Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek TenAiBudo je tolk car

TenAiBudo je tolk car

Tudi jaz sem abstinentka. Kaj čem – partibrejkerica. :))) Pa kaj ti misliš, kako bi antilopa izgledala vinjena? :)[/quote]

Po štireh v treznem in v vinjenem stanju hodite, tako da ne bi bilo razlike. ;)[/quote]

;))

Obstajajo ljudje, ki se zelo radi tekmujejo medsabo, kdo več ve, in kdo bo povedal več na določeno temo. Kar je sicer še kolikor toliko smotrno, če to seveda poteka v živo in če po možnosti še za to predpisana kakšna denarna nagrada, ne pa tako preko foruma se dajat z nekom, ki sedi za računalnikom in zraven uporablja google. Kako naj takšnega človeka potem označim za pametnega / razgledanega ???

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

A za bedaka se ti pa zdi smisleno označevati? Vidiš,sam sebi si dal odgovor na svoj komentar Sadni.Pa tudi če si stric Googla vprašal,ni panike.In ja..omenil si da vzljubim kdaj koga prehitro.To bom vzela kot kompliment pa če dovoliš ali ne.Tvoj problem in moja stvar:))

Zame je vsak, ki piše po dve strani dolge prispevke na forumu že po defaultu bedak. Pa s Spoštovani ti tudi ni potrebno nazvati vsakega uporabnika, ki ti replya na komentar. V vsakem primeru bi si pa tip moral najprej prebrati definicijo te besede. To je tako, kot da bi v ponudbi za delo napisal Spoštovani, potem pa totalno diskreditiral delodajalca, ker se v marsičem počutiš sposobnejši od njega. Pa lep pozdrav in kao podpis spodaj. Đizs, vsaj pravo ime, pa priimek bi si potem lahko dal, ne pa nek Buda vzdevek lol

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Zame je vsak, ki piše po dve strani dolge prispevke na forumu že po defaultu bedak. Pa s Spoštovani ti tudi ni potrebno nazvati vsakega uporabnika, ki ti replya na komentar. V vsakem primeru bi si pa tip moral najprej prebrati definicijo te besede. To je tako, kot da bi v ponudbi za delo napisal Spoštovani, potem pa totalno diskreditiral delodajalca, ker se v marsičem počutiš sposobnejši od njega. Pa lep pozdrav in kao podpis spodaj. Đizs, vsaj pravo ime, pa priimek bi si potem lahko dal, ne pa nek Buda vzdevek lol[/quote]Tega “našega” Budo še vedno mučijo isti vzorci, kompleksi, ki jih je dobil v otroštvu, ko ni imel možnosti prerast svoje infantilne miselnosti in se še ni otresel občutka večvrednosti. Posledično je prihajal v konflikte z ljudmi okoli sebe in našel nekaj razlag za to početje drugih! v neki filozofiji katere se je oklenil, v svojem bistvu se ni spremenil nič oz zelo malo. Sedaj le “prodaja” svoje znanje, neko vedenje, ki mu daje občutek večvrednosti in mu še naprej omogoča ohranjat svojo otroško miselnost in ko ni po njegovo postane užaljen in agresiven, kot malo dete trmari, brce, grize in pljuva okoli sebe….. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Spravljate ljudi s foruma, tako da se spravite nanje in jih drk… v glavo dokler ne odidejo?
In potem se čudite najstniškim portalom.

Tudi sama sem bila tarča napadov tu na forumu predvsem s strani nekaterih pripadnic nežnejšega spola in to zelo kmalu potem, ko sem začela tu gor pisati. Zanimivo je, da je ena od teh poniknila. Pa udarila je z vso močjo in z vsemi bojnimi sredstvi. Saj me je znal tudi kak moški kdaj okrcati, samo to je bilo še v mejah normale.

Tudi sama sem bila tarča napadov tu na forumu predvsem s strani nekaterih pripadnic nežnejšega spola in to zelo kmalu potem, ko sem začela tu gor pisati. Zanimivo je, da je ena od teh poniknila. Pa udarila je z vso močjo in z vsemi bojnimi sredstvi. Saj me je znal tudi kak moški kdaj okrcati, samo to je bilo še v mejah normale.[/quote]

Veš, če nočeš razmišljati tudi na drugačen način, je res boljše, da se pogovarjaš o naslonjaču,nohtih, še bolje pa je o dupetu.

