Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek TenAiBudo je tolk car

TenAiBudo je tolk car

Kako pa to veš, kaj jaz vem ? :)[/quote]
Imaš prav, ne vem. Zdaj ti dajem priložnost, da poveš. Ajde, da slišim. Kako veš, da govori neresenico?

Robi, nikjer nisem napisal, da mi je blizu. Tematika, ki jo je odprl me osebno ne zanima tako zelo, da bi z njim debatiral, sicer bi že. Se ti ne zdi to logično?
Saj tudi potem, ko je on meni napisal, da z vami naj ne debatiram, s tem ni preprečil, da bi jaz vami debatiral. Še vedno gre za mojo osebno odločitev, kaj bom storil z njegovim predlogom oziroma idejo. Po mojem si ti enako manipulator (po tvoji logiki), kot on, saj je on direktno napisal, ti pa si malo zavil v “celofan”. Dejstvo pa je, da sta drug drug očrnila na zelo podoben način. Le da si po mojem videnju ti njega prvi. Ampak zame osebno (po moji logiki) nihče od vaju ni manipulator, da ne bo pomote. 🙂

Krivokljun, pozorno beri. Jaz nisem nikjer napisal, da TenAibudo laže ali pa da govori resnico. Meni osebno je vseeno. Nekaterim od vas pa očitno ni in vas je zmotilo to, kar piše. Jaz dopuščam oboje, ker ne morem dokazat. Če pa nekdo trdi, da je tip lažnivec oziroma manipulator, pa pričakujem utemeljitev, dokaz, sicer je sodba “nepravnomočna”, nesmiselna oziroma žaljiva. 😉

Sem res kje napisal, da Robi piše neresnico? Ne spomnim se. Lahko citiraš, da vidim za kaj se je šlo?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tudi ti bi lahko vse tole zapisal v enem stavku in sicer “Marko, oprosti, ne razumem, kaj želiš povedat.” Ne vem zakaj si kompliciral. In ti meni očitaš to isto, ccc…. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Imaš prav, ne vem. Zdaj ti dajem priložnost, da poveš. Ajde, da slišim. Kako veš, da govori neresenico?

Robi, nikjer nisem napisal, da mi je blizu. Tematika, ki jo je odprl me osebno ne zanima tako zelo, da bi z njim debatiral, sicer bi že. Se ti ne zdi to logično?
Saj tudi potem, ko je on meni napisal, da z vami naj ne debatiram, s tem ni preprečil, da bi jaz vami debatiral. Še vedno gre za mojo osebno odločitev, kaj bom storil z njegovim predlogom oziroma idejo. Po mojem si ti enako manipulator (po tvoji logiki), kot on, saj je on direktno napisal, ti pa si malo zavil v “celofan”. Dejstvo pa je, da sta drug drug očrnila na zelo podoben način. Le da si po mojem videnju ti njega prvi. Ampak zame osebno (po moji logiki) nihče od vaju ni manipulator, da ne bo pomote. 🙂

Krivokljun, pozorno beri. Jaz nisem nikjer napisal, da TenAibudo laže ali pa da govori resnico. Meni osebno je vseeno. Nekaterim od vas pa očitno ni in vas je zmotilo to, kar piše. Jaz dopuščam oboje, ker ne morem dokazat. Če pa nekdo trdi, da je tip lažnivec oziroma manipulator, pa pričakujem utemeljitev, dokaz, sicer je sodba “nepravnomočna”, nesmiselna oziroma žaljiva. 😉

Sem res kje napisal, da Robi piše neresnico? Ne spomnim se. Lahko citiraš, da vidim za kaj se je šlo?[/quote]Marko a zdaj boš še ti osebno tako pisal, kot piše tenaibudo osebno? No le zgleduj se po velikem učitelju, saj ne rabiš tako dolgih postov pisat kot on, je isto če jih zadosti napišeš a ne…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Oboževalka, če ti moj slog ni všeč, se obrni na tiste, ki jih rada bereš. Zakaj se ukvarjaš s tistim, kar ti ni všeč? Ne bit tako kruta do sebe. Kakšne vnete oboževalke imam jaz to? :))

