Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Telekom- vknjižena neprava stvarna služnost

Telekom- vknjižena neprava stvarna služnost

Pozdravljeni

Telekom je v našem naselju delal izkop za optiko. Večino po cesti , nekaj pa po parcelah ob cesti. Imam manjšo parcelo (520 m/2) ob cesti, na njej ni hiše, so pa v bližini, sosedi.

A je tako tudi drugje, da bo sedaj Telekom na tej parceli vknjižil nepravo stvarno služnost? Še vknjiži služnost na pravica v javno korist, ki obsega naslednja upravičenja: graditev elektronskega komunikacijskega omrežja, postavitev in obratovanje elektronskega komunikacijskega omrežja in pripadajoče infrastrukture.

Saj bi mi bilo vseeno, če bi bila to velika parcela. Tako sem pa v dvomih kaj bo tam zraslo: jašek ali kaj drugega?

Kako je s tem drugje?

Za nastanek stvarne služnosti se poleg veljavnega pravnega posla, iz katerega izhaja obveznost ustanoviti služnost, zahteva še zemljiškoknjižno dovolilo in vpis v zemljiško knjigo.

Kje pa je Telekom dobil dovolilo za vknjižbo?

Jaz bi se pritožila in zahtevala izbris

Odgovor na objavo uporabnika
kakogretozdaj, 21.02.2022 ob 14:15

Pozdravljeni

Telekom je v našem naselju delal izkop za optiko. Večino po cesti , nekaj pa po parcelah ob cesti. Imam manjšo parcelo (520 m/2) ob cesti, na njej ni hiše, so pa v bližini, sosedi.

A je tako tudi drugje, da bo sedaj Telekom na tej parceli vknjižil nepravo stvarno služnost? Še vknjiži služnost na pravica v javno korist, ki obsega naslednja upravičenja: graditev elektronskega komunikacijskega omrežja, postavitev in obratovanje elektronskega komunikacijskega omrežja in pripadajoče infrastrukture.

Saj bi mi bilo vseeno, če bi bila to velika parcela. Tako sem pa v dvomih kaj bo tam zraslo: jašek ali kaj drugega?

Kako je s tem drugje?

https://www.2.kgzs.si/Portals/0/Dokumenti/prispevki/Pravo/4%20Sluznost%20v%20javno%20korist.pdf

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close