Ta forum je poln gostilniskega drkanja v glavo. Vsak drugi stalni “clan” je amaterski psiholog ali ekspertni svetovalec za vse. A pojma o pojmu nimate! Seveda, kdor je ta (ne)nivo prerasel, zbrise tako hitro kot je prisel. Kvecjemu srednji prst vam pokaze…

Tudi sama sem bila tarča napadov tu na forumu predvsem s strani nekaterih pripadnic nežnejšega spola in to zelo kmalu potem, ko sem začela tu gor pisati. Zanimivo je, da je ena od teh poniknila. Pa udarila je z vso močjo in z vsemi bojnimi sredstvi. Saj me je znal tudi kak moški kdaj okrcati, samo to je bilo še v mejah normale.[/quote]Veš, če nočeš razmišljati tudi na drugačen način, je res boljše, da se pogovarjaš o naslonjaču,nohtih, še bolje pa je o dupetu.[/quote]Lepo je če se nekdo sploh želi pogovarjat pa magari o (tvojem) dupetu ni pa lepo, če si prede kdo sem (ali kamorkoli drugam) bildat svoj polomljeni ego ali karkoli s tem da druge zmerja z hijenami, neizobraženci….itd.itd Četudi svoj prispevek hinavsko naslovi s “spoštovani”.

Sploh pa svet ni tako velik, da te ne bi kdo že od prej poznal ali vsaj slišal zate…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Tudi sama sem bila tarča napadov tu na forumu predvsem s strani nekaterih pripadnic nežnejšega spola in to zelo kmalu potem, ko sem začela tu gor pisati. Zanimivo je, da je ena od teh poniknila. Pa udarila je z vso močjo in z vsemi bojnimi sredstvi. Saj me je znal tudi kak moški kdaj okrcati, samo to je bilo še v mejah normale.[/quote]

Veš, če nočeš razmišljati tudi na drugačen način, je res boljše, da se pogovarjaš o naslonjaču,nohtih, še bolje pa je o dupetu.[/quote]

Obrigado, você é muito gentil.

Oh joj. Svet je, kakšen je, vsaka glava ima svojega, slovenceljski pa je še manjši.
Ga gledamo iz dolin, z omejenim horizontom, z branjenim hrbtom?

V vsakem primeru je bilo TenAiBudo zanimivo brati.Konec.

Nihče ti ne preprečuje, da se z njim pogovarjaš preko ZS.

Zakaj ? Ker se hoče ( oziroma se je ) prikazati kot žrtev neumnih in nerazgledanih Slovencev ?
Verjamem, da ni edini…..

Priznam, zanimiv za branje! Še enkrat se mi je potrdilo, kakšen ne smem biti!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

ampak elektrike bi pa ta dripec veliko proizvedel, če bi s tipkanjem poganjal turbino ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Veš, če nočeš razmišljati tudi na drugačen način, je res boljše, da se pogovarjaš o naslonjaču,nohtih, še bolje pa je o dupetu.[/quote]

Obrigado, você é muito gentil.[/quote]Obrigada. Ženska narava naju mora navesti, da se zahvaljujeva, kot se portugalke.
HvaležnaA. 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Spoštovana katenjka,

V kolikor ste se prepoznali v moji predhodni objavi vam osebno pri tem žal ne morem v ničemer pomagati. V kolikšni meri ste se opravičeno prepoznali v njej pa je povsem drugo vprašanje, na katerega boste morali sami poiskati odgovor.

Glede na to, da mi zelo radi servirate Stephen Hawkinga bi vas na tem mestu želel vprašati koliko strani obsega njegovo delo: Kratka zgodovina časa in koliko strani bi po vaši oceni obsegale skupno vse moje objave? Pri čemer pa seveda tudi upoštevajte, da se je S. Hawking v omenjenem njegovem delu osredotočil izključno na eno samo tematiko, medtem ko osebno v svojih objavah obravnavam precejšnje število zelo različnih tematik. Kot drugo pa bi vas tudi želel vprašati koliko enačb sem osebno objavil v svojih objavah?