Nise jaz nič tvoja oboževalka, tvoji posti so fajn pista komu, ki te po slogu daleč preseže (matjažko) oz inspiracija za karikiranje (spider), česar pa itak ne razumeš…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Nise jaz nič tvoja oboževalka, tvoji posti so fajn pista komu, ki te po slogu daleč preseže (matjažko) oz inspiracija za karikiranje (spider), česar pa itak ne razumeš…[/quote]
Mogoče pa ti nisi pomislila, da mi ni mar in se ob to zato ne spotikam, pa se ti zato zdi, da ne razumem? Je možno to v tvojem svetu? :))

Gospoda, pod drobnogled vas bo vzela šola tradicionalnih borilnih vešin.

prid sm, d’t dam dve ukol kepe – eno zidarsko in drugo kuvaško ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Nise jaz nič tvoja oboževalka, tvoji posti so fajn pista komu, ki te po slogu daleč preseže (matjažko) oz inspiracija za karikiranje (spider), česar pa itak ne razumeš…[/quote]
Mogoče pa ti nisi pomislila, da mi ni mar in se ob to zato ne spotikam, pa se ti zato zdi, da ne razumem? Je možno to v tvojem svetu? :))[/quote]Glej ti relativiziraš poslednji prahec na tem svetu, ki misliš da ti je na poti, če bi malo bolj razumel, kar se ti piše, bi se seveda spotikal še ob to…samo pač ne…

Sem res kje napisal, da Robi piše neresnico? Ne spomnim se. Lahko citiraš, da vidim za kaj se je šlo?[/quote]

Ajde, da slišim. Kako veš, da govori (beri – piše poste) gorinnoshodo osebno?

Splošno razmišljanje.

Lahko bi bil car, kakor vsak drugi, ki je pripravljen stvari premikat v pravo smer, ozaveščat ljudi, da v družbi nismo sami, da moramo delat najprej zase ja, ampak tako da je tudi v skupno dobro, na pa samo za svojo rit, kakor se prepogosto pri nas dogaja. Zato podpiram vsakega, ki misli, govori in dela pošteno in v tej smeri.
Če se že rodi ideja, ki je širše zastavljena, je običajno tako, da ji velika večina ljudi sledi in jo podpre ter vizijo le-te širi dalje. Problem nastane, ko, se najde posameznik, ki ideji nasprotuje in jo mogoče zaradi drugačnega pogleda, ni nujno napačnega, poskuša izpodbijat ali preusmerit tok njenega razvijanja. Potem se postavi vprašanje, zakaj nekaj, kar je dobro zastavljenjo spreminjat. Takrat mora ustanovitelj ideje razumet argumente naprotne strani, v kolikor jih ta ima, tehtne, jih razumet, ugotovit mora kakšen je njihov namen in razsodit, ali niso morda v ozadju, škodljivi interesi tega posameznika.
V kolikor se ugotovi, da so argumebti tehtni in v skladu z zastavljeno vizijo, ki je v osnovi splošno dobra, je vredno kakeršen koli dobronamerni nasvet sprejet in ga upoštevat, pri nadaljnem razvijanju prvotne ideje.
V kolikor, pa se ugotovi, da ima nasprotujoči v ozadju, za splošno dobro, škodljive interese ter da jih poskuša, z vsemi sredstvi, nizkimi udarci, neutemeljenimi obtožbami uveljavit(za lasten splošno zlonameren interes), potem je naloga tvorca ideje, da se z repliko ne spušča na isti nivo tega človeka, ker če to naredi, potem se od njega popolnoma nič ne razlikuje. Temu posamezniku pa širša skupina ljudi ne bo sledila. Tako lahko postane ta posameznik tudi tvorec ideje sam.

Car je tisti, ki mu sledi velika skupina ljudi, ki mu zaupa in ki to zaupanje upraviči in upravičuje vedno znova in znova.
Takih ljudi pri nas manjka.

