TenAiBudo je tolk car
Toliko pametnih ljudi, “Budo” pa se pritožuje, da nima s kom debatirati. Meni to ni jasno. Lahko razložiš ?[/quote]
To je tako kot če bi en iskal učilnico, v kateri se odvija debatni krožek, pa bi zgrešil prava vrata in prišel recimo med čalne društva ljubiteljev praženega krompirja. Morda so med njimi tudi doktorji znanosti, ampak oni so v tistem trenutku tam zato, da premljevajo “krompirjeve” teme ne pa teme iz debatnega krožka.
Vsem pa tudi ni v interesu ves svoj intelektualni potencial potrošit na srečanjih ljubiteljev praženega krompirja. Nekateri od članov tega društva intelektualnega potenciala niti nimajo. Nekateri so tam samo zato, da zabijejo svojčas,da se z nekom družijo in jih niti krompir ne zanima. Nekaterim zagotovo ves čas po glavi skače samo to, kako bi nabrisali akkšno ljubiteljico praženega krompirja itd.
Toliko pametnih ljudi, “Budo” pa se pritožuje, da nima s kom debatirati. Meni to ni jasno. Lahko razložiš ?[/quote]
To je tako kot če bi en iskal učilnico, v kateri se odvija debatni krožek, pa bi zgrešil prava vrata in prišel recimo med čalne društva ljubiteljev praženega krompirja. Morda so med njimi tudi doktorji znanosti, ampak oni so v tistem trenutku tam zato, da premljevajo “krompirjeve” teme ne pa teme iz debatnega krožka.
Vsem pa tudi ni v interesu ves svoj intelektualni potencial potrošit na srečanjih ljubiteljev praženega krompirja. Nekateri od članov tega društva intelektualnega potenciala niti nimajo. Nekateri so tam samo zato, da zabijejo svojčas,da se z nekom družijo in jih niti krompir ne zanima. Nekaterim zagotovo ves čas po glavi skače samo to, kako bi nabrisali akkšno ljubiteljico praženega krompirja itd.[/quote]
Ne deluje kot doktor znanosti. Poleg tega, če išče sogovornike med ljubitelji praženega krompirja na čveku .-), to zagotovo ni. Je le manjši blefer, ki išče pozornost.
Mogoče ni prioritetna užaljenost, ampak jeza. Jeza, ki nastane zaradi neupoštevanja avtoritete, ki bi jih po samih prepričanjih osebe, morali upoštevati.
In jezen človek zna biti nevaren, zato je idealen za razne vojaške akcije, kjer zadovolji potrebe po izražanju jeze in ogroženosti.[/quote]
Menim, da se gre predvsem pri večini članov za povsem napačno razumevanje TenAiBuda, opažam da pozornost preobračajo k njegovi osebnosti, naravi, ter ga skuša(te)jo nekako “umazat” in morda samo zaradi njegovega pristopa, malo kdo pa dejansko razume, kaj želi povedat in večina gre mimo tega. In ker gre za napačno razumevanje, se ga na podlagi le tega (zanj) krivično obsoja oziroma se pozornost polaga na neko osebno raven, namesto, da bi se debata razvijala v smer argumentacije nekih prepričanj mimo osebnih oznak in obsodb. Še vedno menim, da je nastavil ogledalo in veliko vas je padlo na to nenamerno past. Eni bi se lahko iz tega tudi kaj naučili iz tega, ampak kaj ko je tako težko priznati lastno zmoto in je lažje iskati napake v drugih.[/quote]
Si ti en tok pameten kekec, enak Budotu.
Vsem pa tudi ni v interesu ves svoj intelektualni potencial potrošit na srečanjih ljubiteljev praženega krompirja. Nekateri od članov tega društva intelektualnega potenciala niti nimajo. Nekateri so tam samo zato, da zabijejo svojčas,da se z nekom družijo in jih niti krompir ne zanima. Nekaterim zagotovo ves čas po glavi skače samo to, kako bi nabrisali akkšno ljubiteljico praženega krompirja itd.[/quote]
To ni ravno neka razlaga. 🙂
Ne razloži kako lahko nekateri sodijo o debatah, če pa sploh niso pri stvari ali pa ne sledijo in zato sploh ne razumejo za kaj se gre. 🙂
TAB s vsakim svojim odgovorom na vprašanje, ki ga spravi v dilemo, želi dati vtis, da si vedno zgrešil vrata. Kot primer s vprašanjem, ki mu ga je postavila Katenjka…Vprašanje je čisto preprosto in sprašuje eno stvar, TAB pa brezveze bluzi čisto nekaj drugega, da bi dokazal kako so drugi neumni in nimajo pojma.