Drugače pa kar se zadeva omenjenega dela S. Hawkinga kot bodoča predstavnica naravoslovnih ved dobro veste, da ne sodi nikamor drugam kot zgolj na polico populistične znanstvene literature. In od tovrstne literature so mi veliko bližje avtorji kot so: Fritjof Capra, Gary Zukav, Michio Kaku, Joseph Mazur, John D. Barrow, Julian Barbour… kateri so vsi po vrsti objavili veliko kvalitetnejša znanstveno populistična dela, ki pa so seveda zanimiva za precejšnji manjši krog bralstva kot je to omenjeno delo S. Hawkinga, četudi so vsa dela omenjenih avtorjev postala knjižne uspešnice.

Predvidevam, da se kot bodoča predstavnica naravoslovnih ved, zavedate teže vprašanja v kolikšni meri in na kakšen način predstavljati znanja naravoslovnih ved obči laični javnosti, da ne bo prihajalo do napačnih interpretacij in razumevanj slednjih iz strani obče laične javnosti. Kajti napačno ali pomanjkljivo razumevanje nekega znanja je bistveno bolj nevarno kot nepoznavanje določenega znanja. Kar vam lahko ponazorim na naslednjem nadvse praktičnem primeru.

V sklopu šol filipinske borilne veščine znane pod imenom: Arnis, Kali ali Escrima se vse po vrsti uči 10 osnovnih vstopnih kotov poti noža. Samo poučevanje omenjenih 10 osnovnih vstopnih kotov poti noža temelji na zelo preprostih, a še vedno v precejšnji meri učinkovitih pristopih in metodah, katere laiku omogočajo nek zelo majhen vpogled v to kaj borba z nožem dejansko je. Laik se v sklopu njegovega enoletnega do dveletnega poučevanja Arnisa/Kali/Escrime, kolikor načeloma traja povprečno izobraževanje posameznika v tovrstnih šolah borilnih veščin, tudi seznani z osnovnimi znanji, ki jih potrebuje pri njegovi izbiri malo bolj kvalitetnega borbenega noža. Kar v osnovi pomeni, da se naj izogiba uporabi klasičnih ‘butterfly-ev’ in nožev na avtomat ter da si naj izbere nož vsaj z enojnim zaklepom. Veliko boljši pa so seveda noži z dvojnim ali trojnim zaklepom, a tovrstni noži se cenovno gibljejo od 350€ pa vse tja do nekaj tisoč evrov, zaradi česar laikom skoraj da niso dostopni. Tovrsten laik ne predstavlja nikakršne nevarnosti za nekoga, ki smo resno preučevali borbo z nožem in ki imamo tudi celo dejanske izkušnje iz fizičnih spopadov, ki so temeljili na uporabi noža, bodala in bajoneta. Vendar pa na drugi strani tovrstna laična oseba z določenim minimalnim znanjem o uporabi noža v dejanski borbi, ki jo je uspela pridobiti tekom njenega preučevanja Arnisa, Kali ali Escrime predstavlja več kot le resno grožnjo za nekoga, ki ne pozna 10 osnovnih vstopnih kotov poti noža. In posledice tovrstnih srečanj se v večini primerov zaključijo z nenaklepnim ubojem. Podobno kot se je to pred leti zgodilo po zaključku prvomajskega praznovanja na ljubljanskem Rožniku, kjer je prišlo do pretepa dveh mladoletnikov, pri katerem je prvi od njiju uporabil določena znanja iz boksa, medtem ko je drugi uporabil določena znanja iz Arnisa in s pomočjo 7. osnovnega vstopnega kota poti noža do smrti zabodel prvega mladoletnika. Saj je brez težav zaobšel njegovo obrambo in mu zarinil rezilo njegovega noža skozi jetra, žolčnik in pod rebra v pljučno tkivo. Pri čemer pa moramo seveda upoštevati, da je omenjeni mladoletnik zgolj izvedel gib, ki se ga je predhodno podrobno učil, v njegovem primeru več kot dve leti, a v zvezi s čigar posledicami dejansko niti ni bil seznanjen. Saj ga njegov inštruktor kot se je izkazalo tekom nadaljnje policijske preiskave niti ni seznanil s tem, da 7. osnovni vstopni kot poti noža sodi med smrtne vbode, pri katerih ima naš nasprotnik zelo malo možnosti, da preživi. Kakor ga tudi ni seznanil s tem, da je v primeru uporabe 7. osnovnega vstopnega kota poti noža v primeru samoobrambe dolžan izvesti primerno obliko nujno medicinske pomoči, katere osnovni cilj mora biti preprečitev razlitja žolčnika in/ali sesedanje pljučnega tkiva, saj v nasprotnem primeru naš napadalec ne bo preživel niti do prihoda rešilca, medtem ko bomo mi po vsej verjetnosti kasneje spoznani za krive za nenaklepni uboj druge ali celo prve stopnje. Kakor se je tudi zgodilo v omenjenem primeru, kjer je prvi mladoletnik umrl nekaj minut po uspešno izvedenem vbodu drugega mladoletnika. Drugi mladoletnik pa ni imel nikakršnega znanja o tem kaj dejansko uporablja in kakšne so njegove zakonske obveznosti in dolžnosti preprosto zato, ker slednjih niti ni poznal njegov inštruktor Arnisa, ki ga je naučil uporabe 10 osnovnih vstopnih kotov poti noža.