Jep, manjka pravih voditeljev! Nkje sem prebral misel, da, če misliš, da si voditelj pa ti nihče ne sledi, potem se samo sprehajaš…

Sem res kje napisal, da Robi piše neresnico? Ne spomnim se. Lahko citiraš, da vidim za kaj se je šlo?[/quote]

Ajde, da slišim. Kako veš, da govori (beri – piše poste) gorinnoshodo osebno?

A ti tudi dvomiš, tako kot jaz? 🙂 Saj ne vem, zato pa tudi nisem nikjer napisal, da piše on osebno. Sicer pa, kdo je sploh gorinnoshodo? Prvič slišim. :))

A ti tudi dvomiš, tako kot jaz? 🙂 Saj ne vem, zato pa tudi nisem nikjer napisal, da piše on osebno. Sicer pa, kdo je sploh gorinnoshodo? Prvič slišim. :))[/quote]

Brez dvoma boste vsi akterji izvedeli pravočasno vse, kar vas osebno zanima. Gospodje, prava štala za vas se šele pričenja.

Spoštovani Spider,

Najlepša hvala za vašo izkazano podporo. Me veseli, da ste se odločili objaviti vašo zgoraj citirano objavo, s katero ste marsikateri uporabnici in uporabniku tega foruma vsaj deloma pojasnili kakšno zadevo.

Na tem mestu bi želel svetovati vsem, ki menijo, da me morajo zagovarjati pred posameznicami in posamezniki, ki se z mojimi razmišljanji ne strinjajo, da je sleherno tovrstno početje povsem nepotrebno ter da se vam ni potrebno izpostavljati na tovrsten način. Kajti na tem forumu sem objavil nekaj svojih objav ter vodil diskusijo z določenimi uporabnicami in uporabniki izključno zaradi potreb dveh svojih eksperimentov, na osnovi katerih sem uspel pridobiti določene informacije v zvezi s tem kako razmišljajo posameznice in posamezniki, s katerimi do sedaj nisem imel nikakršnega stika. Tovrstne informacije sem se odločil pridobiti izključno zaradi potreb določenih mojih projektov, ki jih bom v kratkem zagnal. Po drugi strani pa me je tudi zanimalo kje ležijo razlike med našimi načini razmišljanj, katerih do sedaj še nisem uspel ugotoviti.

Kdor koli bo malo pozorneje prebral moje objave bo lahko med drugim tudi opazil, da sem na večih mestih eksplicitno izpostavil, da izviram iz okolja, ki se zelo razlikuje od zahodnih družb. Zaradi česar posledično tudi precej drugače uporabljam jezik in se izražam, kot se to večina predstavnikov zahodnih družb. Kar je v osnovi posledica drugačnega načina razmišljanja, prepričanj, verovanj, vrednot ter izkušenj in izkustev. A osebno se nisem osredotočil na razlike med našimi načini razmišljanj, temveč na iskanje poti, s katero bi lahko povezali naša različna razmišljanja. Zaradi česar sem tudi vodil diskusije z določenimi uporabnicami in uporabniki tega foruma. V omenjenih diskusijah pa sem se osredotočil na vprašanje, v kolikšni meri so drugače misleči pripravljeni dejansko razumeti nekoga, ki razmišlja njim zelo tuje ter na vprašanje kako hitro lahko pri tovrstnih diskusijah trčimo ob osebna prepričanja, verovanja in vrednote sogovornika. Prav tako pa me je tudi zanimalo ali je ob trku različnih prepričanj, verovanj in vrednot dveh sogovornikov možno voditi samo diskusijo v smeri začrtane teme. Vmes pa sem želel nekaterim uporabnicam in uporabnikom tudi sporočiti pomembnost izkazovanja medsebojnega spoštovanja in vljudnosti v sami diskusiji in kaj to dejansko zahteva od obeh sogovornikov.

