Tenerife- kaj si ogledati
V aprilu gre naša cela družina (2 otroka, 9 in 3 leta) za en teden na Tenerife. Da ne bi cel dan ležali ob bazenu bi si rada kaj ogledala. Zelo se mi zdi zanimiv vulkan (tako ga imenujem ker mi je lažje, vem da ima ta gora ime), rada bi šla na kakšno plažo in si ogledala tudi kakšna zanimiva mesteca. Kaj priporočate? Kako blizu se da videti oz. priti do vulkana? Ali je smiselno najeti avto za kak dan? Upoštevajte da imamo s seboj tudi otroke.
Hvala za predloge
lp
N
Kar fouš sem vam .
Torej:
podatki so izpred dveh let ampak mislim, da še vedno držijo
Avto vsekakor najemite. Bencin je precej cenejši kot pri nas.
Definitivno ogled LORO PARK-a za cel dan.
Vulkan se imenuje PICO del TEIDE. Z avtom se pripelješ na pribl. 2500m potem pa vozi gondola pod vrh.
Izredno zanimiva vožnja v vas Masca z južne strani Tenerifov.
Plaže niso ravno bogve kaj, je pa ena na SV otoka, kjer naj bi bil navožen pesek iz Sahare.
Los Gigantes na jugu od koder vozijo na oglede kitov in delfinov.
Loro Park = vstopnina 32 Eur po glavi
Gondola ne PIco del teide = 25-30 EUR , vožnje kar nekaj – gneča kar velika, lahko tudi daljše čakanje- sprehod po nacionalnem parku – mislim da je vstopnina.
Vožnja do Masce = 20 – 30 EUr po glavi (izlet)- taksi ali manjši kombi
Ogled kitov z ladje = 20- 35 EUR po glavi
Plaža , ki ima edina bel pesek res ni bogve kaj, pa tudi v morju se večina ne kopa – valovi !!
Obvezen ogled sosednjega otoka – La Gomera – zanimivo, ne poceni !
Bencin je res poceni, ker so Tenerifi zaradi politike države t.i. prostocarinska cona mislim da okoli 0,60 EUR/l – ampak najem avta pa ni več poceni.
Hrana – cene enako kot pri nas, v restavracijah nekoliko dražje.
Turistov veliko – predvsem angležev in nemcev “srednjih” let.
V Santa Cruzu videti predstavo flamenka Maria – karta 49 EUr.
Zelo lep je tudi severovzhodni del otoka, pogorje Anaga.
V vsakem primeru se vam za oglede splača najeti avto. Izposojevalnice avtomobilov so na vsakem koraku, cena za 3-dnevno izposojo avtomobila nižjega cenovnega razreda je 55-60 €, na dan 30- 35 €.Avtomobile pripeljejo v hotel, po uporabi tudi avtomobilske ključe pustiš kar v recepciji hotela.
Lp
lida
Mi smo bili pred tremi tedni tam. Za predšolske in šolske otroke je absolutno LORO park potem imaš Jungle park, pa Siam park Aqua land itd. To sem naštela kaj rabijo otroci…. Potem imaš še Teide in 2000 let staro drevo….Skratka, mi smo bili zelo navdušeni in mislim, da bomo še šli ker je prekrasno!!!!!!
Veliko lahko vidite, umaknite se turistični Playa del Americas, kjer boste najbrž letovali.
Glavno mesto Santa cruz, potem pa lahko greste z gondolo na 3.000m, ni poceni in včasih gužva, delajo pa samo do 15. Imajo kar nekaj tematskih parkov ala Loro park, ki so dragi, pojdite pa tja na celodnevni izlet. Meni je bil všeč tudi botanični vrt v Porto de la Cruzu, blizu je Loro, pa park s kamelami, …..
Seveda rentajte avto, a ga ne najemite v hotelu, ker so precej dražji. Lahko dobite tudi z otroškimi sedeži, so vajeni tega. Morda pogledate malo tudi ponudbo na internetu in rezervirate v naprej. Bencin je poceni, niso pa poceni vse parkirnine, ugotovite, ali ima hotel brezplačen parking. Dostokrat vam rent a car ne dovoljuje island hopinga, torej morate na La Gomero brez avta.
Ne kupujte v majhnih trgovinah sredi turističnega naselja ampak se odpeljite do večje trgovine malo od obale, boste prihraniti precej. Pijača je v hotelu kar draga.
Forum je zaprt za komentiranje.