Kot lahko vidite na zgornjem dejanskem primeru se bomo pri slehernem prenosu pomanjkljivega znanja vedno znova slej kot prej soočili s kompleksno sistemsko problematiko. Pri kateri bomo vedno znova postavljeni pred najrazličnejše oblike dileme kdo dejansko nosi polno odgovornost za pojav slednje. In iz tega razloga osebno nadvse preudarno premislim vsakič znova kakšno znanje in v kolikšnem obsegu ga bom spustil v prosti obtok.

Kar se zadeva moje drže bi vas želel malo popraviti. Namreč osebno že zelo dolgo časa nimam več agresivne drže, katero sem dejansko uporabljal le dobri dve leti tekom svojega opravljanja vojne misije v Sierra Leone ter nato v Indoneziji, na vzhodnem Timurju in na Irianu (indonezijski del Nove Gvineje). Imam pa od nekdaj striktno ofenzivno držo, česar pa nikoli nisem niti ne mislim na kakršen koli način prikrivati. Agresivna drža v osnovi temelji na ofenzivni drži, a je izključno namenjena za potrebe bojišča, kjer je tudi prišla nadvse prav tako meni osebno kot preostalim 124 fantom in dekletom, ki so bili pod mojim neposrednim poveljstvom. A priznam, da sem po vrnitvi v našo domovino imel na začetku nekaj manjših težav pri ponovnem pretvarjanju agresivne drže nazaj v zgolj ofenzivno, kar pa sem vseeno uspel v celoti izpeljati v manj kot dveh mesecih.

Bi pa se na tem mestu želel le še na kratko dotakniti same razlike med agresivno in ofenzivno držo. Edina razlika med njima leži zgolj v tem, da pri agresivni drži izginejo sleherni človekovi lastni notranji zadržki in arhetipsko pogojeni predsodki pred tem, da vzame nekomu drugemu življenje. Seveda pa sem osebno vajen agresivno držo imenovati precej drugače, in sicer jo poznam pod tridelnim konceptom: Mushin – Fudoshin – Zanshin. In edino kjer še dandanes dejansko občasno uporabljam svojo agresivno držo je na samih treningih moje šole tradicionalnih borilnih veščin ter še to zgolj v prvi skupini, kjer postopoma spoznavamo na kakšen način lahko induciramo strah pri našem nasprotniku ter kako lahko našemu nasprotniku preprečimo, da bi nam induciral strah.