To ni ravno neka razlaga. 🙂
Ne razloži kako lahko nekateri sodijo o debatah, če pa sploh niso pri stvari ali pa ne sledijo in zato sploh ne razumejo za kaj se gre. 🙂
TAB s vsakim svojim odgovorom na vprašanje, ki ga spravi v dilemo, želi dati vtis, da si vedno zgrešil vrata. Kot primer s vprašanjem, ki mu ga je postavila Katenjka…Vprašanje je čisto preprosto in sprašuje eno stvar, TAB pa brezveze bluzi čisto nekaj drugega, da bi dokazal kako so drugi neumni in nimajo pojma.[/quote]Hja…:D
Kolikor sem uspela razumeti, mi je v odgovor na to namenil prvi odstavek, ko piše, da tradicionalne borilne veščine kot tudi njegov način razmišljanja temelji na za zahodnega človeka paradoksalni miselnosti…kar moram reči, da me je nekoliko odvrnilo od namere, da bi pravkar podrobno čitala njegove poste, kot bi morda to v današjem lepem jutru..morda pa samo rabim še nek miselni preskok, na čemer bom vsekakor še delala…
Sicer pa nisem neka sovražnica prostislovij, samo kar se tiče prostora-časa sem pač do sedaj bila prepričana, da se makroskopska telesa čisto dobro znajdemo s pravili klasične fizike…čeprav je to je zdaj znano že več kot sto let, da gre pri prostoru-času za relativno, ne toliko protislovno entiteto… 😀
Z ostalim se s spoštovanim ten ai budom seveda strinjam, do znanja, dela,..in kaj so še ti visoki pojmi- moramo biti ponižni in spoštljivi, morda bi samo dopolnila, da se za nerazumevanje smemo čutiti soodgovorne, ne pa izključno odgovorne. In seveda (se) moramo pustiti učiteljem, ko nam pomagajo. Če.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Robi, saj veš, da nihče ne bluzi čisto nekaj drugega za brezveze. Očitno ga nekateri res ne razumejo v ničemer. To ni mogoče?
Res je, včasih pa tudi to ne pomaga, odvisno kdo je na drugi strani in kaj je njegov namen. Mislim, da ni nekega univerzalnega pristopa, kateremu bi se vsi “klanjali”, saj drug drugemu vzbujamo razna neprijetna očbutja, na podlagi katerih se potem odzovemo “neprimerno” oziroma sogovorniku nerazumljivo, zaradi česar potem plodna debata pogosto pade v vodo.
Robi, saj veš, da nihče ne bluzi čisto nekaj drugega za brezveze. Očitno ga nekateri res ne razumejo v ničemer. To ni mogoče?[/quote]
Marko, na primer, da me ti sprašuješ kako pripraviti pražen krompir, jaz pa ti bom razlagal kako speči piškote. :)[/quote]
Problem nastane v tvojem razumevanju mene in tvoje vprašanje o krompirju se sploh ne navezuje na smisel tega, kar bi na primer sam želel povedat, zato ti na tisto vprašanje niti ne bom odgovoril, ker bi s tem dal napačen vtis in sicer vtis, da si me pravilno razumel. Žal pa me očitno nisi, če me sprašuješ o krompirju. Hipotetično gledano se to dogaja v debati z njim.
Robi, saj veš, da nihče ne bluzi čisto nekaj drugega za brezveze. Očitno ga nekateri res ne razumejo v ničemer. To ni mogoče?[/quote]
Marko, na primer, da me ti sprašuješ kako pripraviti pražen krompir, jaz pa ti bom razlagal kako speči piškote. :)[/quote]
Nisem dobro pojasnil zgoraj, ker sem pojasnil za primer, če bi ti mene spraševal za krompir, ne pa jaz tebe. :)) Ampak upam, da je point opazen.
Nisem dobro pojasnil zgoraj, ker sem pojasnil za primer, če bi ti mene spraševal za krompir, ne pa jaz tebe. :)) Ampak upam, da je point opazen.[/quote]
Hočeš povedati, da postavljam napačna vprašanja ? Če te prav razumem ? 🙂
Trdim? Saj pa to on sam ves čas poudarja v svojih zapisih. :)) Če ga sam razumem ali ne, sploh ni pomembno. In tudi, če grem pojasnjevat, to nima smisla, saj bi bil odziv na moje zapise enak, kot je na zapise TenSibuda. Poznam pa občutek, ko želiš nekomu nekaj povedat, on pa se odzove nerazumevajoče oziroma tako, da mi je povsem jasno, da ni razumel mojega sporočila.
