Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek TenAiBudo je tolk car

TenAiBudo je tolk car

Nisi pa pomislil na to, da so “napačna” vprašanja le obrambne reakcije, ki od tistega, ki poseduje toliko znanja, spravijo v dilemo. 🙂

Marko, menda si hodil v šolo in se spomniš, ko ti je učitelj po tistem, ko si ti pol ure zrecitiral svoje nafiflano znanje, postavil eno provokativno vprašanje, da bi se ugotovilo, če sploh kaj razumeš od tega kaj si pol ure blebetal. 🙂

Menda nisi potem napadel učitelja, da te ni dobro razumel in je njegovo “napačno” vprašanje le posledica tega, ker tebe ni razumel. :)[/quote]
Seveda sem pomislil. NE vem pa, če si ti pomislil na to, da morda preprosto nisi pravilno razumel TenAiBude.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Robi, jaz v njegovih odgovorih ne vidim napada, kot ga vidiš ti, ampak vidim le dodatno pojasnevanje tistega, česar prvotno, ko si postavil neko vprašanje, nisi razumel. In verjetno temu ne bomo prišli do konca. 🙂
Mogoče pa se nekateri ne zavedate lastnega posmeha in preganjanja, ki ste ga sejali in vam je zato njegov odziv, ki ga dojemate kot napad, nerazumljiv oziroma kot nek dokaz prikrite agresije in ne vem kaj vse se ga je še obtoževalo. Vidite to, kar ste verjeli že od samega začetka, vse to pa ste sprožili s svojim odzivom. Kar velja za druge, velja tudi za vas. Nekateri to pozabljate.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kot veš, avtoriteta ni enaka avtoriteti.

Sem že pisal o tem, kako ga vidim in zakaj.
Mislim, da bi bilo prav, če prebereš vso debato. To ni le neka dlaka v jajcu, kot si napisal. 🙂

v bistvu sem jo pa do sedaj kot avtor teme odnesel še brez pljunka ☺☺♥

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Robi, to debato sem prebral celo. Prej sem te razumel drugače, ker si drugače vprašal. Vprašal si me, če sem prebral VSE ZAPISE od TenAiBude. S tem pa sem razumel vse njegove zapise na tem forumu in ne le v tej temi, zato sem rekel temu iskanje dlake v jajcu.

Veš kaj občudujem pri tebi…vztrajnost za vsako ceno:).

[sup]sine … đabe si se dal pribiti na križ … nič nisi dosegel[/sup] ☺
OK — resno Marko: tale bikov_drek od T.a.B. v tej temi si res prebral???

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Veš kaj občudujem pri tebi…vztrajnost za vsako ceno:).[/quote]
Nisi edina. :)) Marsikomu je to moteče. 😉

OK — resno Marko: tale bikov_drek od T.a.B. v tej temi si res prebral???[/quote]
Po moje si ga tudi ti, drugače se mi zdi malo neumestno ga označit za karkoli. 🙂

Veš kaj občudujem pri tebi…vztrajnost za vsako ceno:).[/quote]
Nisi edina. :)) Marsikomu je to moteče. ;)[/quote]

Ni moteče, je občudovanja vredno:).

OK — resno Marko: tale bikov_drek od T.a.B. v tej temi si res prebral???[/quote]
Po moje si ga tudi ti, drugače se mi zdi malo neumestno ga označit za karkoli. :)[/quote]
ajde, če bi natipkal, da si mi gledal preko rame, ko naj bi po tvoje bral
btw: zi že slišal ta diagonalno branje – prelet teksta … mi je zadoščalo preleteti prvi tekst T.aB._a tukaj

Slišal sem, ampak sam ne kritiziram nekaj, kar preletim le diagonalno. Nisem tako (pre)drzen. 🙂

Mislil sem na vse zapise na tem forumu, ker le na takšen način dobiš popolnejšo sliko in vpogled.
Zgleda, se tebi TAB zdi primerna avtoriteta..Pa bi imel takšnega šefa ali predsednika države, ki bi bil vzvišen tin vse druge, ki ne bi tako razmišljali kot on ter postavljali pravih vprašanj, poniževal in označeval za manjvredne?