V kolikor pod občutek za povprečnega bralca smatrate podpiranje njegovih pomanjkljivosti in dajanje potuhe, potem priznam, da slednjega vsekakor nimam. Kajti osebno kot sem že večkrat izpostavil izviram iz malce drugačnega okolja, s povsem drugačnim načinom razmišljanja in sklopom verovanj. Na drugi strani pa imam za seboj tudi kar lepo število izkušenj, katere ima zelo majhno število posameznikov v naši domovini. Zaradi česar tudi odkrito podpiram stališče, da se posamezniku ne sme nikoli podariti ničesar drugega kot zgolj možnost, da preseže njegove lastne navidezne omejitve. Za vse ostalo pa se mora posameznik sam maksimalno potruditi in seveda tudi plačati primerno ceno.

Vaš t.i. povprečni bralec pa se malo preveč zanaša na to, da mu bo vse podarjeno; za povrh vsega pa si celo še domišlja, da se lahko pogaja o ceni, ki jo bo moral plačati za določeno znanje, učenje ali vedenje. Kar je v osnovi zgolj posledica razmišljanja, ki je vcepljen v vse zahodne družbe, a o določenih stvareh se preprosto ni moč pogajati. Kajti pri tovrstnih stvareh je celotno pogajanje je zreducirano na nadvse preprosto in jedrnato vprašanje: “Ali sprejmeš moje pogoje brez vprašanj ali pa se odrečeš znanjem in učenjem, ki ti jih ponujam?” In kolikor sem opazil ste močna zagovornica kratkih in jedrnatih ‘pogajanj’, torej se boste potemtakem tudi odločili podpreti naše stališče vodenja ne-pogajanja?

Za sam konec pa bi vam želel le še sporočiti, da začnite malo manj skrbeti za zaščito interesov ostalih ter malo bolj za zaščito vaših. Čeprav razumem in tudi upoštevam, da ste še vedno v obdobju, ko čutite močno potrebo po zaščiti interesov tistih, za katere ocenite, da slednjih ne morejo sami zaščititi. A to obdobje se pri vas naglo zaključuje. Prav tako pa se boste postopoma morali odločiti kam točno sodite, med tiste, ki vedno sledijo nekomu drugemu ali med nas, ki smo se odločili slediti zgolj samim sebi.

Lep pozdrav,
TenAiBudo[/quote]Spoštovani, ne vem, če ste še dosegljivi preko javnega foruma, ampak poskušam navezati stik na tak način, morda še kdo drug opazi krivico, ki vam jo je delal, in zmoto, v kateri se je znašel, ter bo sledil mojemu zgledu…namreč kot sem že napisala, sem se namenila brati vse vaše objave za nazaj…začenjam s tistimi, ki so bile eksplicitno namenjene meni, nanje sem včasih celo odgovarjala, ne da bi jih prebrala, kar je nenazadnje morda še bolj arogantno kot vaša torej ofenzivna drža, ki jo seveda s tolikšno pravico zavzemate.

Vseeno sem prepričana, da bi znalo pri naju iti za *manjši* nesporazum, kot študentka enega tipičnega naravoslovno matematičnega študija sem vendar prilično potrpežljiva in ponižna do znanja, do samega pridobivanja in seveda tudi uporabe, ravno takšna pa sem tudi do svojih profesorjev, ki so eni bolj od drugega izjemni na svojem specifičnem področju kot tudi v samem pedagoško kolegialnem osnosu, ki vlada na fakulteti med profesorji oz drugimi zaposlenimi in študenti.
Tu pri vas pa zaznavam nek manjek, ampak ne vem, ali je to stvar vaše življenjske poti, ko ste nekaj let priživljali v drugem kulturnem okolju (pri čemer ste bili vendar od samega dogajanja nekoliko izolirani in skoraj izključno predani študiju, kot sem zasledila…?) ali je to stvar vašega temperamenta in značaja, ki si ga brusite vseskozi, ali pa gre samo za mojo površno interpretacijo vas kot pisca..(vendar gre tu za pisano besedo, in tovrstna komunikacija ima od govorne določene slabosti kot tudi prednosti)
Če se najrprej naslonim na knjižico s. hawkinga, ki jo je tako ljubeznivo spisal za širše množice, prav imate, res je šlo za populistično polstrokovno delo, namenjeno je bilo širšemu bralcu morda predvsem iz razloga, da si si opomore z nekaj finančnimi vložki od prodaje, kajti kot verjetno veste, se je usoda z njim grdo poigrala in je vsaj v pedagoškem smislu nekoliko omejen na pram svojim kolegom, in ko je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja to pisal, je menda celo kazalo, da ne bo mogel več komunicirati s preostalim svetom..takrat menda še ni bilo možno predvideti, kam vse bo napredovala informacijsko komunikacijska tehhnologija in pred njo računalniška strojna oprema…
torej če bi to pisal za svoje študente in druge kolege, bi to počel, kot se to počne v fiziki, z roko v roki z matematičnimi izpeljavami in z malo teksta, morda bi mu to bilo celo lažje, kot pa se spuščati na nivo nekoga, ki se je s fiziko nazadje videl v osnovni šoli. Vseeno mislim da mu je uspelo, knjižice so mnogi prostovoljno pokupili, prevedena je v več jezikov,… vi pa imate težavo, da z vami nekako večina ne želi komunicirati…kaj to pove o obnašanju množice in posameznika v njej, lahko ocenite sami…prav tako v vašo oceno puščam tudi umestnost vprašanja, koliko enačb da ste napisali na ta forum v primerjavi s hawkingom, namreč, teme, ki jih vi tu obravnavate, se ne poslužujejo tako nujno matematike, kot se je ravno fizika, ali ne pač..vprašanje sem sicer razumela kot prikupno provokacijo oz še eno nepotrebno brezpredmetno vrstico…