Menim, da določenih stvari človek preprosto ni sposoben razumet, dokler nečesa ne doživi, včasih pa preprosto pride do burnih odzivov samo zaradi občutkov, ki jih nekdo vzbudi v nas s svojim pisanjem, pristopom. Če bi prisluhnili LE informacijam in se ne bi pri tem počutili manjvredne, bi debata lahko lepo stekla, brez osebnih obtoževanj. Vendar pa ko eden začne s tem, je konstruktivne debate tako rekoč konec, ker pride le še do iskanja dlake v jajcu.
Menim, da je ena taka dlaka v jacju Robijevo vprašanje o tem, ali sem prebral vse njegove zapise. Prebral sem dovolj, da sem videl kup čudnih odzivov, ki so mi poznani na tem forumu s strani določenih ljudi. In prebral sem dovolj, da osebno ne vidim nobene potrebe, da bi se pred temi zapisi počutil ogroženega. Razumem pa, da nekateri se. Ni ga človeka na forumu, ko ne bi naletel kdaj na nekoga, ki mu je poslal agresiven/obrambni odziv, pa čeprav prvi ni imel nobenega slabega namena.
Nisem dobro pojasnil zgoraj, ker sem pojasnil za primer, če bi ti mene spraševal za krompir, ne pa jaz tebe. :)) Ampak upam, da je point opazen.[/quote]
Hočeš povedati, da postavljam napačna vprašanja ? Če te prav razumem ? :)[/quote]
Ja, mislim da ja, vsaj tu in tam. Ne vedno. 🙂 Menim, da pride do težav pri komunikaciji med dvema, kjer eden ne razume pravilno drugega. Saj poznaš to, ko si nekomu želel dobo, on pa se je odzval obrambno v prepričanju, da te je pravilno razumel, čeprav si ti vedel, da te ni. 🙂
Sem, ampak ti pač enostavno ne razumeš in ravno o tem sem pisal, kako je težko debatirat z nekom, ki ne razume. :))
Trdim? Saj pa to on sam ves čas poudarja v svojih zapisih. :)) Če ga sam razumem ali ne, sploh ni pomembno. In tudi, če grem pojasnjevat, to nima smisla, saj bi bil odziv na moje zapise enak, kot je na zapise TenSibuda. Poznam pa občutek, ko želiš nekomu nekaj povedat, on pa se odzove nerazumevajoče oziroma tako, da mi je povsem jasno, da ni razumel mojega sporočila.
Menim, da določenih stvari človek preprosto ni sposoben razumet, dokler nečesa ne doživi, včasih pa preprosto pride do burnih odzivov samo zaradi občutkov, ki jih nekdo vzbudi v nas s svojim pisanjem, pristopom. Če bi prisluhnili LE informacijam in se ne bi pri tem počutili manjvredne, bi debata lahko lepo stekla, brez osebnih obtoževanj. Vendar pa ko eden začne s tem, je konstruktivne debate tako rekoč konec, ker pride le še do iskanja dlake v jajcu.
Menim, da je ena taka dlaka v jacju Robijevo vprašanje o tem, ali sem prebral vse njegove zapise. Prebral sem dovolj, da sem videl kup čudnih odzivov, ki so mi poznani na tem forumu s strani določenih ljudi. In prebral sem dovolj, da osebno ne vidim nobene potrebe, da bi se pred temi zapisi počutil ogroženega. Razumem pa, da nekateri se. Ni ga človeka na forumu, ko ne bi naletel kdaj na nekoga, ki mu je poslal agresiven/obrambni odziv, pa čeprav prvi ni imel nobenega slabega namena.[/quote]Ne. Glej, tenaibudo eksplicitno navaja, da ne smemo komentirati, če ne vemo o čem bi sploh komentirali. To, kar ti pišeš, so samo spet tvoji brezbarvni posti, eni od stotisočih, ki ne povejo prav ničesar. V sosednji temi se je jasno izkazalo, da nisi razumel enovrstičnega goldijinega stavka in si se že zaletel v relativizacijo in še meni si pisal, da nisem prav razumela. Pa kdaj bo tega konec…perpetuum mobile..ah…:)
[code]"Nekoč bo lepo,
Zelo se motite, spoštovana uporabnica. Tudi pri področju priprave praženega krompirja lahko potegnemo vzporednice z bojiščem, zato si društvo ne bi smelo dovoliti postati odvisno izključno od donatorjev primarnih surovin za pripravo te jedi. Društvo si mora zagotoviti čim višji delež le-teh iz lastnih virov, saj v nasprotnem primeru postane vpliv donatorjev na odločitve ter sestavo receptov prevelik in pražen krompir ne bi več bil podoben praženemu krompirju, temveč morda pomfriju, v primeru da prevlada vpliv pridelovalcev olja ali krompirju v oblicah, če bi vpliv slovenskega kmeta postal prevelik. S tem bi bitka bila izgubljena in društvo praženega krompirja bi počasi izgubilo svoj smisel, kar bi posredno tudi slabo vplivalo na narodovo identiteto. lastni viri bi društvu vsekakor odprli možnosti tudi nekonvencionalnega vojskovanja in s tem večje možnosti za uspešno obrambo pred frontalnimi napadi donatorjev. Za korenite spremembe in vpeljave novih taktik pa tako društvo še kako potrebuje intelektualni potencial, predvsem tak ki temelji na vojaški doktrini.
