Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Temelji zveze?

Temelji zveze?

Nekje sem prebrala, da morata imeti partnerja za dolgotrajen odnos:

podobne cilje za življenje, vrednote, komunikacijo, privlačnost/ kemija, obojestranski trud.

Se strinjate, ali pri vas laufa tudi brez toliko skupnih točk?

Sedaj ko pomislim na mojo dolgoletno zvezo nimava vsega “obkljukanega”. Mogoče 2 od 5. Je to dovolj za skupno življenje in ustvarjanje družine, kaj mislite vi?

Uf, dobro vprašanje. Ne, nimam vseh teh petih točk obkljukanih. Ima kdo? Takole, če res kritično pogledate.

Odgovor na objavo uporabnika
Marjeta2002, 24.01.2022 ob 13:01

Nekje sem prebrala, da morata imeti partnerja za dolgotrajen odnos:

podobne cilje za življenje, vrednote, komunikacijo, privlačnost/ kemija, obojestranski trud.

Se strinjate, ali pri vas laufa tudi brez toliko skupnih točk?

Sedaj ko pomislim na mojo dolgoletno zvezo nimava vsega “obkljukanega”. Mogoče 2 od 5. Je to dovolj za skupno življenje in ustvarjanje družine, kaj mislite vi?

Teh 35 zahtev je bolj v ženski domeni. Moškemu je ponavadi dovolj, da ženska dobro izgleda, da mu ne odteguje seksa in ne najeda preveč.

BTDT nepr., 24.01.2022 ob 14:08

Teh 35 zahtev je bolj v ženski domeni. Moškemu je ponavadi dovolj, da ženska dobro izgleda, da mu ne odteguje seksa in ne najeda preveč.

zanimivo

potem mu je tudi vseeno, če seksa z drugimi (različne vrednote), se pusti streči, nikoli ničesar ne naredi doma, noče imet otrok, ki bi jih on imel…

javešde…

(Evo, oddajam ponovno, spet ni šlo … pismo, no, počas imam dost).

Torej: ženske imajo (imamo) 35 zahtev, moški 3? Za moške je res simpl 🙂

Lahko ti dam en video enega muslimana… (magister)… Sem ga ze postal enkrat dvakrat…

…https://m.youtube.com/watch?v=_ujLfdCpcVQ&t=93s

Pravi srodnost in podobnost v vsem… Tudi “na obraz bjeli”!

Da ne filozofiram…

4 pravne sole so… Ene sploh ne smatrajo zakon veljavnim ce nista iz iste sredine oz poglej video.

Ni to kar tako. Zakon druzina itd. Zate se gre. Za tvoje zivljenje. Ves da moras dobro dobro premislit in bit 1000%. Sej rece. Upadnes u probleme.

Nepoznam nikogar ki bi imel vse “pokljukano”. So pa tudi izjeme

Midva imava vse odkljukano. Morda bi dodala še to, da sva oba pripravljena popustiti, enkrat on enkrat jaz in se znava nasmejati skupaj (torej podoben smisel za humor). To dvoje se mi zdi tudi pomembno

M969, 24.01.2022 ob 19:07

Midva imava vse odkljukano. Morda bi dodala še to, da sva oba pripravljena popustiti, enkrat on enkrat jaz in se znava nasmejati skupaj (torej podoben smisel za humor). To dvoje se mi zdi tudi pomembno

Sem ti kar fouš. Lepo je slišat da imate take dobre odnose. Jaz nepoznam velik srečnih parov..

To so pa ja osnove. Dodala bi še absolutno poštenost – ko partner ve več o tebi, kot si si mogoče sam pripravljen priznati, pa toleranca do napak in minusov. Najvažnejša je pa tista, da se obema da delati in vlagati v zvezo. In to celo življenje.

Marjeta2002, 24.01.2022 ob 19:12

Sem ti kar fouš. Lepo je slišat da imate take dobre odnose. Jaz nepoznam velik srečnih parov..

Ja, sedaj je lepo. Je pa bilo na momente na nitki. Tako da truditi se je treba, a na koncu se mi zdi, da si ne moreva jemati zaslug za uspešen zakon, temveč je nekaj kar bdi nad nama in pogliha tako da je na koncu prav. Enostavno sva si usojena.

Se strinjam.

Večkrat sem zasledil v kakšnem pisanju, da kvaliteten partnerski odnos omogoča osebno in duhovno rast. Odnos moški-ženska naj bi postopno prehajal na nek višji nivo.

xrobe, 24.01.2022 ob 20:03

Večkrat sem zasledil v kakšnem pisanju, da kvaliteten partnerski odnos omogoča osebno in duhovno rast. Odnos moški-ženska naj bi postopno prehajal na nek višji nivo.

Jeli ti??, Robek…

Kad čemo se ja i ti ženti???

Necemo valjda ostat neženje…?

Jesil nagledo koju?

Somebody1107, 24.01.2022 ob 20:26

Jeli ti??, Robek…

Kad čemo se ja i ti ženti???

Necemo valjda ostat neženje…?

Jesil nagledo koju?

Somebody, to je en kup problemov. Ni tako enostavno. Pa, saj veš, da mene zanimajo vse sorte stvari, ni da ni. Lahko pa pogledaš na to zadevo tako, kot, da si že poročen, samo, da ne veš še točno s katero princeso. 🙂

Če bo prijelo:

(  https://www.youtube.com/watch?v=uFwT2KVpoZ0 )

Je tudi pomemben

ja definitivno morata imeti podobne vrednote saj na primer varalica in zvesta oseba ne bosta tvorila kvalitetne veze, pa četudi ostajata skupaj 30let-nekdo znotraj te veze ni srečen tako da tu ni delanja v skupno dobro, kar je tudi bistvo veze. V vezi sta dva ne en in ne trije-torej mora biti sodelovanje in delanje v skupno dobro ne pa v slabo.

Tudi dvosmerna komunikacija (povedati in slišati!) je izredno pomembna, da veza dobro funkcionira.

Potem negovanje obeh za vezo-kar pomeni 100% vlaganje v vezo obeh.

In ne nazadnje-tudi fizična privlačnost je zelo pomembna, saj drugače sta le dva cimra (pa četudi prijatelja) , ki le bivata skupaj. Spolnost je pač tudi del partnerstva.

Tako mora biti partner zaveznik, prijatelj, sodelavec v življenju in ljubimec v eni osebi.

Aja-prepiri pa so bedarija. nastajajo zgolj zato, ker sta si preveč različna in ena stran skuša drugo prepričat v svoj prav, druga stran pa to ne dovoli. Valda potem poči ven prepir, to pa je brezveze tako lajf živet. Ključ je v SODELOVANJU in nikakor ne VSILJEVANJU! Za to pa si morata imeti podobne vrednote in poglede na lajf, zvezo, spolnost, zvestobo… da meni tip sili, da mi je zvestoba cerkvenjaško vsiljena in da se bremzam, ker se nočem fukarit naokoli-ma ga pošljem nekam! Budala, ki misli da bo pri meni tako prilezel v hlačke! ??..

Alo… ⬆…

Šta fali našem robeku??? Zakaj ne bi osrečla drug drugega?

Midva imava 3 od 5, ampak naju ze 30 let resuje smisel za humor.

Zaupanje, zvestoba, prilagajanje, sočutje … Sicer pa dva, ki stopata na skupno pot v življenju in sta pripravljena na vse izzive, skupaj zmoreta vse.

Za xrobe:

Bravo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close