In ko pravite, da gre v Kratki zgodovini časa za eno samo tematiko..morda imate celo prav, konec koncev je vse naše znanje eno samo področje in to vesolje en informacijski sistem, razpakirano tako in drugače med nevedne in malo manj nevedne, med učljive in neučljive, med ohole in ponižne…ampak ne glede na karkoli vse zelo zelo omejene…in hawking se kot veliki učitelj tega zaveda, pri vas pa tega ne opazim…?

Kar se tiče tega ko ste mi v nadaljevanju konkretizirali na primeru, kako nevarno je pomanjkljivo oz napačno znanje na pram neznanju na splošno, se z vami globoko strinjam, čeprav ste izbrali primer, ki ste ga spričo tragične situacije pa tudi sicer dokaj nerodno obravnavali. Namreč, sedemkrat navajate besedne zveze osnovni vstopni kot poti noža, ko bi stvar mirno lahko še dodtano razložili, če je že namen, da se zato uporabi druga literatura, (zna biti boljša celo v enem prejšnjih vaših prispevkov skritizirana wikipedija), bi bilo to čisto primerno, če bi to dvakrat ponovili, če pa je že bil namen primer približati povprečnemu oz podpovprečnemu bralcu, kakršna sem in nas tu večina, kar se tiče poznavanja borilnih veščin vsekakor, (kar pa še ne pogojuje, da smo tudi nujno predstavniki maloumnih množic) pa bi zadevo namesto šestih ponovitev lahko vendar podrobneje obrazložili. Kot se recimo razloži bolezensko stanje in njen potek 12 letnemu otroku, torej ne 5 letnemu otroku in ne zdravstvenemu delavcu, ampak nekomu, čigar naravna inteligenca je dosegla približno odraslo stopnjo, nima pa še znanja in izkušenj…
Na tak način je namreč tudi pisana večina literture za množice…pa tukaj ne gre za potuho, ne gre za pomilovanje in ne sme iti za kaznovanje, ampak za motivacijo in neko čisto altruistično držo, ki pa sicer kot vemo ne obstaja, torej za neko idealno mešanico egoizma in pomoči in kompetitivnosti v ponižnosti, morda celo za neko ‘spreobraženo oholost’, ki je tu čisto pozitivnega značaja…torej kot vidite, gre vendar za učitelja samega, kar ste v tem primeru vi in ne mi! in tu se mi iskreno zdi, da vam manjka nek preskok v samem pedagoškem procesu kot v komunikaciji kot taki..nenazdnje ni zanemarljiva vaša večna težnja po vikanju in verjetno pričakovanje, da se vika tudi vas nazaj..(?)