Nisi pa pomislil na to, da so “napačna” vprašanja le obrambne reakcije, ki od tistega, ki poseduje toliko znanja, spravijo v dilemo. 🙂
Marko, menda si hodil v šolo in se spomniš, ko ti je učitelj po tistem, ko si ti pol ure zrecitiral svoje nafiflano znanje, postavil eno provokativno vprašanje, da bi se ugotovilo, če sploh kaj razumeš od tega kaj si pol ure blebetal. 🙂
Menda nisi potem napadel učitelja, da te ni dobro razumel in je njegovo “napačno” vprašanje le posledica tega, ker tebe ni razumel. 🙂
Zelo se motite, spoštovana uporabnica. Tudi pri področju priprave praženega krompirja lahko potegnemo vzporednice z bojiščem, zato si društvo ne bi smelo dovoliti postati odvisno izključno od donatorjev primarnih surovin za pripravo te jedi. Društvo si mora zagotoviti čim višji delež le-teh iz lastnih virov, saj v nasprotnem primeru postane vpliv donatorjev na odločitve ter sestavo receptov prevelik in pražen krompir ne bi več bil podoben praženemu krompirju, temveč morda pomfriju, v primeru da prevlada vpliv pridelovalcev olja ali krompirju v oblicah, če bi vpliv slovenskega kmeta postal prevelik. S tem bi bitka bila izgubljena in društvo praženega krompirja bi počasi izgubilo svoj smisel, kar bi posredno tudi slabo vplivalo na narodovo identiteto. lastni viri bi društvu vsekakor odprli možnosti tudi nekonvencionalnega vojskovanja in s tem večje možnosti za uspešno obrambo pred frontalnimi napadi donatorjev. Za korenite spremembe in vpeljave novih taktik pa tako društvo še kako potrebuje intelektualni potencial, predvsem tak ki temelji na vojaški doktrini.[/quote]:D 😀
In ni je stvari, v zvezi s katero bi po nemarnem trošili svoj inetektualni potencial…
[code]"Nekoč bo lepo,
To pomeni, da si hotel videti le tisto, kar si želel videti. 🙂
Iskal si potrditev.
Mislim, da se ti prav tako ne bi zdelo pošteno, če bi na primer sodnik spisal tožbo in te obsodil le na podlagi tega, ker bi prebral le prav stavkov v obtožnici, ker za več ni imel časa ali pa se mu ni dalo…:)[/quote]
Se strinjam z zadnjim odstavkom. S prvim pa ne. Saj sem že večkrat vprašal (tukaj gor), česa se pri njemu bojite, kje vidite grožnjo in tako naprej. Menim, da so določeni strahovi neupravičeni. Goldfish govori o neki intuiciji, tebi in še komu recimo ni všeč avtoritativen nastop. Sam pa pravim, da z avtoriteto ni nič narobe, saj družbe brez neke avtoritete sploh ne bi obstajala v nekem sožitju in varnosti. Menim, da skupina potrebuje neko avtoriteto, dokler le ta ne izkorišča družbe samo za nek svoj cilj, v škodo družbe. Kdo bi pa sicer odločal v neki skupini, če nihče nima glavne besede. Torej, zanima me, kje vidiš ti slab namen TenAibude? Tudi tebi bi lahko očital, da vidiš to, kar želiš videti in sicer to, da je škodljiv za družbo. Kako pa boš to dokazal? 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.