplicira. Povedali so nam, da je ta hotel zaseden, čeprav smo se bili pripravljeni prilagoditi za več terminov. Zato so nas namestili v hotel z 3 zvezdicami, Club Marina, v kraju Costa del Silencio, v apartma (1 spalnica- 2 osebe, midva pa sva spala na kavču v dvevnem prostoru).
Tam smo zahtevali pogovor z vodjem hotela, ki nam je povedal, da tako bivanje kot smo ga dobili mi, stane 60 € na dan, kar pomeni 420 € – to je cena če pridejo 4 osebe na rececpcijo, brez kakršne koli rezervacije ali poznanstev. AGENCIJA RCI, pa je temu hotelu plačala za naše bivanje le 180,00 €, saj imajo med seboj sklenjeno neko pogodbo da zapolnjujejo kapacitete v tem klubu. Seveda imajo RCI tudi svoje apartmaje in sobe v hotelu, ampak nam jih niso ponudili.
Ko smo videli, da so nas nategnili za 620 € (v najhujšem primeru), oziroma za 380 €, razlika v ceni ki smo jo plačali agenciji in v ceni če bi sami rezervirali hotel, smo od predstavnika RCI v tem clubu g. ANTONIO zahtevali, naj nas namesti v večji apartma, kjer bomo lahko normalno spali, ali naj nam ponudi vsaj zajtrk, ali naj nas namestijo v kakšen boljši hotel glede na to da jih imajo 280 po celem svetu, baje, se to ni zgodilo. Predstavnik nam je povedal, da je razlog zakaj nas niso namestili v hotel z 5 zvezdicami v tem, da smo premladi in nimao dovolj denarja ????? Halo??? in seveda da on ni nič kriv, da so to uredili v Ljubljani in podobne oslarije. Poklicali smo v Ljubljano, kjer so ponovno povedali, da naj si preberemo pogodbo, da tam vse piše itd. Sprijaznili smo se z bivanje v hotelu, ki da ne bo pomote ni slab, prijazni receptorji, seveda za 400 € na teden, kolikor oni zahtevajo za tovrstno bivanje.
Vsem srečnim nagrajencem oziroma izžrebancem dopusta na tenerifih svetujem, da si tovrsten dopust rezervirajo pri kakšni drugi agenciji, ali v lastni režiji. Na otoku je glavna dejavnost turizem, sploh v zimskem času so kapacitete več ali manj prazne, tako da vas bojo povsod veseli, sploh pa za 800 € za 4, dobite v takem hotelu kjer smo bili mi ALL INCLUSIVE, samo potrebna je rezervacija preko interneta, lahko pa tudi na blef, saj je bil hotel prazen.
STROŠKI POTOVANJA: 800 € RCI
600 € letalske vozovnice
140 € bencin in cestnina
110 € parkirnina na letališču Bologna
20 € prevoz iz hotela na letališče
480€ za hrano (upošteval sem 15 € na osebo na dan, mi
smo zapravili občutno več)
Skupaj je stošek golega bivanja 2150€, seveda da tam samo bivate in se kopate v ledeno mrzli vodi hotelskega bazena.
Če pa greste še na oglede parkov (SIAM park, LORO park 250 € za štiri,), renta a car za tri dni 150 €, ogled vulkana oz. gore TAIDE, žičnica 100€, uglvnm nič ni zastonj, samo življenje je dražje kot v sloveniji, razen bencina. Naš strošek bivanja 1 denen za 4 osebe cca 3.000,00 €.
Poglejte si podobne aranžmaje na spletni strani ODKLOP.si, kjer bostne našli veliko boljše aranžmaje.
Otok TENERIFE je dejansko zelo lep, skoraj cel otok se ukvarja z turizmom, ostanejo jih le peščica kateri gojijo banane. V zimskih mesecih kapacitete niso polno zasedene, tako da si izberite hotel vsaj z 4 zvezdicami, vsaj polpenzion, kajti hrana v restavracijah je v primerjavi z nami kar draga. Ljudje so prijazni, v celem tednu nismo imeli problemov. Sem obiskal že veliko turističnih krajev, potoval z večimi turističnimi agencijami, vendar take vrste odnosa in poslovanja kot ga nudi RCI kvazi neki sončni zahod, pa še nisem doživel.
Moje osebno mnenje je, da RCI prodaja sobe v hotelih po vsaj še enkrat večji ceni kot jih lahko rezervirate preko interneta, na samih predstavitvah pa prikazuje slike nekih bajnih hotelov. Drugače na samih tenerifih ni slabih hotelov. Nisem neki BLOGAŠ ali človek ki bi vse kritiziral ampak tole njihovo poslovanje oziroma natego… pa me je rahlo razjezilo. Če koga zanimajo slike, mu jih lahko pošljem, lahko pa vam odgovorim na vsa vaša vprašanja.
Lep pozdrav
MATJAŽ.