Ničesar od zgoraj navedenega pa ne bi mogel preučevati, v kolikor ne bi bil pripravljen plačati cene, ki jo tovrstno preučevanje zahteva. Torej, v kolikor ne bi želel preiti v dejanski konflikt z omenjenimi uporabnicami in uporabniki, kakor tudi v kolikor jim ne bi bil pripravljen ponuditi možnost, da vidijo kakšne pristope dejansko uporabljajo v njihovih diskusijah in kako je videti, ko slednje nekdo uporabi proti njim. S čimer pa sem seveda trčil ob njihove temeljne vrednote, prepričanja in verovanja, kar je potegnilo za seboj, da je bila sleherna nadaljnja diskusija z njimi a priori onemogočena.

Poleg omenjenega pa sem omenjenim uporabnicam in uporabnikom želel jasno pokazati, da morajo resneje upoštevati, da vsi ljudje ne delijo njihovih prepričanj, verovanj in vrednot ter da morajo biti malo bolj pozorni na to, da pravočasno prepoznajo kdaj komunicirajo z nekom, ki ima njim povsem tuja prepričanja, verovanja in vrednote. Saj se lahko v nasprotnem primeru prehitro znajdejo v konfliktu različnih prepričanj, verovanj in vrednot, kateri pa onemogoči sleherno obliko konstruktivne diskusije.

Osebno trdno zagovarjam, da moramo pri sleherni obliki komunikacije vedno upoštevati, da ima naš sogovornik drugačna prepričanja, verovanja in vrednote kot jih imamo to mi. Kar mu najlažje sporočimo z izkazovanjem spoštovanja in vljudnosti, katerega v sklopu Koryu Buda ponazarja princip: rei. Princip rei nas uči, da sogovorniku izkažemo spoštovanje, ki ga čutimo do samega sebe. S čimer mu sporočamo, da nimamo nikakršnega namena na kakršen koli način posegati v njegova obstoječa prepričanja, verovanja in vrednote, a da smo pripravljeni zavarovati svoja prepričanja, verovanja in vrednote z vsemi sredstvi, ki so nam na voljo, v kolikor bo on poizkusil na kakršen koli način posegati v naša prepričanja, verovanja in vrednote. Ali kot se glasi ‘karate creed’:

[center]I come to you with only karate, empty hands.
I have no weapons, but should I be forced
to defend myself, my honor, or my principals,
Should it be a matter of life or death, of right or wrong,
Then here are my weapons,
My empty hands.
[/center]

Zgoraj citirano ‘karate creed’ v sklopu Uchinadi Te (tradicionalni karate) ponazarjamo s preprostim predklonom, ki ga namenimo svojemu partnerju, s katerim skupaj raziskujemo Koryu Budo. Zelo podobne oblike omenjeni ‘creed’ pa poznajo tudi vse ostale šole Koryu Buda. V vsakdanjem življenju pa slednjo izkazujemo z izkazovanjem spoštovanja in vljudnosti našemu sogovorniku, kateri pa si v zahodnih družbah zelo pogosto napačno razlagajo kot nekakšno našo vzvišenost in prevzetnost. Zakaj? Mogoče preprosto zato, ker je večina zahodnih družb malo preveč osredotočena na idejo, da se morajo ostale kulture v celoti prilagoditi njenim zahtevam in pričakovanjem. Pri čemer pa nadvse pogosto pozabljajo, da usklajevanje in prilagajanje nista isto. Usklajevanje pomeni, da se prostovoljno približamo nekomu drugemu vse do tam, kjer to ne posega v naša prepričanja, verovanja in vrednote ter dovolimo drugemu, da stori enako. Medtem ko prilagajanje pomeni, da prilagodimo svoja prepričanja, verovanja in vrednote nekomu drugemu; torej da na nek način slednje podredimo prepričanjem, verovanjem in vrednotam našega sogovornika.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Spoštovani Spider,