Ne, niti približno ne morem rečt, da si mi zdi primerna avtoriteta. S človekom moraš živeti, z njim delati in nekaj doživeti, da lahko oceniš, ali je primeren za nekaj ali pa ne. Človek mora vse kar zagovarja, pokazati tudi v praksi. Vsaj pri njemu imam tak občutek. Verjamem pa, da je enim vzbudil odpor, še preden je sploh dobil priložnost to pokazat.
Mislim, da ni nikogar označeval za manjvrednega. Če človeku poveš, da nekaterih stvari ne razume, zaradi tega še ni manjvreden. Vsaj pri meni to ne velja. S tem človeka le opozorim, da “rine” v napačno smer in da nima smisla, da to ne pelje v pravo/željeno smer.
Se ti še nikoli ni zgodilo, da te nekdo ni razumel in si z njim raje prekinil debato, ker se ti ni zdelo smiselno nadaljevati? Je to zate pomenilo, da je tisti človek zato, ker te ni razumel, manjvreden? Kljub temu pa se je on lahko ob tebi počutil manjvredno. Zakaj? Po moje samo zaradi napačnega razumevanja in ne zato, ker bi se ti imel za kaj več.

Marko, če njegovega pisanja na prvi strani. v sosednji temi o turizmu, ne razumeš kot odsev vzvišene osebe, ki ostale označuje za manjvredne, potem pa res ne vem s čim si tako zaslepljen.
Prepričeval pa te tudi ne bom. 🙂

¸

Kup vprašalnic si nanizal ene za drugimi, ki se ne tičejo toliko človeka, o katerim pišeš, ampak se večinsko dotikajo pravzaprav tebe osebno, odtod tudi ta tvoj osebni angažma pri “branjenju žrtev”. Ampak tega seveda nisi sposoben uvideti, ker s suhoparno intelektualizacijo, racionalizacijo in relativizacijo zatreš in onemogočiš introspekcijo, ki jo odpira čustvena raven. Vendar ne morejo drugi ljudje podajati odgovorov tebi na tvoje forumske “eksternalizirane probleme”, ki jih poskušaš reševati preko drugih ljudi, da bi se drugi ukvarjali s tvojimi večnimi vprašanji, ki si ji sposoben le racionalno-razumsko predelati/oddelati/analizirati, na čustveni ravni pa si povsem odrezan od bogastva notranjega doživljanja, nezavednih impulzov, domišljije in seveda čustev, ko preko identifikacije z drugimi (v tem primeru TaiBuda) braniš dejansko sebe (namreč intelektualizacija je najbolj značilni obrambni mehanizem zate, kakor tudi za TaiBudo), z bagatelizacijo in z neskončnim zankanjem in nizanjem vprašalnic. Gre za tendenco po nadvladi, kontroli…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Se strinjam. In mislim, da Marko tudi sam dobro ve, da je za osebnostne spremembe, potrebno marsikatera čustva potlačiti ter razviti razumsko racionalno plat.

a je sedaj že dosti natipkanega, da pošljem TenAiBudo tja, od koder se je nakotil ☺

Se strinjam. In mislim, da Marko tudi sam dobro ve, da je za osebnostne spremembe, potrebno marsikatera čustva potlačiti ter razviti razumsko racionalno plat.[/quote]

Aja, čustva potlačujemo? Ti si tu menda zamenjal nagonsko s čustvi, pa tudi nagonov ne potlačujemo, ampak usmerjamo, vodimo, kar je zelo koristno…
Problem je, če delamo z razumom “silo nad čustvi”, ko smo tu že tako šibki, da nam služi kot obrambni mehanizem, potem ostane samo še suhoparna intelktualizacija in kvazi filozofiranje tjavendan….