Bolj ko berem vse tole, manj mi je jasno, da se pustite tkole nat…
In da v današnjem času, ko je vse dostopno preko interneta, plačate neki agenciji samo namestitev, vse ostalo si morate pa itak organizirat sami. Ne rečem, da potujejo z agencijo ljudje, ki se sami ne znajdejo toliko, da bi si vse zorganizirali in jim vse kompletno uredi agencija. Ampak da plačaš preko agencije samo posteljo v nekem hotelu, vse ostalo pa urejaš sam … to je pa res brez veze.
Tole je samo ena izmed spletnih strani, kjer se da rezervirat hotele, po mojih izkušnjah skoraj najbolj ugodna, 100% zanesljiva, brez kakršnihkoli plačil vnaprej, z možnostjo odpovedi …
Pa mal preverite cene.
@ne-kapiram : zaradi množice ljudi, kot si sam sem odprl to temo, ker mene in predvidevam, da tudi nikogar drugega, ki je bil ali gre ne zanima “strokovno” mnenje o “nategih” – od nekoga, ki najverjetneje niti dobro ne ve za kaj sploh vse skupaj gre. Me bo pa blazno veselilo, če boš prebral moj prvi post in objavil svojo izkušnjo
@matjaž tenerifii : oprosti, ampak v tvoji objavi je toliko majhnih namigov, ki nakazujejo na oglaševanje (druge agencije, torej odklop.si)
– že v neki prejšni temi je bil omenjen “debeluhar” Antonio
– stroški bencina so napihnjeni, pot stane 68 € po ViaMichelin (kredibilen vir) v kar je uključena tudi tedenska vinjeta. Če si se do bologne peljal z “šleperjem” in porabil 140€, potem je to razumen strošek
– strošek parkiranja ne morem komentirati, saj nismo leteli in Bologne
– rent a car stane toliko za cel teden
– ogledi so seveda dopljačljivi
– ter seveda vsa napačna terminologija in razlaganje stvari, ki so ves čas na prezentaciji in rezervaciji tako povdarjani
– in pa seveda famozni marketinški : Poglejte si podobne aranžmaje na spletni strani
ODKLOP.si, kjer bostne našli veliko boljše aranžmaje.
Oprosti, lahko da se motim, ampak počasi sem že penast od vsega kritiziranja. Jaz sem se imel lepo, očitno nisem edini. Razmišljam in bom razmišljal o RCI Klubu do povratka na otok, kjer bom še enkrat vse preveril in pregledal in se dokončno odločil ja ali ne.
Pozdravljeni vsi berete in pišete na te strani in ostale s temo Tenerifi.
Jaz (oz. midva z ženo) sva bila na Tenerifih v RCI resortu že 2009. Naju so animirali v Zaboku (Hrvaška) agencija Luna iz Opatije. Ob primerjavi s prezentacijo Sončnega zahoda je bila zadeva malce drugačna.
Najin dopust je bil fantastičen – karte sem si uredil sam (ker sva bila tam v začetku marca) ni bilo ugodnih prevoznikov kakor danes in sva letela iz Munchna.
Apartma je bil v Regancy country club-u na vrhu hriba, za prevoz sva uporabljala njihov brezplačni avtobus, Šla sva na 3 celodnevne izlete. 1 dan po celem otoku (v organizaciji RCI), 1 dan na otok La Gomera in 1 dan v Loro park.
Na njihovi prezentaciji (trajala je cca 1,5 ure sva se odločila in zakupila apartma – time sharing.
Lani pa sva šla že na prvo njihovo destinacijo.
O vseh podrobnostih me lahko vprašate na 3mba.sp@gmail.com
Za vse ki se zanimate za Tenerife pa majhna zanimivost: midva vam lahko enako zadevo ponudiva za PRECEJ manj denarja…
lp
BruLi
Fotr ti kar zakupi apartma za 10 let,upam da ti dajo provizijo za reklamo!!!-) mi bomo potovali sami ali pa v organizaciji prave agencije.
http://www.booking.com apartmaji od 28€/za dve osebi!!!
če koga zanima mu z veseljem odstopim app za sedem dni na tenerifih za plačilo 500 €. Mi smo plačali 780€. A je to nateg ali ni z strani te agencije ne bi komentirala pač vsak ma svoje mnenje sem pa zelo vesela da se oglašajo povratniki ki pravijo da so se imali super in takim tudi to ponujamo če je kdo zainteresiran.
E-mail: gbamrita@gmail.com
Pozdravljeni vsi, ki berejo te vrstice. Lani novembra sva z možem bivala na Tenerifih v sklopu RCI.