Najlepša hvala za vašo izkazano podporo. Me veseli, da ste se odločili objaviti vašo zgoraj citirano objavo, s katero ste marsikateri uporabnici in uporabniku tega foruma vsaj deloma pojasnili kakšno zadevo.
…………
……….. Kajti na tem forumu sem objavil nekaj svojih objav ter vodil diskusijo z določenimi uporabnicami in uporabniki izključno zaradi potreb dveh svojih eksperimentov, na osnovi katerih sem uspel pridobiti določene informacije v zvezi s tem kako razmišljajo posameznice in posamezniki,[/quote]Oprostite, vi resnično potrebujete pomoč…in morda ne samo pri samih eksperimentih…

Spoštovani TenAiBudo, bojim se, da se boste še veliko smorali naučiti o sebi, preden boste zmožni pristnega odnosa z ljudmi in neprisiljene oz. napravljene drže, pisanje iz vsevedne distance, poveljajoče-gospodovalnega odnosa do drugih, teženj po absolutni poslušnosti in discipliniranju sogovorcev.

Vsa ta kvazi duhovnost in citiranje mislecev je kvečjemu maža za oči, ki nima nobene dejanske teže in s katero se slepite, da ste kaj boljši, imenitnejši od navadnih smrtnikov. Zgolj kanček humorja bi razpihal to težko, resnobno sivo odejo, ki je pogoj, da sploh komunicirate na priljuden, topel način s sogovorniki.

Daleč ste oddaljeni od pozicije, da bi komu resneje predavali (najboljši pokazatelj, kje se nahajate, vam bi moral pokazati odziv ljudi na forumu), kvečjemu v vojski in mogoče v raznih ekstremističnih ideoloških ureditvah, kjer se samo posluša in ničesar ne sprašuje.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pa ta človek se sliši kot Ero iz onega sveta,hehehaaahahaa aajajaj!

Hahaha, car 😀

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Priznam. Tip ima jajca.

To sem že vse pojasnil. Zaradi razhajanja med besedami in odzivi na naše komentarje ter ignoriranje “nepravilnih” vprašanj, na katera se je odzval napadalno ter nas obtoževal, da smo nevedni in da se naj raje ne spuščamo v debato.
Tiste, ki je doživljal kot nasprotnike, je zato poskušal odstraniti iz “bojnega polja”, da bi ostali le tisti, ki mu niso predstavljali grožnje in ga ne bi mogli spraviti v dilemo.
Kar potrjuje njegov “eksperiment”, s katerim nas je želel prepričati, da se počutimo užaljene pred nekom, ki si misli, da veliko ve. Saj sebe predstavlja kot avtoriteto, ki zahteva podrejanje in poslušnost. Dvomljive posameznike in tiste, ki razmišljajo drugače, pa je potrebno v stilu inkvizitorske RKC ekskomunicirati, kot je to napisal Antilopi.

Debatiraš pa v njegovem imenu in večkrat pišeš kaj je TAB imel namen in česa ni imel namen…..

Kje pa si opazil, da sem jaz njega prvi ? Na kakšen način očrnil in s čim ?

Praviš, da po tvojem nihče od naju ni manipulator…Jaz pa pravim, da TAB je…To pomeni, da pišem neresnico oziroma trditev, s katero se ti ne strinjaš.

Bodi z njim usmiljen, po svoje je človek en velik revež. Ne pričakuj topline, humorja in empatije od človeka, ki so ga 28 let vzgajali v bojevnika. Sedaj je to, kar je, četudi ima v svojem programu šolanja tudi predavanja o empatiji in je opravil izpit z 93.7% in zna o empatiji predavati osem ur, domnevam, ne ve, kako se jo uporablja v praksi…:))

Ta forum preprosto ni mesto za karkoli drugega, kot prazno gostilnisko natolcevanje. To potrjuje dejstvo, da se vsaka netrivijalna tema izroji takoj, ko se pojavi “clan” stalne zasedbe, tako ali drugace problematicna oseba. Pac, tropski gozd poln opic, katerim nakljucni obiskovalci mecejo banane.

In osebno ti se cutiš od vseh teh najbolj pameten, da podaš zaključno ugotovitev, ki si jo osebno potegnil iz obeh raziskav Budota. Lepo in osebno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close