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

¸

Kup vprašalnic si nanizal ene za drugimi, ki se ne tičejo toliko človeka, o katerim pišeš, ampak se večinsko dotikajo pravzaprav tebe osebno, odtod tudi ta tvoj osebni angažma pri “branjenju žrtev”. Ampak tega seveda nisi sposoben uvideti, ker s suhoparno intelektualizacijo, racionalizacijo in relativizacijo zatreš in onemogočiš introspekcijo, ki jo odpira čustvena raven. Vendar ne morejo drugi ljudje podajati odgovorov tebi na tvoje forumske “eksternalizirane probleme”, ki jih poskušaš reševati preko drugih ljudi, da bi se drugi ukvarjali s tvojimi večnimi vprašanji, ki si ji sposoben le racionalno-razumsko predelati/oddelati/analizirati, na čustveni ravni pa si povsem odrezan od bogastva notranjega doživljanja, nezavednih impulzov, domišljije in seveda čustev, ko preko identifikacije z drugimi (v tem primeru TaiBuda) braniš dejansko sebe (namreč intelektualizacija je najbolj značilni obrambni mehanizem zate, kakor tudi za TaiBudo), z bagatelizacijo in z neskončnim zankanjem in nizanjem vprašalnic. Gre za tendenco po nadvladi, kontroli…[/quote]
Zavedam se, da branim sebe Matjažko. Koga pa braniš ti, če ne sebe? Svetega duha? :))
A ti bom spet moral odgovoriti na svoja vprašanja, zato da mi boš naslednjič lahko ponovno vrgel pod nos to, da so vprašanja namenjena meni in ne drugim. A ni to tvoj beg od samega sebe in ne moj, glede na to, da poznam odgovore? V čem bi bil smisel, da ti še enkrat odgovarjam javno? Si mogoče pomislil, da na vprašanja sam prav dobro poznam odgovore, da so tam zato, da si vsak sam odgovori nanja, zato da se razširi pogled na neko stvar in ne zato, ker bi se nekdo bal na nanje odgovorit?

Tlačimo ali zanikamo, če pridemo do spoznanja, da imamo zaradi določenih čustvenih odzivov težave. In to se počne z razumom. Saj so spoznanja stvar razuma, s katerimi potem razum operira.

Se strinjam. In mislim, da Marko tudi sam dobro ve, da je za osebnostne spremembe, potrebno marsikatera čustva potlačiti ter razviti razumsko racionalno plat.[/quote]
Ja, ampak zakaj v tem primeru ne bi ti potlačil strahu, ki ga čutiš pred to avtoriteto oziroma morebitno manipulacijo, hipotetično? Zakaj bi morali drugi naredit spremembe, me razumeš? Nisi pripravljen priti nekomu naproti, v tem primeru TenAiBudi. Sicer ni s tem nič narobe, vseeno pa bi rad slišal utememljen, racionalni razlog. Menim namreč, da se določenih strahov vedno ne zavedamo, zato ker verjamemo, da so tam upravičeno. Pa niso vedno.

Ja, ampak zakaj v tem primeru ne bi ti potlačil strahu, ki ga čutiš pred to avtoriteto oziroma morebitno manipulacijo, hipotetično? Zakaj bi morali drugi naredit spremembe, me razumeš? Nisi pripravljen priti nekomu naproti, v tem primeru TenAiBudi. Sicer ni s tem nič narobe, vseeno pa bi rad slišal utememljen, racionalni razlog. Menim namreč, da se določenih strahov vedno ne zavedamo, zato ker verjamemo, da so tam upravičeno. Pa niso vedno.[/quote]
Ne vem, kolikokrat sem že postavil vprašanje vsem, ki mi očitajo ogroženost in nek strah, da mi razložijo na podlagi česa menijo, da se koga bojim ?

TAB se je umaknil iz debate, z očitki, da moja spoznanja temeljijo na predsodkih, da nimam pojma o stvareh katerih pišem in bla, bla, bla…Eno in isto še petstokrat…..
In zdaj meniš, da se jaz njega bojim ???

Tlačimo ali zanikamo, če pridemo do spoznanja, da imamo zaradi določenih čustvenih odzivov težave. In to se počne z razumom. Saj so spoznanja stvar razuma, s katerimi potem razum operira.[/quote]
Po teoriji REI je Racio edini zaveden razum in druga pot niti ni mogoča, saj se svojega nezavednega dela uma ne zavedamo, zato ga ne moremo nadzorovati, lahko pa skozi novo izkušnjo pridobimo nova občutja in s tem več ali manj zaupanja vase oziroma stvar/dogodek, ki v nas občutja prebuja.
Človek, ki je živel v družini, kjer se ga je samo teplo, se bo, ko bo prišel v novo družbo, tako ustrašil dvignjene roke, se bo umaknil ali pa celo napadel, ker bo začutil nevarnost. Mogoče pa ga je nekdo v resnici samo želel pozdravit.

Ja, saj si sam napisal, da je manipulativen. Manipulativnih ljudi pa si ne želimo nad ali ob sebi, mar ne. Torej jih preganjamo. Ker se jih bojimo. Bojimo, da nas bodo zmanipulirali, izkoristili le za svoj namen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close