telefoniranje iz ZDA
V začetku leta bom potoval v ZDA. Zanima me kako poteka telefoniranje od tam, glede na to, da so pri njih drugačne mobi frekvence. Če se ne motim potekajo komunikacije po 1900 MHz, ne vem pa ali naši telefoni to podpirajo ali ne in če, kako gre običajno pri tem preklop.
Kdorkoli ima s tem kako izkušnjo ga prosim, če jo deli z mano.
Hvala in lep dan vsem!
zivjo,
ce tvoj telefon podpira to frekvenco, potem ne bo problema. ne pozabi si urediti roaminga, ce mas slucajno tak paket, da roaming ni podprt avtomatsko.
v slucaju, da nimas mobilca, ki podpira to frekvenco, potem ti na mobitelu dajo brezplacno zamenjavo za cas potovanja (dokazujes s letalsko karto) – oziroma tako je vsaj bilo pred 3 leti.
drugace pa se tudi sam odpravljam v zacetku leta v ZDA – kam pa gres?
LP
Moja izkušnja izpred dveh let in pol je taka, da Mobitel z veliko operaterji nima podpisanega sporazuma in zato kljub ustrezni frekvenci mobitela ni bilo možno uporabljati. Seveda pa to ne velja za velika mesta, ki sem se jih pa večinoma izogibala. Če greš na potep izven mest (kar toplo priporočam – narodni parki so res enkratni) se morda bolj splača tam kupiti kartico.
Nina, hvala. Očitno bo treba res malo kombinirati. Če bo šlo z mojim mobilcem O.K., drugače bo pa moralo z kartico. Ma, nekako bo že, smo se pa povsem odvadili biti nekje brez stalnega stika z celim svetom (ali domovino) direktno preko svoje “škatlice”. Pred leti si ne bi to mogel niti predstavljati kot motnjo.
Pozdrav vsem!
Sedaj izkušnja iz prve roke.
Včeraj sem se vrnil z ameriške vzhodne obale. In s telefonom je sledeče:
– SMS potekajo brez problemov v obe smeri;
– klici so možni iz Slo v ZDA, brez problemov;
– iz ZDA ni bilo možno klicati v SLO, nimam pojma zakaj.
Ker se mi je vse skupaj zdelo malo čudno, sem zadevo preveril pri drugih dveh obiskovalcih Amerike, ki sta tako kot jaz imela naročniško razmerje z Mobitelo – zadeva popolnoma enaka! Naj razume kdor more!
Vendar na koncu koncev mi je tovrstna komunikacija ustrezala zato se v zvezi s tem ne mislim obračati na mobitel.
Lep pozdrav vsem!
Forum je zaprt za komentiranje.