Res pa je, da sem destinacijo in ponudbo našla sama in ne preko agencije kot je Sončni zahod in podobne. Moram reči, da sem bila prijetno presenečena nad vljudnostjo vseh zaposlenih in posebno nad namestitvijo. To je bil apartma 5* . Otok je čudovit in 7 dni bivanja z vsemi stroški
avio karte, namestitev hrana je stala 500 eur za dve osebe. Ker kot družina uživamo v potovanjih in raziskovanjih novih destinacij smo se odločili tudi za nakup oziroma zakup apartmaja s tem pa smo dobili tudi možnost, da nudimo oziroma smo ambasadorji njihovih storitev.
V sklopu promocije vam lahko ponudim kontakt na Tenerifih če želiti doživeti enako izkušnjo kot
mi. Vse, ki jih zanima me lahko kontaktirajo na mail jona-n@hotmail.com
Sem hotla povedat, da se najdejo apartmaji ceneje v lastni režiji, brez kakršnegakoli podpisovanja pogodb oziroma obveznosti …
Mi si zmeraj vse sami organiziramo in rezerviramo, letala, hotele (razen kadar gremo na pot s s šotorom, takrat gre tudi brez rezervacij) in večinona pridemo skoz bistveno ceneje kot s kakšno agencijo.
Sem hotla povedat, da se najdejo apartmaji ceneje v lastni režiji, brez kakršnegakoli podpisovanja pogodb oziroma obveznosti …
Mi si zmeraj vse sami organiziramo in rezerviramo, letala, hotele (razen kadar gremo na pot s s šotorom, takrat gre tudi brez rezervacij) in večinona pridemo skoz bistveno ceneje kot s kakšno agencijo.[/quote]
Ma nemoj ?! V lastni režiji pridete ceneje skozi ?! Pa sem mislo da si morš svoj šotor rezervirat…
Kake mate ludi moji….
Brez zamere :*
Mene je na tej promociji zelo zmotilo, da so hoteli kar takojšnje plačilo. Z enim parom je šel predstavnik celo na bankomat, da sta dvignila denar in ne bi ušla. Že leta delam v turizmu tole vse skupaj pa me je spomnilo na Amway…najboljše, vzemite takoj preden zmanjka.
Z možem sva bila baje izžrebana za srečelov(lcd tv, mp3, počitnice) O žrebu niti govora. Sicer sva podpisala pogodbo, a denarja, ki so ga zahtevali takoj(500 eur) nisva položila…sva rekla, da nimava nič s seboj. Vseeno so sprejeli in nama ponudili Tenerife za 810 eur.
Na poti domov sem razmišljala, da tale anglež(moram priznati da je zelo simpatičen in odličen prodajalec) verjetno prodaja svoj apartma in apartmaje svojih prijateljev, ki so jih zakupili preko RCI.
No, doma sem malo brskala po netu in ko sem v Google vpisala Tenerife sem dobila povezavo na privatne apartmaje, ki jih dajejo v najem večinoma angleži. Ker imava majhne otroke(šola) sva se odločila, da greva avgusta v lastni režiji. Apartma za 2 tedna nas pride 600-700 eur, kar bi pri sončnem zahodu prišlo 810 eur. Tudi eni od teh apartmajev imajo velik komfort in z lastniki, s katerimi sem vspostavila stik so zelo prijazni in uslužni. Še voziček za najmlajšo mi bodo zrihtal.
Letalska karta je najcenejša iz Bologne z Ryanair, ki pa leti ob torkih in petkih, pri sončevem zahodu pa imajo menjave ob sobotah, zato ta let odpade.
Od sončnega zahoda sem vseeno dobila navodilaPISNA z linki, kam naj se obrnem za karte, avtohišo… vse ostalo pa pogooglaš sam in kmalu vidiš, da so te malo nat…no mene niso, in ko jim vseeno nisem plačala pologa me nihče ni kontaktiral ali opozoril, tako da, dragi moji, s to pogodbo ne morejo meni nič.
Podpisala sem jo v začetku decembra, pa me že tri mesece ni nihče vprašal, ali sploh mislim plačat. Toliko o njihovi resnosti.
Logično je, da agencije zaslužijo, saj je njihova naloga, da uredijo vse potovalne in bivalne zadeve.
Kolikor sem razumela, sončni zahod plača 500 eur rezervacije na Tenerifih, ostalo pa je njihov zaslužek.
Evo, nobene reklame za kakšno drugo agencijo, samo ko pa navežem stike z lastniki na Tenerifih, bom pa jaz ponujala ugone dopuste na Tenerifih(šala, ali pa ne)
V glavnem, najbolj me je zmotilo, da zahtevajo polog takoj, pa še na bankomat te pospremijo(bolno)
Preko interneta se da najti vsepovsod ugodne hotele in apratmaje (brez vzpostavljanja kakršnihkoli stikoc z lastniki) in tudi BREZ plačila vnaprej.
Razumem, da agencije za kompleten aranžma poberejo denar najraje že ob prijavi oziroma čimprej. Mi pa ni jasno, da nekateri samo za rezervacijo hotela/apartmaja (v lastni režiji) pristanete na predplačilo.
Forum je zaprt za komentiranje.