Proti koncu bi se vam še rada zahvalila za pripisano oznako, da ščitim interese drugih, namreč tega se res ne zavedam, da bi počela, in če ste to opazili, se čutim še samo bolj zmedeno, zase bi prej rekla, da iščem ščitnike svojih interesov, da se včasih preveč oziram na druge ravno v iskanju njih in same sebe v njih, in v odločanju, kam spadam in se približno zavedam, da vse skupaj že predolgo traja…no v zvezi s tem se ne morem strinjati, da bi naj bila zagovornica hitrih pogajanj… za določene stvari si vzamem čas, čisto preveč časa, kot je recimo pisanje tu sem in še kakšne druge čisto nesmiselne dejavnosti…upam, da med nje ne bo spadalo branje preostalih vaših objav in analiziranje vsebine..namreč, v enem drugem vašem prispevku iz sosednje teme sem našla blažjo nekonsistentnost s tem odstavkom iz zgornje, če citiram ponovno:

in

Ali imam ponovno težave z interpretacijo vas in vaših prispevkov oz s samim pojmom ‘ofenzivna drža’, ali je možno, da obstaja razlika med torej ‘ofenzivno držo’ in ‘pravšnjim civilnim načinom razmišljanja’ v času dveh mesecev oz petih let in v prostoru, kot je tudi ta forum, ali je možno, da imamo pravico, da prvo zavračamo, drugo pa s hvaležnostjo sprejemamo?
Lep pozdrav,
katenjka

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Katenjka je imela nočno. 🙂

Zakaj ? Ker se hoče ( oziroma se je ) prikazati kot žrtev neumnih in nerazgledanih Slovencev ?
Verjamem, da ni edini…..[/quote]

V takšnih spisih, kot jih piše TenAiBudo, se lahko ob teh mislih, marsikje ustaviš, razmišljaš in ali tudi da, ali ne, nadaljuješ s svojo mislijo.
Vsaj meni je lahko v kakršni koli knjigi, spisu… dovolj en stavek, ki me miselno animira.

Žrtev tega prostora (ki ni bil in tudi večno ne bo vedno naš) je vedno več in enostavno je in bo potrebno razmišljati tudi drugače.

TenAiBudo naj odpre svoj blog in naj tam razvija misli.

Saj ni sporno ali razmišljati drugače ali ne. Sporen je pristop in sam namen kaj želiš doseči pri drugih.
Če ti je res le do tega, da podajaš neko znanje, ne boš druge obtoževal, jim grozil ali kakorkoli ustrahoval, če se ne bodo s tabo strinjali in si upali debato speljati izven podanega “znanja”.

Jaz bom navedla samo primer – TenAiBuda sem opozorila, da ni čisto vse prav napisal v zvezi s kazenskim postopkom. Ni moj namen razlagati zadeve tu na forumu, ampak mislim, da je prav, da ne pišemo o tem, kar ne poznamo v zadostni meri. Vendar on se ni tu ustavil, ampak je začel kontrirati – tipična reakcija užaljenega človeka. Če bi jaz nekaj napisala o vegetarianstvu, pa bi me Robi popravil, ne bi bila čisto nič užaljena. On ga prakticira, zato tudi več ve. Jaz bi bila tudi vegetarianka, samo na nek način to ne upam biti. :))

Kdo je pravi šef? Pravi šef je tisti, ki zna iz svojih delavcev “iztisniti” tisto najboljše, zato da delajo usklajeno in da vsak pokriva področje, v katerem je najboljši (teamsko delo). Slab šef pa je tisti, ki ima avtoritativen in poniževalen pristop (samo jaz vse vem, vi mi pa morate slediti). Samo kaj, ko ravno ti šefi niso samokritični in mislijo, da so od boga poslani. :))

Zato je bilo že na samem začetku očitno, da nismo mi tisti, ki se počutimo ogrožene, ampak on sam. Od tod potem tudi takšna težnja po refleksiji in projiciranju lastnega občutka ogroženosti v sogovornike..

Misliš, da bi s tem koga ogrozila ? 🙂

Niti ne. Mene je vedno zanimalo kako vegetariancem uspe tako uravnotežiti prehrano, da telesu ne zmanjka potrebnih snovi (vitaminov, mineralov, beljakovin, maščob…).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close