Telefoniranje med vožnjo
Koliko vas je takih, ki upate priznati, da telefonirate, jeste ali pijete med vožnjo? Pa ne mislim tisto hitro telefoniranje, ko nekomu rečete, da vozite in da morate biti kratki, ampak telefoniranje kar tako – kličete frizerja, varuško, kozmetičarko, pečarja, vodovodarja….klepetate s prijateljico, prijateljem ipd. Zadnjič sem videla tipa med vožnjo po avtocesti (voznika), ki je bral karto. Mene predvsem moti to, da so nekateri tako prepričani v svoje vozniške sposobnosti, da mislijo, da lahko obvladajo še tako nevarno situacijo na cesti. Zadnjič je bil članek v Žurnalu24 o tem, da telefoniranje med vožnjo ni tako zelo nevarno (na podlagi neke raziskave). Trapasti članki, v katerih delajo reklamo določenim politikom, me niti ne motijo, saj jih ne berem, ampak da gredo pisat o tem, da telefoniranje med vožnjo ni tako nevarno, je pa res hudo. Gre za to, da ljudje veliko hitreje poberejo tisto, kar ni v redu kot obratno in taki članki lahko delujejo spodbudno.
Ayrton Senna je tudi bil sposoben, zelo. 😉
Se oglasim, klepetam pa ne med vožnjo po telefonu. Tudi pokličem za kako kratko obvestilo (30 sekund). Tudi sicer pogovore po tel. hitro zaključim. :))
se oglasim in kličem tudi, sicer ponavadi začnem klicat pred semaforjem, pa celo kak sms mi rata napisat. jem in pijem pa itak, al to tudi ne bi smela…si ne zamišljam, da grem sred poletja na morje, pa da ne bi imela za pit zraven. je pa res, da se ne vozim po centru lj, ker tam maš pa že tko skor živčni zlom in moraš bit mal bolj skoncentriran al pa se verjetno tud navadiš in pol delaš tko ko jaz pri nas…
Jaz tudi govorim. Sem se navadila dat na zvočnik, tel. imam na tisti nezdrsljivi podlogi na armaturki pa je. Včasih se je pač treba zmenit na dolgo (nikoli vsakdanji čvek), od krajših pa vse (tudi naročala hrano za take away sem že 🙂
Pijem itak vodo v plastični pollitrski flaški. Občasno tudi kaj grizljam, ampak pogled vedno usmerjen na cesto. Roke že same najdejo,kar rabijo. Se pa zavedam, da vsakršno opletanje med vožnjo niža koncentracijo, kar zmanjšuje stopnjo odzivnosti.
Časi, ko sem si med vožnjo lakirala nohte so tudi mimo ) Edino še kak sms napišem med čakanjem na zeleno.
med vožnjo telefoniram, to ni nevarno, saj se tud z sopotniki pogovarjamo med vožnjo, mar ne? bolj nevarno je pisanje sms sporočil, to je nevarno početje, ki ga ne prakticiram dosti, med vožnjo pijem in tudi jem, ampak gledam, da ne kakšnih trojanskih krofov ker pol leti cuker po obleki ali pa kaki suhi sendviči ko se pol vse drobi…sem se pa zaletel z avtom, v robnik in to orng ko sem si med vožnjo slačil jakno in sem naenkrat imel obe roki zadaj in sem se nekako zamotal z zobmi pa nisem več mogel zravnati volana, početje ki ga ne priporočam, me je izučilo, enaki moteče je če e ženska grabi za mednožje in ti odpra zadrgo, potem pa še orala, pred orgazmom je lahk kar napeto pa spet packarija po avtu…kaj še..aja menjavanje voznikov med vožnjo, pa tudi občasno berem, ne časopisov ampak kake odločbe ali sklepe od sodišča….včasih pa tud zaspim za volanom, od utrujenosti ….moram pa priznati da pijan zelo redko vozim, zdaj se celo ustavim in odremam par kitic v avtu, da pridem malo k sebi..ampak res sam če sem ornk pijan….
Ayrton Senna je tudi bil sposoben, zelo. 😉
[/quote]
ne vem če mu ga je takrat kera drkala…hahahah[/quote]
Saj ravno to…
Načeloma sem precej proti telefoniranju med vožnjo, tudi pri prostoročnem tel. sem skeptična, ker sem mnenja, da je fokus slabši, še posebej, če je pogovor bolj obremenjujoč…
pa saj mobi ni nekaj nujnega ☺
pobijam folk že za to, če gledajo sms_je v moji družbi.
ko pa kdo telefunira ga/jo zapustim … z neporavnanim računom.
Kdor meni, da je klic več vreden od prisotnosti mojega ksihta … naj lepo cr.kne, da bo enakovreden mrtvi tehnologiji ☺
med vožnjo pa le čim več telefonirajte … si povečate možnost ubiti sebe in še koga, ki ima šiht … nezaposleni vas bodo veseli ☺
Forum je zaprt za komentiranje.