Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tema za učiteljice slovenskega jezika

Tema za učiteljice slovenskega jezika

Glede na to koliko uporabnic se je do zdaj že pritoževalo nad našim znanjem / predznanjem slovenskega j. sem samo za vas posebej odprl posebno temo, kjer se boste lahko pogovarjale in prerekale o slovenski dramatiki, iz leta 1900 in o avtorjih del kot so Slavko Grum in podobni nedonošenci.

Pa začnimo…

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Katenjka, začni, ti imaš “nedonošenca” citiranega v podnapisu. 😀

Mogoče bi Sadni lahko zamenjal kakšen karakter v knjigi Dogodek v mestu Gogi. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ti bi pa lahko zamenjal Akakij Akakijeviča v noveli Plašč.

Jaz nadomeščam Dylana Doga in se spopadam z zombiji, duhovi in demoni v nadrealističnih vzporednih svetovih – in če bi imel humor, bi lahko igral mojega pomočnika Gruča. 🙂

Ne, ti imaš bolj sad personality, tako, da bolj primerna vloga zate bi bila tista v Plašču.

………. . . . /¯/)
. . . . . . . ./¯ ./
. . . . . . . /. . /
. . . . /¯`/’. .’/¯¯/
. . . /’/. /. . /. . /. /¯
. . .(‘. (. . ( . . /. .’. .I
. . . . . . . . . . . .’. ./
. . . . ‘……………/

😀

Katera bi bila pa moja vloga?

Ah it, ti si bolj sneguljčica. Taka pridna, mirna punca, za pobožat po laseh, a bu bu bu :p :d

Tako mlada, lepa, najlepša, pa mrtva… krasna usoda za mojo vlogo… :-)))

Te zanima, kakšno vlogo bi pa odigral Sadni?

Kar z besedo na dan.

Mislim da bi se odlično odrezal v tovrstnem filmu:
http://www.kolosej.si/filmi/film/pirati-s-karibov-z-neznanimi-tokovi/

A to si me zdej kao povabla, da si greva skp ogledat ta film 😀

🙂
Nč bat, ni bilo povabilo.

Samo sem hotela povedat, da tako kot lik vedno nekako daješ vtis norčavosti, tudi posmeha (nam, navadnim smrtnikom), pa vendar (tako kot lik) kot strela z jasnega presenetiš s kakšno mislijo, besedami, ki so resne in v sebi skrivajo več (kot samo neko zafrkancijo), že skoraj življenjski nauk.

Pa da ne boš sedaj postal prevzeten.

No ja, nate se še nism spravu, tko da nisem čist ziher kam ciljaš zdej s tem. A sm ti slučajno premal pozornosti namenu ? Hahaha

Fak no, prebrala si me ( blush $ )

Mene na akakija spominja en drug uporabnik, ne vem, če bi to napisala,(nisi ti Sadni) matjažko se mi zdi bolj iz Preobrazbe Franza Kafke.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Se opravičujem, nisem utegnila prej priti na forum, tega z nedonošenčkom ne razumem čisto, ampak ti boš že vedel…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Mene na akakija spominja en drug uporabnik, ne vem, če bi to napisala,(nisi ti Sadni) matjažko se mi zdi bolj iz Preobrazbe Franza Kafke.[/quote]
Matjažko = hrošč. LMAO, umor res 😀

Btw katenjka, vem na katerega uporabnika ciljaš. Samo pustimo ga raje pri miru, dovolj je že pretrpel 😀

Sadni,

menim, da namen popravljanja ni puritanski, ampak zgolj kominikacijski in pragmatični. Vsaj približek pogovornega jezika je skupen vsem (pač, nismo vsi iz Ljubljane, predstavljal si prebijati čez prekmurski pisani jezik in nakopičene lokalizme) in čez takšna besedila se je lažje prebiti (pa ne mislim, da se skozi ljubljanski sleng ne da, ampak pač težje). No vsaj meni, sicer besedilo pomensko razumem, je pa lažje brati vsaj nevtralno. Skupek “a prou”, “lohka”, “premaul”, “tazga”, “mejhenga”, “oreng” , “vidu”, “slišu” je lahko videti nekomu, nevajenega tega narečja, moteče ter približno tako kot kitajščina.

Sicer pa na tem forumu še ni sile, ponekod drugje je za popozdit. Saj vem, da me bo zdaj nekdo napadel, da sem nepismena, ker ne znam brati ljubljanščine, a dejstvo je, da se lažje in hitreje bralno prebijamo skozi kod, ki smo ga vajeni (vsaj knjižnega pogovornega smo vajeni vsi).

Nisem še nobenega tu gor zasledil pisati na teh besed. Tudi jaz imam neke svoje interne fore, pa se kolikor toliko poskušam držati slovnice. Ni pa treba pretiravat zdej, ker kot sem že prej napisal, nismo na pouku slovenščine, ampak samo debatiramo na forumu.

No, jaz sem na forumu že par let, pa je edina stvar, ki sem jo popravila, seksapil (namesto seksipil); ker mi enostavno zveni smešno; kot seksi PIL. Tako da me ne rabiš dajati med popravljalke.

Ne se sekirat, nisi ti všteta 😀

Meni deluje kot ta junak:
http://www.youtube.com/watch?v=RO7Q1tMGE7g

Čeprav je v tej temi (še) spodoben…. :)))

Meni deluje kot ta junak:
http://www.youtube.com/watch?v=RO7Q1tMGE7g

Čeprav je v tej temi (še) spodoben…. :)))[/quote]
Zanimivo, tudi sam rad gledam to risanko. Sem še počaščen, da si me šel primerjat z njim !

Sadni je precej bolj podoben hipersenzitivnemu najstniškemu Mattu: 😀
[youtube]A0q2n0Puzok[/youtube]

Vsakič, ko Matjazka prbiješ na realna tla, se na drugi strani ekrana z njim dogaja tole…

[youtube]xP1-oquwoL8&feature=related[/youtube]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close